Strateji Oyunu Arayanlara Öneriler (Canı Sıkılan Varsa)
-
Bir süredir strateji oyunlarına bakıyordum. Ve özellikleriyle yazayım ;
Age of Empires -> bildiğimiz strateji oyunudur. Güzeldir.
Rome - Total War -> Çok ilginç bir yapısı var. Strateji oyunu fakat savaş zamanında alana iniyorsunuz (gerçek savaş gibi) ve orada okçulara, atlılara falan emirler veriyosunuz, yerleşim düzeni veriyorsunuz. Bu konuda çok iyi.
Bunun dışında tam anlamıyla çözemediğim kısımlar var. Senaryolar, görevler falan var. Yani şehrin içinde bazı görevler yapıp, halkın güvenini falan kazanmanız lazım yoksa isyanlar çıkıyor. Eski döneme ait gayet güzel oyun.
Making History Gold -> Bu oyunda ise fabrikaları, araştırmaları yönetiyorsunuz. Heart of iron gibi birşey. Fakat biraz daha basiti. O konuda güzel. Bununla alıştırma yapılabilir.
Europa Universalis III -> Hearts of Iron firmasına ait. Eski zamanda (ottoman falan var) geçiyor ve hearts of iron'dan daha anlaşılır ve basit.
Hearts of Iron III -> Bu oyun ; strateji oyunlarının strateji oyunudur. Süperdir, kraldır. Sadece savaş değil , sadece strateji değil ; koca ülkeyi yönetiyorsunuz. Hemde endüstrisiyle, askeriyle, petrolüyle, araştırmalarıyla.
Bu oyunu aylardır tam olarak çözemedim. Çok geniş kapsamlı. Fakat sadece askeri kısmı için saatlerce anlatan tutoriallar var. HQ (karargahtı sanırım Türkçesi) var ve ona askerleri bağlıyorsunuz. ASker çıkartırsanız, yiyecek sıkıntısı çıkıyor falan filan.
Bunun dışında bölüm bölüm (şehir şehir gibi) özellikler oluyor. Şehirleri geliştiriyorsunuz. Havandır, yoldur bir sürü özelliği var. Yolun düzgün olması, birlikleri kolay hareket ettirmenizi sağlıyor.
Günler falan var. Bu oyunu tam anlamıyla oynayıp, bitirebilmek için ; bir kaç hafta başından kalkmamanız bile gerekebilir. Hızlandırabilirsiniz , yinede bir sürü şeyle uğraşıyorsunuz.
İşiniz yoksa ; bu oyun size tavsiyemdir. Biraz zorlanıp çözün. Oyun mükemmel ötesidir
--------------------------
Son bombayı en sona sakladım.
Company of Heros -> Bu oyun hem strateji hemde aksiyonu birleştiren bir oyundur. Hem bölgeler ele geçirip üretimi hızlandırıyorsunuz (ve adam sayınızı arttırıyorsunuz) hemde adamları savaşta yönetiyorsuuz (sen şuraya git, sen buraya git vs.. diyorsun ve nasıl savaşacağını gösteriyorsun).
Mükemmel ötesi bir oyun. Tam aradığım oyunmuş. Normal oyununu sevmiyorum ama skirmish var o mükemmeldir. Karşıya önce kolay bot atın (bilgisayar) ardından sürekli geliştirin. Kendi tarzınızla oynayın.
Bu oyun, yukarıda anlattığım oyunların güzel özelliklerini taşıyor. Son zamanlarda oynadığım en mükemmel oyun diyebilirim.
İlk tavsiyem Company of Heros,
2. Roma Total War,
3. Making History'dir.Fakat hepsinin önünde tavsiye ettiğim ama azim ile başa çıkmanızı sağlayacak ve sürekli oynayarak öğrenebileceğiniz Hearts of Iron var.
-
burayı ben alayım, taktikler şunalr bunlar vermem gerekebilir yada eklemeler.
edit:
Yüzüklerin efendisi vardı hangi serisi bilmiyorum ama o strateji oyunnuda çok sevmiştim.
2. edit
Hearts of Iron'dan sonra başka oyuna am (bir sürü strateji ve ülke yönetme oyununa baktım ama bu istediğim gibi)
http://www.youtube.com/watch?v=G3XHNTcPrEo
-
Cossacks - Civilization - Rise of nation - Empire Earth -Strongold :(
-
Europa Universalis 3 türkçe yapamsı varmı ? veya Hearts of Iron III -
General's Zero Hour'u da öneririm hocam.
-
Oynadıklarımı yazdım. Bu yüzden diğerleri hakkında fikrim yok. Bazılarınıda sevmeyip sildim. Şu an bilgisayarımda bulunan oyunlar bunlar.
Bunların dışında Türkçe yama google da aratınca buldum ;
http://www.oyunceviri.com/forum/threads/7730-Company-of-Heroes-100-T%C3%BCrk%C3%A7e-Yama
buda hearts of iron ;
http://hoi3turkce.blogspot.com/2009/08/hoi3-turkce-yama-v001.html
önemli edit: çalışıyorlar mı, içeriğinde ne var hiçbir fikrimy ok. Bu yüzden virüs tarayıcısından geçirip, kurup eğer yarıyorsa yada yaramıyorsa buraya yazarsanız, başkaları içinde yol gösterici olur
--
Bunların dışında, söylediklerinizi indirip, kurup deneyeceğim.
Fakat 2. dünya savaşını sevdiğim için ; özellikle 2. dünya savaşı içerikli oyunları istiyorum.
Tavsiyeleriniz varsa indirip denerim.
Ayro tarafından 19/Nis/13 21:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Civilization - Rise of nation - Empire Earth bu 3 ü bütün çağları kapsıyor :)
-
Hearts of Iron 3'de kapışıcak adam arıyorum.
Aynı zamanda aynı ayarda hardcore strateji arayan adamlara Theather of war serisini öneririm. Bir tümen asker içerisindeki her hangi bir erin çephane durumuna kadar inebiliyorsunuz
-
red alert serisi
starcraft serisi ...
-
sandman bunu yazdı
Hearts of Iron 3'de kapışıcak adam arıyorum.
Aynı zamanda aynı ayarda hardcore strateji arayan adamlara Theather of war serisini öneririm. Bir tümen asker içerisindeki her hangi bir erin çephane durumuna kadar inebiliyorsunuz
:D abicim seninle ne zaman konuşmuştuk ?
Bağlanmıştın bana da ekran görünmemişti falan. 1.5-2 ay oldu sanırım.
o zamandan beri aralıklarla oynuyorum fakat sıçtımın şeyi o kadar kapsamlı ki.
Niyetim yaza kadar inciğini cinciğini öğrenmek. Ondan sonra yazın kapışırız. çok sağlam oyunmuş
edit:
bunuda sen tavsiye etmiştin sanırım
Ayro tarafından 19/Nis/13 21:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Total war romeyi baya oynamışlığım vardır.Halk isyan çıkarıyorsa ya vergi ağırdır, ya şehirdeki vali den memnun değillerdir,ya şehirde casus vardır ya da şehir nüfusa yetmemektedir yani binaların falan seviyeleri düşüktür.
Ayrıca medieva 2 diye bir stratei otunu vardır.Aynı seri türkleri seçebiliyorsun yeniçerilerden akıncılara kapıkulu süvarilerine kadar birlikler vardır.Papa haçlı seferleri ilan eder.Müslüman devletler de imamları arcılığıyla cihat ilan edebilirler.çok kapsamlı ve güzeldir.Çok vakit alır.Hatta bu oyunun Kingdoms türklerde osman bey.Apachilerde Geronimo,İskoçlarda William Wallace gibi kahramanlar ortaya çıkar.