Su Üstünde Koşu
-
dün atvdedegördüm mantıklı ve olabiliceği bilinen bişey ztn ama feykmi acaba gerçekmi ne dersiniz? özel madde dediği bir tür havalı hafif plastik herhalde
Portekiz'de bir grup genç, kurbağa ve bazı cins kertenkelelerin su üzerinde koşması ve atılan taşların su üzerinde zıplamasından yola çıkarak su üzerinde koşmayı başardığı iddia edildi. İnternette tıklanma rekorları kıran ilginç denemenin görüntüleri, büyük ilgi gördü. RTL 2 kanalı da su üzerindeki koşuyu ekrana getirdi. Ayakkabılara yerleştirilen özel bir maddenin de yardımı ile dalgasız gölün kıyısından suya hızla koşan gençler, düz alanda gidiyorlarmış gibi su üzerinde peş peşe adım atarken, sonuçta bu denemeyi yapanlar kendilerini suda buluyor. Suda 15 kadar adım atarak koşan gençlerin bunu arttırmak için aralıksız çalıştığı iddia edildi
http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=6590&bid=1&hid=14781776
eğer doğruysa ve ayakkabı hakkında teknik bilgi sahibi olan varsa beni bulabilir.. bu ayakkabılardan üretmeliyiz..
-
ben denedim geçen hafta boğuluyordum az daha :D gelecek hafta yine deniycem ilerleme kaydediyorum :)
-
İlginçmiş
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
ben denedim geçen hafta boğuluyordum az daha :D gelecek hafta yine deniycem ilerleme kaydediyorum :)
-----------------------------aman diyim arkadaşlar ,geçen sene ayağına kolluk takıp bunu deneyen ufak bi çocuk boğulmuştu, insanüstü denge ister...o aklıma geldi şimdi
videoya gelince, altta batık bi iskele olduğundan kıllanıyorum ...
-
sektöre erken dalalım diyosun hoca :D
-
EpheSuS bunu yazdı:
-----------------------------
sektöre erken dalalım diyosun hoca :D
-----------------------------yess, ama haala altta iskele yada kumul var gibime geliyo, yada hızlı bi tekneyle falan çekiliyoda olabilirler(bi karede bi teknenin akıntı izi gözüküyo)... bu kadar kolaysa nie daha önce yapan olmadı?
ama doğruysa işe el atmalıyız acilen
-
oha :D ne ilginc ya :|
ben yüzemiyorum bile, hayatta yürüyemem :D
-
Çakra'nızı ayağınızda toplarsanız siz de yapabilirsiniz... Tamamen odaklanma ile alakalı...
Ulen çok anime izliyorumm son günlerde :|
-
Vidyodaki yorum yapan bayan fizikçiler hesapladı diyo.
85 kiloluk bir insanın suyun üstünde koşabilmesi için 160 kmh hızıyla ilerlemesi gerekir diyo. Uzmanlar fake demiş diyo.
-
bariz fake...koştukdan sonra hızının kesildiğinden yavaş yavaş batması gerek..ama cup die düşüo puşt.ayağını o kadar destekli basıyor ki suya ayağına simit/kolluk ne balasan bağla o bile daha çok batar.. :) bariz gölün altına yol yapmşlar :))
-
valla yapılamicak gibi gelmio akla çok antreman uygun ortam,uygun kıyafetler falan
fake de olsa gerçekte olsa
göze hoş gelen bişi :D
olimpiyatlarda kim daha uzaga koşabilir yarışması istioruz :P