folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Sun Expres Uçağın İçi Buzlandı

Sun Expres Uçağın İçi Buzlandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Dün izmirden trabzona uçtum,

Cam kenarındaydım camın altında ki plastik duvar da yaklaşık 3 cm eminde 20 cm boyunda öyle buz tuttu.

Hostes felanda çağırmadım millet tırsmasın diye.

Uçak rahat ininçe görevlileri buldum anlattım durumu,

Komedi gibi ya boru varmış içinde havada çok soğuk oluyorya o yüzden buz tutuyormuş olur mu böyle bir şey patlak işte boruları bunlar ne taşıyor anlamadım.

Dikkat etmek lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hocam başlık beynimde bu etkiyi yarattı

http://www.weirdwarp.com/wp-content/uploads/2009/08/Square-Paradox.jpg

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hocam sımdı adını bılmıyorum ama ben ppl egıtımı alırken bızdekıler cesna ufak tıp ama atpl alanlarla konusmustum bır dersını ızlemıstım boyle bır durum vardı pılot panelıne ıkaz gıdıyor krıtık durumda ve pılotta antı ıce ıı acıyor ucagın devırı cok az da olsa dusuyor cok krıtık olmadıkca kullanmayın dıyorlardı

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Sun Express'in uçakları dandik.. En azından Trabzon'a gidenler dandik diyebilirim Antalya'ya geldiğim uçak bildiğin ilk uçaklardandı :)

Kendine İyi Bak ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız.. Uçağın kırık camına hostes havlu soktu.. hey yavrum hey.. ( Nahçivan )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

Yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız.. Uçağın kırık camına hostes havlu soktu.. hey yavrum hey.. ( Nahçivan )

yok artık :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı

içteki plastik camsa sorun yokta zaten dıştaki kırılsa o havlu işe yaramazdı bence

memento mori.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    rebellisch bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı

içteki plastik camsa sorun yokta zaten dıştaki kırılsa o havlu işe yaramazdı bence

Uçak dediğim yanda 2 tane pervanesi olan 1980 lerden kalma uçaklardan..

Sen ne işe yaramazından bahsediyosun. nahçivan bakü seferine bi binsene.. koltuk yerine sandalyemi ararsın.. emniyet kemeri yerine naylon ipmi ararsın.. görmeden inanılmayacak şeyler bunlar..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Dün izmirden trabzona uçtum,

Cam kenarındaydım camın altında ki plastik duvar da yaklaşık 3 cm eminde 20 cm boyunda öyle buz tuttu.

Hostes felanda çağırmadım millet tırsmasın diye.

Uçak rahat ininçe görevlileri buldum anlattım durumu,

Komedi gibi ya boru varmış içinde havada çok soğuk oluyorya o yüzden buz tutuyormuş olur mu böyle bir şey patlak işte boruları bunlar ne taşıyor anlamadım.

Dikkat etmek lazım.

kaç aladın bileti ben de haftaya gelece trabzona izmirden

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

Camda hasar var ise yüksekliğe bağlı olarak yaklaşık -50 derecelik sıcaklık uçağın içindeki nemi dondurmuş olabilir. İç camda ufakta olsa bir hava deliği vardır ısıya bağlı vakum(yüksekteyken) yada basınç(alçaktayken) etkisi iki camı da patlatmasın diye, o delikten normal hava iç cama dolduğu için havayla birlikte giden nem orada donmuştur. Ama camda hasar olmadığı sürece dediğin kadar buz oluşmaz sadece kristaller olur azıcık.

Rene havacı, planör eğitmeni, onun bilgisi daha değişik olabilir. Ben sadece makine müh. adayı olduğum için bilgilerimi kullanarak yorum yaptım.

De-Ice kanadı, uçağın dış yüzeyini ve pilot camı gibi kritik noktaları ısıtır, normal camları etkilemez. 

Çok sıkılıyom
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    ErotikPanda bunu yazdı
    rebellisch bunu yazdı
    ErotikPanda bunu yazdı

Uçak dediğim yanda 2 tane pervanesi olan 1980 lerden kalma uçaklardan..

Sen ne işe yaramazından bahsediyosun. nahçivan bakü seferine bi binsene.. koltuk yerine sandalyemi ararsın.. emniyet kemeri yerine naylon ipmi ararsın.. görmeden inanılmayacak şeyler bunlar..

helikopterdir o, havluyla uçağın havada durması imkansız. :)

. . .. . ... .
Toplam Hit: 4046 Toplam Mesaj: 30