Sun Expres Uçağın İçi Buzlandı
-
Dün izmirden trabzona uçtum,
Cam kenarındaydım camın altında ki plastik duvar da yaklaşık 3 cm eminde 20 cm boyunda öyle buz tuttu.
Hostes felanda çağırmadım millet tırsmasın diye.
Uçak rahat ininçe görevlileri buldum anlattım durumu,
Komedi gibi ya boru varmış içinde havada çok soğuk oluyorya o yüzden buz tutuyormuş olur mu böyle bir şey patlak işte boruları bunlar ne taşıyor anlamadım.
Dikkat etmek lazım.
-
hocam başlık beynimde bu etkiyi yarattı
-
hocam sımdı adını bılmıyorum ama ben ppl egıtımı alırken bızdekıler cesna ufak tıp ama atpl alanlarla konusmustum bır dersını ızlemıstım boyle bır durum vardı pılot panelıne ıkaz gıdıyor krıtık durumda ve pılotta antı ıce ıı acıyor ucagın devırı cok az da olsa dusuyor cok krıtık olmadıkca kullanmayın dıyorlardı
-
Sun Express'in uçakları dandik.. En azından Trabzon'a gidenler dandik diyebilirim Antalya'ya geldiğim uçak bildiğin ilk uçaklardandı :)
-
Yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız.. Uçağın kırık camına hostes havlu soktu.. hey yavrum hey.. ( Nahçivan )
-
ErotikPanda bunu yazdı
Yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız.. Uçağın kırık camına hostes havlu soktu.. hey yavrum hey.. ( Nahçivan )
yok artık :D
-
ErotikPanda bunu yazdı
içteki plastik camsa sorun yokta zaten dıştaki kırılsa o havlu işe yaramazdı bence
-
rebellisch bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
içteki plastik camsa sorun yokta zaten dıştaki kırılsa o havlu işe yaramazdı bence
Uçak dediğim yanda 2 tane pervanesi olan 1980 lerden kalma uçaklardan..
Sen ne işe yaramazından bahsediyosun. nahçivan bakü seferine bi binsene.. koltuk yerine sandalyemi ararsın.. emniyet kemeri yerine naylon ipmi ararsın.. görmeden inanılmayacak şeyler bunlar..
-
zeybekustasi bunu yazdı
Dün izmirden trabzona uçtum,
Cam kenarındaydım camın altında ki plastik duvar da yaklaşık 3 cm eminde 20 cm boyunda öyle buz tuttu.
Hostes felanda çağırmadım millet tırsmasın diye.
Uçak rahat ininçe görevlileri buldum anlattım durumu,
Komedi gibi ya boru varmış içinde havada çok soğuk oluyorya o yüzden buz tutuyormuş olur mu böyle bir şey patlak işte boruları bunlar ne taşıyor anlamadım.
Dikkat etmek lazım.
kaç aladın bileti ben de haftaya gelece trabzona izmirden
-
Camda hasar var ise yüksekliğe bağlı olarak yaklaşık -50 derecelik sıcaklık uçağın içindeki nemi dondurmuş olabilir. İç camda ufakta olsa bir hava deliği vardır ısıya bağlı vakum(yüksekteyken) yada basınç(alçaktayken) etkisi iki camı da patlatmasın diye, o delikten normal hava iç cama dolduğu için havayla birlikte giden nem orada donmuştur. Ama camda hasar olmadığı sürece dediğin kadar buz oluşmaz sadece kristaller olur azıcık.
Rene havacı, planör eğitmeni, onun bilgisi daha değişik olabilir. Ben sadece makine müh. adayı olduğum için bilgilerimi kullanarak yorum yaptım.
De-Ice kanadı, uçağın dış yüzeyini ve pilot camı gibi kritik noktaları ısıtır, normal camları etkilemez.
-
ErotikPanda bunu yazdırebellisch bunu yazdıErotikPanda bunu yazdı
Uçak dediğim yanda 2 tane pervanesi olan 1980 lerden kalma uçaklardan..
Sen ne işe yaramazından bahsediyosun. nahçivan bakü seferine bi binsene.. koltuk yerine sandalyemi ararsın.. emniyet kemeri yerine naylon ipmi ararsın.. görmeden inanılmayacak şeyler bunlar..
helikopterdir o, havluyla uçağın havada durması imkansız. :)