folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Survival Eğitimi

Survival Eğitimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Müridler bu Serdar Kılıç'ın programlarını hepiniz duymuşsunuzdur. Doğada hayatta kalma temalı çeşitli programlar. 

Benim bu tarz şeylere inanılmaz ilgim var. Şöyle söyleyeyim yaz aylarında defalarca bisikletle belgrad ormanına gidip biraz iç taraflara bisiklet ve malzemeleri gizleyip çok abartmadan ormana defalarca dalmışlığım var. İnanılmaz hoşuma gidiyor bu tarz şeyler. Outdoor çantamı doldurup matımı çadırımı alıp ormana girip, 3-4 gün sonra çıkmak istiyorum. 

Ama eşlik edecek arkadaşım yok. Yani birçok arkadaşım var ama bu tarz şeylerle hiçbir alakaları yok. Bir tane eşlik ederim diyen arkadaş var, o da bir durum olsa benden önce kaçacak bir tip, güvenemiyorum. 

Sizce bu konuda ne yapabilirim, nasıl doğa yürüyüşü, kampçılık ile ilgilenen bir çevre edinebilirim. Okulda dağcılık kulübüne katılacağım ama onların da kuralları biraz sert, ders gibi her hafta eğitimleri ve devam zorunlulukları var. Yine de onlara katılacağım ama kayıt dönemi geçmiş, sonraki dönem için epey zaman var. 

Survival eğitimlerini araştırdım biraz öğrenip kendim de takılabilirim diye ama 300-400 lira istiyorlar 2 günlük eğitime. Açıkcası o paraya güzel bir çanta bot alırım daha iyi. 

Var mı bir fikriniz, bu tarz bildiğiniz bir forum sitesi? Doğayı, ağaçları çok severim ama şu an hem yeterli bilgim yok hem de güvenebileceğim bir arkadaşım yok. Ormanın içinde karşıma yılan çıksa ne yapacağımı bile bilmiyorum. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

gezenbilir iyidir bu konuda ama sana bi müjde vereyim o zaman tam aradığın şey çok kısa bir süre sonra hayat bulacak deliler gibi hazırlık aşamasında mutfakta pişiyor yani :) Hatta daha bugün tanıtım videoları (infografik) hazırlıkları falan başladı çok çok kısa bir süre daha bekle doğa sporları ve sporcuları ile kralı olacak :D

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

önümüzdeki yaz bizimde Nibun la var 1 hafta kadar kamp yapma niyetimiz decathlon u gezince insanın kamp yapası geliyor zaten, bakalım yazsın millette bilgilenelim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Zeytun-i reise sor o yardimci olur, zannımca eşlikte eder.

Ayni sekilde bende merakliyim bu sekilde, gittim dag bisikletini aldim ekipman filan ama tek basima olunca bi caciga yaramadi bisikleti sattim. Ankaradan baliga ava vs, giden varsa banada bi seslenin la 

NoToLeRaNcE tarafından 17/Kas/14 16:40 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Abi öncelikle 300-400 lira eğitime vereceğime ekipman alırım fikri gerçekten çok yanlış. Serdar Kılınç'ı izlerken bilmiyorum mevzudan bahsediyormu ancak fark ediyorsundur. Ekipman önemli ancak ekipmanı kullanmayı bilmiyorsan hiçbir anlamı yok.

Öncelikle eğitim almalısın ki başına gelenbilecek herhangi bir durumda ne yapacağını bil. Biz düzenli olarak kampa gidiyoruz ve hepimiz bir çok konuda eğitimliyiz ancak her seferinde bir tedirginlik oluyor. Bu kafayla gider gelirsen ormana yakında haberlerin çıkar.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

Abi öncelikle 300-400 lira eğitime vereceğime ekipman alırım fikri gerçekten çok yanlış. Serdar Kılınç'ı izlerken bilmiyorum mevzudan bahsediyormu ancak fark ediyorsundur. Ekipman önemli ancak ekipmanı kullanmayı bilmiyorsan hiçbir anlamı yok.

Öncelikle eğitim almalısın ki başına gelenbilecek herhangi bir durumda ne yapacağını bil. Biz düzenli olarak kampa gidiyoruz ve hepimiz bir çok konuda eğitimliyiz ancak her seferinde bir tedirginlik oluyor. Bu kafayla gider gelirsen ormana yakında haberlerin çıkar.

Hocam öyle de herşeye para yetmiyor ki. 2 günlük temel eğitime 300 lira, kapsamlı bir eğitim için 700-800 lira gider. Ardından ekipman alacaksın ki çantalar bile sağlam para. Ve tek ilgilendiğim şey de bu değil, o sebeple eğitim işi zor. 

Bu yüzden forum sitesi sordum, okur öğrenirim, bilenlerle birlikte takılır güvende olurum diye. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

hocam üniversitede isen dağcılık klüplerine bak. Ben bizim üni ile bu yaz aladağlardaydım. 1 hafta boyunca eğim için ama olay bildiğin survival. insanın kendi sınırlarını öğrenmesi ve aşmasının ne demek olduğunu anlıyorsun.

önerilere gelecek olursak direk survival eğitimi adında bir eğitim çok saçma olacaktır bence. asıl eğitim tecrübe ile olur kanısındayım. dikkat et eğitim alma DEMİYORUM. dağcılık eğitimleri ile başla. zaten sana orada insan fizyolojisinin, beslenmenin, harita okuma, yön bulma, ilk yardım gibi eğitimlerin temlleri verilecek. dağcılık klüpleri bunun için birebidir.

birde tam olarak survival olmasada  oryantiringi kesinlikle tavsiye ederim sana çok şey katacaktır.

Yanımda gidecek adam bulamıyorum demişsin. zaten bu işlere asla yalnız çıkma. dediğim gibi kluplere gidersen kendine yol arkadaşları bulursun. ayrıca klüpler sayesinde malzeme konusunda sana yardımcı olacak insanlar olur (ödünç verme, satın alırken yardımcı olma vs).

valla hocam benim içinde fiziki ve mental olarak en iyi dinlenme yolu doğada olmak. şu aralar olamsada şubattan sonra tekrar başlıyacağım tırmanma ve kamplara

edit: örneğin zirve dağcılık var çoğu ilde onları bir araştır

kukunku tarafından 17/Kas/14 17:43 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    kukunku bunu yazdı

hocam üniversitede isen dağcılık klüplerine bak. Ben bizim üni ile bu yaz aladağlardaydım. 1 hafta boyunca eğim için ama olay bildiğin survival. insanın kendi sınırlarını öğrenmesi ve aşmasının ne demek olduğunu anlıyorsun.

önerilere gelecek olursak direk survival eğitimi adında bir eğitim çok saçma olacaktır bence. asıl eğitim tecrübe ile olur kanısındayım. dikkat et eğitim alma DEMİYORUM. dağcılık eğitimleri ile başla. zaten sana orada insan fizyolojisinin, beslenmenin, harita okuma, yön bulma, ilk yardım gibi eğitimlerin temlleri verilecek. dağcılık klüpleri bunun için birebidir.

birde tam olarak survival olmasada  oryantiringi kesinlikle tavsiye ederim sana çok şey katacaktır.

Yanımda gidecek adam bulamıyorum demişsin. zaten bu işlere asla yalnız çıkma. dediğim gibi kluplere gidersen kendine yol arkadaşları bulursun. ayrıca klüpler sayesinde malzeme konusunda sana yardımcı olacak insanlar olur (ödünç verme, satın alırken yardımcı olma vs).

valla hocam benim içinde fiziki ve mental olarak en iyi dinlenme yolu doğada olmak. şu aralar olamsada şubattan sonra tekrar başlıyacağım tırmanma ve kamplara

edit: örneğin zirve dağcılık var çoğu ilde onları bir araştır

Dağcılık kulübüne katılacağım hocam ama eğitimleri çok ciddi. Dönem başında katılabiliyorum ancak ve devam zorunluluğu var. Üstelik eğitimleri de ters bir saatte ve farklı kampüste. Bu yüzden pek hoşuma gitmiyor ama en mantıklısı bu galiba. 

Oryantiring konusunda bir defa gitmiştim etkinliğe ama sonra pek alakam olmadı. Olabilir aslında, bir bakayım kulübe, teşekkürler. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Burada önemli olan eğitim içeriği ve eğitimin kimin verdiği ? Survival eğitimleri önümüzdeki zamanlarda daha fazla artacaktır buna hepimiz şahit olacağız ama artık vasıfsız bir çok kişi de eğitimler vermeye çalışmaktadır. Doğru kişilerden alınan eğitim ve basit teknikler ihtiyacı duyduğunda fazlasıyla işine yarayabilir fakat para odaklı verilen sözde eğitimcilerin vereceği bilgi çok temel kalacaktır. Bunu göz önünde bulundur.

Teorik olarak kitaplar, e-book, videolar inceleyip okuyorum aktif olarak da sonrasında her doğaya çıktığımızda bunların hepsini deneyimleyip pekiştirmeye çalışıyordum. Bu şekilde kendimi ağır ama sağlam temellerle geliştirmiş oldum. Hatta 21 Nisanda askerden geldikten sonra yaz boyunca bir doğa sporları firmasında Kamp-Doğa rehberi olarak çalıştım. İki günlük kamplar ve günü birlik dere içi trekking düzenliyorduk. Mesela onlardan bir tanesi;

http://www.youtube.com/watch?v=40DNzeRmySM 

Bu süreçte neler yapabilirsin ? 
    - imkanın olursa yetkin bi yerden eğitim almaya çalış,
    - Kampçılık - dağcılık ve outdoor sporlarla daha aktif olan insanlarla arkadaşlık kur, facebook vb sosyal ağlardan gruplarına katıl,
    - Okumaktan sıkılma pratik çok önemli olsa da her şey teoride başlıyor. 
    - Bol bol video izle. Anahtar kelimelerinden biri "bushcraft" olsun. 

Bu konuları ayrı ayrı ele alarak araştır, konudaki bilgilerini teorik ve pratik olarak fırsat buldukça sorgula. 
    - Kamp Kurma
    - Malzeme Kullanımı
    - Doğada Barınma
    - Doğada Beslenme
    - Ateş Yakma
    - Su Elde Etme
    - Genel Ekipman Kullanımı
    - Yolculuk Planlamaları
    - Düğümler
    - Yön Bulma
    - Doğada İlkyardım
    - Doğada Hayatta Kalma Ve Güvenlik

Bonus : İlk e-kitabın benden hediye olsun. 

https://yadi.sk/d/bgGtBTkicmN3H adresinden indirebilirsin şifresi: tahribat

TxT tarafından 17/Kas/14 18:47 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Konuyu açtım, yarım kalmasın son kararımı da yazayım.

Survival konusunda birkaç arkadaş edindim, uzun uzun sohbet de ettik. Ve böyle eğitim vs. işlerle uğraşmadan ve yanıma birini almadan başlamaya karar verdim. 

İlk olarak kısa, doğa yürüyüşü + 1 gece kamp şeklinde başlayacağım.  İlerleyen zamanlarda tecrübe edindikçe gün sayısını arttırıp daha ciddi yürüyüşler yapacağım.

Ve ilk kampım da ocak ayı içerisinde olacak, bisikletçilikten kalma -15 uyku tulumum ve çadırım olduğundan soğuk sorun olmayacak. 

Böyle sayfalarca yazı okuyup, gidip birkaç bin lira verip çanta-baton vs. ekipman almadan, eğitimlere 300-400 er lira vermeden yavaş yavaş başlayacağım. Diğer türlü başlayana kadar insan da heves kalmıyor. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

selamlar.

şimdi ben 6 yıl kadar aktif izcilik yaptım bunun ilk 3 yılı ortaokuldum onu geç.

dieğer 3 yılı lisedeydim. şimdi lisedeyken erzincandaydım ve bilenler bilir doğa sporları için erzincan 1 numaradır(rafting yamaç paraşütü kayak tırmanış kampçılık vs ) burdaki liderlerimin kimisi asker kökenli kimisi dağcı vs vs idi. ama bunlar hem oranın yerlisi hemde bu işi yapan tiplerdi.

onlardan çok şey öğrendim. birde bizi bir ara izmir menteşe kampına götürdüler. askeriyeye ait bir kamp alanı . askeri öğrenciler filan eğitim alıyorlar buralarda.

orda 2 haftalık bir kamp geçirdik. yurt dışında bir yarışma için bu 15 günün 3 günü temel ilk yardım yön bulma ateş yakma ve bu askeri kam p alanında hayati idame kampında filan takıldık biraz tuzak kurma filan falan.

yani izcilik diye küçümseme diye dedim.

bunun haricinde akutun sayfasına gir. ordan iletişim numarası bul kendine en yakın kişiye seni yönlendirirler dönem dönem onların kanpı oluyor. onlara katılırsan telsizle iletişim teknikleri işte bazı şeylerin temel eitimini vs vs alırsın. fakat en önemlisi bu tipler zaten işte senin dediğin olayı bilen kişiler. ilgisi olan kişiler oluyor. ve ordan da net sonuç çıkacaktır sana.

birde şu var serdar kılıç küçüklüğünden beri dedesi eğitmiş vs vs cv sine bakarsan oda izcilik yapmış bu arada.

neyse serdar sadece uygulayan bir tip değil ciddi anlamdada okuyor. bilgili. ve kültür milliyetçisi . tutkuyla yapıyo. okuyo adam bitkileri filan. baya botanik motanik dalman lazım seninde.

yoksa sonun in to the wild olur.

Toplam Hit: 2256 Toplam Mesaj: 13