Suudi Arabistan’Da Darbe

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    orheyn
    orheyn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2016
    Erkek

    Füze saldırısı sonrası Suudi Arabistan'da hareketli saatler... Prensler gözaltına alındı

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da akşam saatlerinde Yemen'den balistik füze saldırısı gerçekleştirildiği ve saldırının önlendiği haberleri geldi. Füze saldırısının ardından Kral Salman bin Abdulaziz tarafından oluşturulmasına karar verilen 'Yolsuzluk Karşıtı Komite' isimli grubun Riyad'da çok sayıda bakan ve prensi görevden aldığı haberleri geldi. Reuters'ın Arabiya TV'ye dayandırarak geçtiği son dakika haberinde ise 10 prens ve 12 eski bakanın gözaltına alındığı bildirildi.

     

    Füze saldırısından sonra Suudi Arabistan’da flaş gelişmeler yaşandı. Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih ve Ulusal Muhafızlar Bakanı Emir Mutab bin Abdullah bin Abdulaziz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Abdullah Sultan’ın görevlerinden alındı. Bakan Fakih’in yerine Ekonomi ve Planlama Bakanlığı’na Muhammed Al-Twaijri’nin, Ulusal Muhafızlar Bakanı Mutab bin Abdullah’ın yerine de Prens Halid bin Ayyaf’ın getirildiği öğrenildi.

    SUUDİ ARABİSTAN’DA YOLSUZLUKLARA KARŞI ACİL ÖNLEMLER ALINDI

    Suudi Arabistan’da,Yemen tarafından gerçekleştirildiği belirtilen balistik füzesaldırısının yankıları sürerken, önemli mevkilerdeki görevden alınmaların ardından yeni kararlar alınmaya başlandı. Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz, geç saatlerdeülkede yolsuzluklara ve çeşitli suçlara bulaşmış kişilere karşı acil önlemler alınması yönünde bir dizi kararlar aldı. Suudi Arabistan’ın Resmi Haber Ajansı SPA’da saat 22.20’de yayınlanan Kraliyet Kararnamelerine göre rüşvet ve yolsuzluklara bulaşmış olanlar hakkında işlemlerin başlatılması ve araştırmaların sürdürülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.

    BANKADAKİ PARALARINA EL KONULACAK

    Ülkede rüşvet ve yolsuzluklara karşı mücadele amacı güden komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı tespit edilen şüphelilerin, yurt dışına çıkışları engellenecek, bankalardaki tüm paralarına el konulacak ve tüm şirketleri kontrol altında tutulacak. Araştırmalar sonucunda suç unsurları sabit olanların ise derhal tutuklanacakları belirtildi.

    Çeşitli bakanların ve üst düzey komutanların görevden alınmasının hemen ardından böyle bir kararın yayınlanması dikkat çekerken, tüm gözler Kral Salman bin Abdulaziz’e çevrildi.

     


    SUUDİ ARABİSTAN’DA ’TUTUKLAMALAR BAŞLADI’ İDDİASI

    Suudi Arabistan’a yönelik Yemen’den düzenlenen füze saldırısının ardından başkent Riyad’da hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Kral Salman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı oluşturulmasına karar verilen Rüşvet ve Yolsuzluklara karşı mücadele komisyonuharekete geçti. Başkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın yaptığı komisyonun bazı prens ve eski bakanların tutuklanması yönünde karar aldığ ı önü sürüldü.

    Al Arabiyye haber kanalı da ülkede tutuklamaların başladığı yönündeki haberi son dakika olarak okurlarına duyurdu.

    ONLARCA SUUDİ PRENS VE BAKAN GÖZ ALTINA ALINDI İDDİASI

    Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz tarafından bu gece yarısı acilen oluşturulan Rüşvet ve Yolsuzluklara Karşı Mücadele Komisyonu’nun Başkanlığını yapan Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın tutuklular listesini komiteye verdiği öne sürüldü. Bunun üzerine onlarca prens ve eski bakanın göz altına alındığı iddia edildi. Tutuklanan prens ve eski bakanların rüşvet ve yolsuzluklara karıştığı ileri sürülüyor.

    Al Arabiya televizyonu haberi son dakika gelişmesi olarak duyururken, başkent Riyad’ta endişenin hakim olduğu yönünde yorumlar yer aldı. Sitenin haberinde Riyad’da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, havalimanlarında kontrollerin üst düzeye çıkarıldığı ve olası kaçışların önüne geçilmeye çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca henüz isimleri açıklanmayan bazı ünlü Suudi iş adamlarının mal varlıklarına da el konulduğu yönünde iddialara yer verildi.

    Kaynak http://www.hurriyet.com.tr/fuze-saldirisi-sonrasi-suudi-arabistanda-hareketli-saatler-prensler-gozaltina-alindi-40634266

    orheyn tarafından 04/Kas/17 23:58 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    Beter olsunlar. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

     

    krala karşı yapılmamıs darbe , darbe değildir 

    Roark tarafından 05/Kas/17 00:03 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Darbe değil, güç konsolidasyonu.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    rustan hava savunmamı alacaktı bunlar ?


    Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    gebersin piçler

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    110 milyar dolarlık silah satıldı. Eskiler kullanılsın ki yenilere yer açılsın değil mi ya habibi ?

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39987397


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    110 milyar dolarlık silah satıldı. Eskiler kullanılsın ki yenilere yer açılsın değil mi ya habibi ?

    http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39987397

    bu olaydan 4-5 saat önce hesap yapıyorlardı bi forumda. silah satışı bilmem nelere denk geliyor diye . Dünyada adam başına 46-48 $ kişi başı para ediyormuş :) para var adamlarda

    birde böyle bi iddaa var ama hepsi iddaa şu anda 

    FÜZE İMHA EDİLMEDİ’. . Öte yandan, CNN International’a konuşan üst düzey bir Yemen hava kuvvetleri yetkilisi, Suudi Arabistan’ın füzeyi imha ettiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Yemenli yetkili, Kral Halid Havalimanı’ndaki binlerce Suudi’nin dev alevleri gördüğünü ve Suudi rejiminin bunu saklayamayacağını belirterek, “Bu son değil. Suudi şehirleri sıradaki hedefler olacak. Yeni bir evreye giriyoruz” dedi.

     


    Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    Yassin Al Kadi kilit isim bizim icin. Ona birsey olduysa, mevzi alsa iyi olur hukumetimiz.


    All I need is a possibility.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Darbeye karşıyım ama Demokrasinin de koca bir yalan olduğunu biliyorum.. Kimin kime gücü yeterse Dünyasındayız.. Bakalım hayretle takip ediyorum gelişmeleri.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

    Darbeye karşıyım ama Demokrasinin de koca bir yalan olduğunu biliyorum.. Kimin kime gücü yeterse Dünyasındayız.. Bakalım hayretle takip ediyorum gelişmeleri.


    Suudi Arabistan bir demokrasi değil, o şekilde söylemek istediysen. Suud ailesi İngilizler tarafından birinci Dünya savaşı sonrasında Arapların başına getirildiler. Ülkeyi bir Aile yönetiyor. Bu olay da bir darbe değil, bir tasviye. Darbeler yönetime karşı yapılır veya yaptırılır. Gelecekte Kral olacak kişinin rakiplari tasviye ediliyorlar. Amaç bir taht kavgasını önlemek. Osmalı da da öyle oluyordu.
    emrah20 tarafından 05/Kas/17 09:50 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
Toplam Hit: 7788 Toplam Mesaj: 53
suudi arabistan