folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Suyu Yok,Toprağı Yok Çölün Ortasında Tarım Mucizesi Yaratan İsrail



Suyu Yok,Toprağı Yok Çölün Ortasında Tarım Mucizesi Yaratan İsrail

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mart/2003
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    hoca herşey yokluktan , türk milleti ve anadolu uygarlıkları hiç bir zaman yokluk çekmedi 

    hiç mi merak etmedin ABD nufusunun temellerini atan avrupa ülkeleri zamanında abd ye neden göç etti diye ? çünki adamlar açtı aç 

    türkiyede kimseyi açlıktan ölürken göremezsin ama avrupada yiyecek patatesin yoksa açlıktan ölebilirsin 

    işte biz hiç bir zaman gerçek anlamda yokluk çekmediğimiz için ne verimden anlarız ne teknolojiden böyle gelsin böyle gitsin zihniyeti.

    daha düne kadar bütün akp israil e söverken tohumu sulama sistemlerini israil den bir tarım ülkesi olarak tarım ile alakası olmayan bir ülkeden bunları ithal ettiğimizi bilmiyormuydu ?

     

    bizim gibi bol suları olmadıgı için suyu hortuma koyup uclarına delik açip damla sulama sistemini icat etti adamlar , çölün ortasında çöl topragı ile karışmasın diye araya cam koyarak üstüne verimli toprak atarak tarım yaptılar

    + olarak israil de 5 düşman arap ülkesinin ortasinda adam teröre göz açtırmıyor anasını belliyor , bu dünyada kendini israil kadar iyi savunabilen bir başka ülke yok.

     

    şunu unutmayın yediğiniz neredeyse tüm yemekler ve tarifler yokluktan ortaya çıkmıştır , adam başka koyacak birşeyi olmadıgı için soğan çorbasını yapmış fırında makarnayı yapmış ödemiş köfteyi yapmış bilimum evrensel birşey ancak gerçek anlamda hiç bir zaman diğer ülkeler kadar çaresiz duruma düşmediğimiz için hiç bir zaman kendimizi geliştirmedik.

    Tarih bilgisinden yoksun tamamen facia bir yorum ,  izlediğinin etkisinde kalıp BUGÜNÜN etkisinde kalıp bu kadar fanboy olunur türk milleti anadolu uygarlıkları hiç yokluk görmedi demek :))))))


    Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    yemin ediyorum izlerken atlaya atlaya sıkıla sıkıla geçtim, bu ne fanboyluk programmı bee, her 4 kelimesinin arasına muhteşem, süper, olağanüstü, inanılmaz, amk gören duyan tası tarağı bırakıp israile yerşeeşelm der, siktimn bi başkendinti 2,3 tane tarımda verimli yöntem kullanmış 45 dkda boyunca onu anlatmaya çaşışıyo, anlattığı şeyde yeni olsa bari, amk 2005 den beri afyo da kirazüreten teyzelerim aynı yöntemi ztn kullanıyor, daha eskiside yine akdenizde ztn var, bizdeki sera tarımcılığın geri kalmış bi teknoloji olduğunu flnmı sanıyor bu öküz sunucu, yemin ediyom kıll oldum adama boşu boşuna gidem 15 dk, 45 dkda  sadece ve sadece israile övgü yapıp durdu başkada bi sik görmedim ben geri kalan söylediği herşey ztn güzel ülkemde uygulanmaya müsaid, uygulanan şeyler...


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    haha İsrail yalaması seni. 2 kelimesinden biri israiil çok güzel çok mutlu çok güzel çok güzel çok güzel.


    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    trenle gelirken hepsini izledim videonun :)

    oncelikle baya bir kizdim adama ama onyargili olmamak hasabiyle hak veriyorum bir cok seye ancak ortada gor(e)medigi ya da soyle(ye)medigi seyler var..

    Bir kac noktasina deginirsem;

    Amerika her yil milyarlarca dolar israil'e yardim yapmak zorunda.. Bu para da elbette bu tarz islerde kullanilir. Yoksa para gokten inmis degil :) Bu en onemli etkendir.. ve sunun uzerunde  dusunulmeli amerika neden yardim ediyor daha dogrusu neden yardim etmek zorunda?

    Ikinci olarak tarimdan bahsediliyor, israil dunyaya tohum satiyor orani %90 da olabilir %80 de cok onemli degil. Oncelikle yahudilerin cogu toprak ile ugrasmaz, dikkat ederseniz videoda calisan tarim iscileri de yabancilar. Sikinti surdan kaynaklaniyor, israil bu kadar tohumu ve tarim urununu nasil satabiliyor? Gercekten tek sebep kalite mi? Yoksa bu adamlarin her ulkede gucu oldugu icin bunu yapabilmesi mi?

    Diger bir onemli nokta? Bu adamlar patates domates satsa ne olur satmasa ne olur? Sonucta elektronikte ve ozellike askeri savunma sanayisinde dunyada lider, bu adamlar neden tohumla ugrassin ki? Para icin mi? Hayir tabi ki :)

    Bir soz var ne yerseniz o 'sunuzdur. Bu adamlar gidalarin genetigini degistiriyorlar, alinan tohumlarin ureme kisimlari yok o yuzden her yil alinmak zorunda, Turkiye'de bile kanunlarla belirli firmalardan alman lazim, bu sozde bilim adina genetik hastaliklarin yok edilmesi vs altinda pazarlaniyor ama bunlarin etkisinin ne oldugu soylenmiyor. Ureme fonksiyonlarini yitirmis ve degismis olan sebze ve meyveleri yiyen insanlarda ne gibi degisiklikler olur kimse arastiriyor mu?  Diger dikkat edilmesi gereken sey de, israil'in disari pazarladiklari ile kendi yedikleri ayni urun mu :)

     

    Bu adam videonun ilk basinda alttan alttan seculerizme dem vurmus. Oysa israil yahudi seriatiyle yonetilir. Meclisindeki parlementerlere bakarsaniz meclise cogu kipa ile girer, hadi turkiye de bir milletvekili takke ya da sarikla girsin bakalim neler oluyor :) Keza meclis duvarinda arz-u mevud denilen vaadedilmis topraklari gosteren harita mevcuttur israilde.. 

    Son olarak bu adamin patronu aydin dogan :) kim bu adam ve bunun gibileri? Amaclari ne? kimlere ne amacla hizmet ediyorlar? buradan kucuk bolumunu izleyebilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=h-83gtRuoxs

    Koclar falan zamaninda yerli uretim arabalara karsi cikiyordu.. Bir kac yil once alarko carrier in sahibi'nin aciklamasini izledim, diyor ki turkiye araba pazarina girerse iflas eder, bu sektor coktan gecti, onlarla artik yarisilamaz, baska alanlara yonelsin diyor. Kafa ayni kafa. Elin yahudisi gelip bize yerli araba yapma var olanlari kullan diyor.. Bunlarin cok etkisi oldu yonetime ve hala oluyor..

     

    Daha cok soylenecek sey var aslinda ama isteyim cok yazamiyorum.. Ama sonuc olarak bizim bir an once yerli uretimi ciddi anlamda desteklememiz gerekiyor. Insanlarin mesleki anlamda iyi yetistirilmesi, alaninda uzman cikartilmaya calisilmasi lazim. Bu noktada erbakan'i destekliyordum. Eski videolarina goz atarsaniz surekli yerli uretim motorlardan, ucak fabrikalarindan bahseder.. Onun gibi bir adami bu turkiye kaybetti.. Adam buyuk bir alman otomobil firmasinin motorunun bir kismini gelistirmis ve bunla ilgili patent odemesi aliyordu diye biliyorum (bmw ya da mercedes olmasi lazim), keza bazi tank ve helikopterlerin modernizaysonunu yapmis vs.. Bu adamin hedefi de turkiye'de bu tarz seyler yapmakti, seriatci dendi bilmem ne dendi adami 6 ayda yolladilar (zamanin cumhurbaskani demirel mason olunca pek de sasilmiyor)

    Sucu birilerine atiyoruz aslinda hep, suc bizde de cok var, yurtdisina kacmis biri olarak belki cok hakkim yok elestirmeye ama gerekli potansiyel bizde mevcut, sadece daha programli planli sekilde ilerlemek ve iyi egitimle kolayca basarabilecegimizi dusunuyorum..

     

     Dipnot: sehirdeki agaclari ovuyor :) adam bilmiyor ki israilliler neden her evin onune o agaci dikerler :) (cevabi bir hadiste gizli)

     

     

    unbalanced tarafından 31/Mar/16 10:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur


    la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ksiezyc
    Ksiezyc's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek

    aşırı israil hayranlığı var herhalde arkdaşta, tarım mucizesi için japonyayı ziyaret edebilirsin

    http://blog.kavrakoglu.com/japonya-30-tarim-hayvancilik-ve-is-hayati/

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    demek ki teknolojik imkan yeterli. demek ki istense dünyada tek bir aç kalmayacak.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

    demek ki teknolojik imkan yeterli. demek ki istense dünyada tek bir aç kalmayacak.

    neyle doyurduğuna bağlı, aç tek bir insan kalmaz da birkaç mutant olabilir :D


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    Ben bayılmıştım,vizeniz varsa ya da vize muafiyetiniz varsa git gel 350-400 tl otel de 5 günlük 300 tl ye çok güzel yerlerde konaklayabilirsiniz.

    Tabi masrafları da düşürebilirsiniz.

     


    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Homo

    Yorumlara bakıyorumda bizden bir yol olmaz. 

Toplam Hit: 5653 Toplam Mesaj: 32
israil