Svchost.Exe %99 CPU Tüketimi
-
svchost.exe(ses katının yönetimi ile ilgili olan) bazen %99 a çıkıyor ve düşmüyor bende zorunlu olakra kapatıyorum tekrar açmam gerkitinde nasıl açabilirm ben bu şeyi
NOT: ses kartım onboard anakart asus prescott800
-
svchost aracılığı ile bazı dosyalar çalıştırılabiliyor, tabi detayları görebilirsin ki sanırım görmüşsün.. bunun yanında userinit, explorer aracılığı ile bazı dosyalar
çalıştırabiliyor (bazı trojan yöntemleriydi eskiden) bence mantıklı olan driverlarını kaldırıp yeniden güncel driveri yüklemen. belki sen yanılıyorsun ve o svchost bir
virus olabilir..
-
hocam dediğinde haklı olabilirsin ama onu her kapattığımda ses gidiyor birde virüs neye bağlı çalışıyor çünkü çok az oluyor bu olay
-
eğer ses gidiyorsa virus değildir büyük ihtimal.. sadece sisteminde problem oluşuyor. dediğim gibi driverlerini tamamen kaldır, ve son sürümünü yükle, sorunun çözülür büyük ihtimal.
-
svchost kapattığında otomatik shutdown.exe çalışır normalde virüs olabilir, tabi yanılıyor olabilirim yüksek ihtimalle.
-
baya meşhur bir virüs.
arkadaşın pc'sinede bulaşmıştı.
benim eski makineyede bulaştırmıştım. temizlemekle uğraşmak biraz uzun sürüyor.
-
virüs dan daha dolğal birşey olmaz makina su nada zaten ölecek yakında onun için dokunmuyorum elimde kalsin diye
ama pcdoktor36 teşekkürler driverlari düzelttim artik daha iyi
-

Sorun mu var?
-
c:/ format
temiz sistem.
hiç uğraşamam onu indir bindir temizle :|
/ herşeyde de format atmayın tabi. cpu'da bi anormallik varsa hep temiz sistem kurmuşumdur.
-
Ses kartının sürücüsünü kaldır, sistem temizliği yap. Daha sonra sürücünün en güncelini kur. O sürücüye ait bütün işlemleri güvenlik yazılımlarına "güvenilir" (trusted) olarak tanıt.
-
SpoofU bunu yazdı:
-----------------------------
Ses kartının sürücüsünü kaldır, sistem temizliği yap. Daha sonra sürücünün en güncelini kur. O sürücüye ait bütün işlemleri güvenlik yazılımlarına "güvenilir" (trusted) olarak tanıt.
-----------------------------
svchost.exe,taskmanager,dllhost.exe vs hepsi ile baş etmenin yolu alıntıdaki gibidir.2 hafta önce benimde başıma dllhost.exe bela olmuştu.medya programlarını kaldırmaya karar vermiştim vlc playerı kaldırıp yeniden başlatınca normalleşti.bu işin virüs ile alakası varmı sanmıyorum tam olarak emin değilim.