Tarim Teknolojisi Okuyan Var Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    2-3 sene önce mezun oldum Tarım Teknolojilerinden. Yakın zamanda da Tarla Bitkilerini bitirdim Ziraat Möhendüsü oldum. Tarım teknolojileri okuyup da spesifik olarak bir şey yapmanın pek imkanı yok. Geniş alandan kaba bilgilendirmeler yapılıyor gibi düşünebilirsin. Bahsettiğin hususlarda işine yarar mı bilmem ama bitki, hayvan yetiştirme ile ilgileneceksen sana projeksiyon tutmuş olur. Detaya girmek istersen de lisans okuman gerekiyor. Hatta yüksek lisans yapıp özellikle çalışmak istediğin alanda uzmanlaşabilirsin. 

    Tarım dediğinde hayvan ve bitki yetiştirme diye ayırabilirsin. Bunu işletmeye çevirirsen muhtemelen ziraat mühendisi ya da veteriner hekim bulundurman ya da birlikte çalışman gerekecektir ama köyde bu işi kendi adına yapanların bu tarz bir zorunluluğu yok diye biliyorum. Bizim incir ve zeytin tarlamız var. İhracata verdiğimizde gelip mühendis sormuyorlar. Tabi olay ticari işletmeye dönünce dediğim gibi durum farklılaşabilir.

    Senin bahsettiğin arsa alıp düzenleyip satma işinde tarım teknolojileri okumanın ekstra bir faydası sadece bitkilere biraz nasıl yaklaşman gerektiğini anlarsın. En azından sana lazım olan bilgiyi nerelerde bulabilirsin bu konuda fikrin olur. Bana sorarsan bahsettiğin husus için gerekli değil. Özellikle hangi bitkileri yetiştirmek istiyorsan zaten internette dünya bilgi mevcut. Zamanla aynı tarz bitkilerle uğraştıkça uzmanlaşırsın. Ne lazım bakınca anlarsın.

    Kısaca kendi adına arsa alıp peyzaj yapman için Tarım Teknolojileri okumanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Peyzaj firması açacaksan o zaman onun şartlarına bakmak lazım. Peyzaj mimarlığı ayrı bir dünya çünkü. 

     


    İmzalamazsam ne olcak?
Toplam Hit: 700 Toplam Mesaj: 12
peyzaj tarim teknolojisi havyancilik