T.C Kimlik Nodan Adres Bulma
-
TC kimlik numaralarının sahte kimlik olayını önlemek için belirli bir algoritmaya göre verildigini duymuştum.
bu sayfadan bulunabilir belki bu algoritma çünki yanlış no giriginizde direk hata mesajı veriyor hiç karşı tarafla baglantı kurmadan -
ayvayı yedik :D lan böle kolpa dan sistem mi olur. güvence kalmadı.
-
Ben direk kimlik no sorgulama sayfasından ana adı baba adıyla birinin tüm ailesinin tc nolarını çıkardıydım sonra seçmen,sigorta,bağkur noları zartı zurtu sayesinde ev kapı nosunu bulmaya kadar gitmişti olay yalnız tel noyu bulamamıştım aynı isime kayıtlı aynı mahallede 5 6 kişi olunca karışmıştı.. çok sakat valla ana adı baba adında bitiyor olay kimlik bilgisi saklamak çok zor devlet bu konuda zayıf :/ herkesin tc nodan ayrıca işlem yapabilmesi için bi şifreside olsa iyi olur aslında.
-
vegapc bunu yazdı:
-----------------------------
TC kimlik numaralarının sahte kimlik olayını önlemek için belirli bir algoritmaya göre verildigini duymuştum.
bu sayfadan bulunabilir belki bu algoritma çünki yanlış no giriginizde direk hata mesajı veriyor hiç karşı tarafla baglantı kurmadan
-----------------------------adamlar js kodunu yazmışlar zaten.orda kontrol etme fonksiyonu var.js'den anlayan arkadaşlar açıklarsa güzel olur.işine yarayan çıkar belki.buyrun kodlar:
function validateTCKimlikNo(tcKimlikNo)
{
// TCKimlikNo gecerlilik kontrolu
if ((tcKimlikNo == null) || (tcKimlikNo.length==0) )
return false;
var tcKimlikNoNumber = parseInt(tcKimlikNo);
var d = new Array(10);
var tmp1 = null;
var tmp = null;
var odd_sum = null;
var even_sum = null;
var total = null;
var chkDigit1 = null;
var chkDigit2 = null;
if (tcKimlikNo.length != 11)
return false;
if (tcKimlikNoNumber>0)
{
tmp = Math.floor(tcKimlikNoNumber / 100);
tmp1 = Math.floor(tcKimlikNoNumber / 100);
for (var i = 9; i > 0; i--)
{
d[i] = tmp1 % 10;
tmp1 = Math.floor(tmp1 / 10);
}
odd_sum = d[9] + d[7]+ d[5]+ d[3]+ d[1];
even_sum = d[8] + d[6] + d[4] + d[2];
total = odd_sum * 3 + even_sum;
chkDigit1 = (10 - (total % 10)) % 10;
odd_sum = chkDigit1 + d[8] + d[6] + d[4] + d[2];
even_sum = d[9] + d[7] + d[5] + d[3] + d[1];
total = odd_sum * 3 + even_sum;
chkDigit2 = (10 - (total % 10)) % 10;
tmp = tmp * 100 + chkDigit1 * 10 + chkDigit2;
if (tmp != tcKimlikNoNumber)
return false;
}
else
return false;
return true;
}
-
ne güvencesinden bahsediyosunuz amk. Sizin evinizi adresiniz öğrenseler nolur . Sanki evde trilyonlar saklıyosunuz.
-
ßy_c4sh bunu yazdı:
ne güvencesinden bahsediyosunuz amk. Sizin evinizi adresiniz öğrenseler nolur . Sanki evde trilyonlar saklıyosunuz.
Sen sadece parandan mı korkarsın/çekinirsin ? -
heçkırcılık oynarken sayfalara tc kimlik no nuzu mu yazıyonuz?
-
adamlar yakında yatak odamızı ızlıycek a.q bu ne bole yasf:)
-
töder in sitede ilk 3000'in direk adres ev telefon no'ya kadar veriyor.aradığınız kişi çalışkansa işe yarar :D
-
Adresi öğrense nolacak mafyadanmı kaçıyorsun + mahalleye kadar veriyor bilgileri koca mahallede senin evini nasıl bulacak?