Telaş Bu Telaş...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    TAYYİP Erdoğan iktidarı Anayasa’yı değiştiremez. Elini dahi süremez. Sürmemeli... Bu; Anayasa iyi bir Anayasa olduğundan değildir... Bu iktidarın bunu yapmaya hakkı-hukuku olmadığı içindir... Birincisi: AKP iktidarı Anayasa’ya karşı suç işlemiştir. Anayasa Mahkemesi tarafından Anayasa’ya karşı suçlu bulunarak para cezasına çarptırılmıştır. AKP’nin hálá Türkiye’nin tepesine oturup da bu güzel ülkeyi yönetmesi dahi bir hukuk rezaleti sayılırken, şimdi o Anayasa’yı değiştirerek gelecek dönemleri de yönlendirecek... Öyle mi?.. * İkincisi: AKP, Anayasa’da yapmaya çalıştığı değişikliklerle, kendisini mahkûm eden Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini kısmak istiyor... seçme hakkını alarak orasını da -tıpkı Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu gibi- kendine bağlamak peşinde... Ayrıca parti kapatmayı zorlaştırmak amacı... Ama diyelim ki toplumun talebi olan ve temiz bir yönetim için gerekli dokunulmazlıkların kaldırılmasını aklından bile geçirmiyor... Yani iyi niyet yok... * Üç: İktidarın oy desteği yüzde 38.3’tür... Yüzde 62 seçmen AKP’ye oy vermedi. Bu her yüz kişiden en az 62’sinin bu iktidara güvenmediği anlamına gelir. Ki adam gibi demokrasilerde orada olmamaları gerekir. Normal demokrasilerde böyle bir iktidarı orada oturtmazlar. Şimdi bir de kafalarına göre anayasa yapacaklar... Nasıl olur?.. * Bence AKP "gidiş" sürecinde olduğunu anladı. Ve bir gün Yüce Divan’da kendisinden bu ihalelerin, bu laik cumhuriyet düşmanlığının, bu yargısız infazların, bu korku günlerinin hesabının sorulacağını biliyor. İşte bu yüzden içine sığabileceği bir anayasa yapmak istiyor... Tıpkı darbe yönetimlerinin, kendilerini koruyacak maddeleri anayasalara koymaları gibi... Telaş bu telaş... 13 MAYIS 2009 BEKİR COŞKUN

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

değişim mutlaka olmalı. Şöyle bir düşünün eskiyen bir eşyayı ne yapıyoruz yeniliyoruz değil mi ? bir kitabın bile kullanım süresi dolunca yenisi basılıyor. yürürlülükten kalkıyor. herşey güncellenmeye yenilenmeye mahkumdur. Anayasa da bir çok boşluk var. Güncellemek lazım.

Örnek olarak internet sitesi de verilebilir. Eskiyen içerikleri ne yapıyoruz yeniliyoruz değil mi ? bu da öyle bişey 1980 den beri bugüne gelmiş eski bir anayasa. silahlar gölgesinde yazılmış yenilenmesi şart

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AAnlaşıldı deniz baykal ı dinlemissin..Etkilemiş adam seni baya Ama Edit :Alıntıysa Alıntıya bu cevaplar.

iktidarın bunu yapmaya hakkı-hukuku olmadığı içindir... Hakkıda var hukukuda var İktidar adı üzerinde..

AKP iktidarı Anayasa’ya karşı suç işlemiştir. Evet ama cezasını ödemiştir ..Sen suç işlesen bütün ömrün boyunca dışlanmak , fişlenmek istermisin?

AKP’nin hálá Türkiye’nin tepesine oturup da bu güzel ülkeyi yönetmesi dahi bir hukuk rezaleti sayılırken, şimdi o Anayasa’yı değiştirerek gelecek dönemleri de yönlendirecek...  

Demissin Oy veren Nufusun %40 ı akp ye vermis hukuksal bi rezillik değil yani Buna DEMOKRASİ deniliyor..Ortada bi rezil varsa o da baykal dır. 

Evet 100 kişiden 62si akp ye oy vermedi ama !!Geride kalan 50 küsüür partıye dağılmış.Anlayacağın Ülkeyi bir pasta dilimi olark düşün en büyüğünü akp almış Senin düşüncen 2 parti var doğrultusunda. 

Neyse konuşmaya gerek yok Herkezin Fikri kendine. 

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    trabson: niyet okuma hacım !

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

anayasanın yabancılardan copy/paste olmasından iyidir

meclisin anayasayı değiştirme hakkı vardır.

son satırına kadar değişsinler :))))

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

Anlamadım hafız.. 

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kjhjkjh
    kjhjkjh's avatar
    Dişi

her biri birbirinden kötü neyi tartışıyoruz ki :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Witcher
    Witcher's avatar
    Erkek
    Mhp ve Chp ile uzlaşma olmadan anayasa çıkarılması gibi bir durum söz konusu değil ki bekir çoşkundaki telaşı anlamadım ben :)

Evet normal değilim :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Blue_moon bunu yazdı:

değişim mutlaka olmalı. Şöyle bir düşünün eskiyen bir eşyayı ne yapıyoruz yeniliyoruz değil mi ? bir kitabın bile kullanım süresi dolunca yenisi basılıyor. yürürlülükten kalkıyor. herşey güncellenmeye yenilenmeye mahkumdur. Anayasa da bir çok boşluk var. Güncellemek lazım.

Örnek olarak internet sitesi de verilebilir. Eskiyen içerikleri ne yapıyoruz yeniliyoruz değil mi ? bu da öyle bişey 1980 den beri bugüne gelmiş eski bir anayasa. silahlar gölgesinde yazılmış yenilenmesi şart

ilk önce anayasayı bir oku ve buraya gel bana deki şu madde saçma bende tamam diyeyim,anayasada neyin boşluğu varmış çok merak ettim ? anayasadan bahsediyosun normal yasalardan değil anayasa ülkenin temelini oluşturur sen bu temelle oynamaya kalkarsanda ülkeyi kaos'a sürüklersin çünkü anayasayı şuana kadar değiştirmek isteyenlerin hepsi amerikan kuklasıydı.internet sitesi örneği olmaz anca sen internet sitesi örneğini normal bir yasa değiştirilirken verebilirsin.ayrıca silahlar gölgesinde demişsin ne demek bu ? anayasa kimler tarafından oluşturuldu bilmiyorsun galiba ? ne demek silahlar gölgesinde ? bi açıklarmısın ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    trabs0n bunu yazdı:

kaygusuz bunu yazdı:

Anlamadım hafız.. 

deniz baykalı izlemedim bana izledin süsü verip chpcisin ibaresi koymaya hakkın yok !!! profilime baksaydın siyasi liderimi görürdün. bekircoskunun yazısını dün gece okudum deniz baykal bugün konuştuysa yanıldın ! şunuda belirteyim ki Gerçekten ama gerçekten Türk gençliği Anayasa maddeleri hiç bilmez okumaz halde...1921 1924 1961 1982 anayasalarındaki değişikliklerin ne için olduğunu hangi sebeble olduğunu bilmiyor gençlik...ben bildiğim okuduğum kadarıyla yetiniyorum...Anayasayı kendi şahsi menfaatleri için kullananları hain olarak görüyorum.satılmışlar...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blue_moon
    Blue_moon's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

avira @

Senin mantığına göre anayasa ilk 5 maddesi hariç hiç değiştirilmez öyle mi ? 

Neden o zaman şimdiye kadar 1930 larda 1961 de bir de 1980 de değişti söylermisin ?

Yeniliğe kapalı bir hale mi getirmek istiyorsunuz ülkeyi Chp gibi ? 

Silahların gölgesinde kelimesindeki kastım iblis suratlı kenan evren denen insan bozmasının darbesinde yazılan anayasaydı

Mutlaka ve mutlaka değiştirilmesi gerek. Tabiki hayati öneme haiz bazı başlıklar kalacak.

Osmanlıdan kalma anayasa kullanacak halimiz yok. Hatta anayasaya da 5 yılda bir değiştirilmesi gerekir diye madde eklenmesi gerek.

Abdullah GÜL Sayın Cumhurbaşkanımız ne demişti ? iyi hatırlayın. Halk isterse bu ülkede herşey olur.

Bunlar Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili anayasa değişikliğine de karşı çıkmışlardı , ne oldu referandumda halk %75 evet dedi

hepsi ağzının payını aldı oturdu aşağı. Bu hükümet anayasayı da değiştirir. Diğer hükümleri de.

Değiştirecek gücü de var nitekim.

Mülk Allahındır, Adalet Mülkün Temelidir (Hz.Ömer)
Toplam Hit: 3128 Toplam Mesaj: 22