Telaş Bu Telaş...
-
mhp ve chp destek vermezse değiştiremez..Cumhuriyetin değişmez maddeleriyle oynarsanız ya anayasa mahkemesi yada ordu işinizi bitirir...lakin bunuda anlamazlar tarih tekerrürden ibarettir.
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
mhp ve chp destek vermezse değiştiremez..Cumhuriyetin değişmez maddeleriyle oynarsanız ya anayasa mahkemesi yada ordu işinizi bitirir...lakin bunuda anlamazlar tarih tekerrürden ibarettir.
-----------------------------Edit :
yanlış anlamışım. destek versede değiştiremez okudum.
-
tabiki anayasa değişmeli ve bunu yapacak olan meclistir bu yüzden oy kullanıyoruz bu yüzden 21. yüzyılda yaşıyoruz.
anlaşılma konusunda ümitli olmasamda yukarıdaki cümlede çok ince bir mesaj verdim :)
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------avira @
Senin mantığına göre anayasa ilk 5 maddesi hariç hiç değiştirilmez öyle mi ?
Neden o zaman şimdiye kadar 1930 larda 1961 de bir de 1980 de değişti söylermisin ?
Yeniliğe kapalı bir hale mi getirmek istiyorsunuz ülkeyi Chp gibi ?
Silahların gölgesinde kelimesindeki kastım iblis suratlı kenan evren denen insan bozmasının darbesinde yazılan anayasaydı
Mutlaka ve mutlaka değiştirilmesi gerek. Tabiki hayati öneme haiz bazı başlıklar kalacak.
Osmanlıdan kalma anayasa kullanacak halimiz yok. Hatta anayasaya da 5 yılda bir değiştirilmesi gerekir diye madde eklenmesi gerek.
Abdullah GÜL Sayın Cumhurbaşkanımız ne demişti ? iyi hatırlayın. Halk isterse bu ülkede herşey olur.
Bunlar Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili anayasa değişikliğine de karşı çıkmışlardı , ne oldu referandumda halk %75 evet dedi
hepsi ağzının payını aldı oturdu aşağı. Bu hükümet anayasayı da değiştirir. Diğer hükümleri de.
Değiştirecek gücü de var nitekim.
-----------------------------sen benim soruma cevap versene neredeki maddeler saçmaymış ? veya dedinya hani bazı boşluklar var dedin hangi boşluk bunlar ? apartman boşluğumu :) CHP ülkeyi yeniliğe kapalı hale getiriyorsa acaba kim ileri götürüyor yobazlarmı ? yoksa Atatürk'ü düşman gören sözde dinci emperyalist uşaklarımı ? zaten Osmanlıdan kalma anayasa kullandığımız filan yok.ayrıca kenan evren bence doğru bişey yaptı ülkeyi kardeş kavgasından kurtardı ne kadar doğru ne kadar yanlış tabi oda tartışılır ? asıl komik olan ne biliyomusun ? asıl komik olan burda ülkenin rejimini çekemeyenlerin ve değiştirmeye kalkanların ''biz darbeye karşıyız'' diyen o sözde çok ilerici yandaş medyanın adamlarıdır komik olan.TSK yı nasıl karalarız diye düşünenler şimdi bişey bulupta orduya laf söylemek için ilerici kesildiler asıl komik olanlar bunlar.ayrıca anayasayı asker değiştirebilir asker ülkenin geri gitmesini istemez veya ülkeye zarar vermez bundan emin ol asker herşeyin farkında.Hani değiştirir dedinya işte o biraz zor çünkü bu rejimi feriştahı gelse yine değiştiremicek burası arap toprakları olmaz burası Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ile yönetilen Ayyıldız bayrağa sahip Cumhuriyetçi gençlerin yeridir kapalı ufukları olanların değil.
-
ne ? kenan evren milleti kardeş kavgasından mı kurtardı ? sen ayağının üzerinde mi uyuyorsun hocam ? 1980 darbesinden bu ülke kaç sene çekti kaç masum insan ve sivil halk o darbe yıllarında sol terör örgütleri tarafından hunharca katledildi. Türkiye yıllarca bu karanlık dönemin zararını çekti. Konumuz anayasa değişikliği, rejim değişikliği değil. sen konuları farklı boyutlara saptırma. Şunu da unutma ki değişemez dediğiniz kuralların hepsi bal gibi de halk istedi mi değişir. Dünyada bunun çok örnekleri var.
Anayasadaki boşluklar ise şunlar bak, Yasama ve yürütme organlarının işleyişi denetleme dışı bırakılmış. Hakim ve savcıların yetkileri ve sorumlulukları açık açık belirtilmemiş. Bu yeni anayasada ise Cumhurbaşkanına çok büyük yetkiler verilecek. Darbe sözcüğü ilk defa anayasaya girecek. Darbe yapanlar veya yapmaya kalkışanlar çok ağır cezalar alacaklar. Parti kapatmalar zorlaştırılacak. Hükümetin yetkileri arttırılacak
Siz istediğiniz kadar karşı çıkın. Daha önce karşı çıktığınız birçok şeyi biz gerçekleştirdik. (Örn.Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yasası)
Fatih sultan mehmet ne güzel demiş, "Bizim gerçek kıldıklarımıza sizin hayalleriniz bile erişemez"
Avira@ ben de sana diyorum ki Ak Partinin gerçek kıldıklarına Chp Mhp ve diğer partilerin hayalleri bile yetişemez...
-
sen kimseye dinci yobaz diyemezsin. Allahtan kork. Ben de dinciyim. Ama Üniversite mezunuyum. Kusura bakma ne yobazım ne de Ahmağım.
Asıl ahmak, dinciyi tanımayan, dinini bilmeyen, Müslümana yobaz diyenlerdir.
Peygamberimiz ne diyor "Siz sakın ola birisi kafir bile olsa ona kafir demeyin, zira gün gelir o kişi müslüman olur"
Ben hadi kafiri bıraktım. Sen müslüman adama "Yobaz" diyorsun ey ahmak insan !
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------
Bu iktidarın bunu yapmaya hakkı-hukuku olmadığı içindir...
-----------------------------oldu başka.. bi siz istediğinizi yapabilirsiniz zaten. demokasiye hukuka yargıya hiçbişeye saygınız kalmamış...
-
80 lerin anayasası mı kalmış? hergelen birtarafını değiştirmiş. siz hala silahların göglesi diyorsunuzz.
ikide bir silahlara bok atmnayın kardeşim o silahların gölgeleri sayesinde bağımsızız. atalarımız dedelerimiz o silahları kullanmasalardı şimdi isimlerimiz dAvid olurdu tomas olurdu bilmem ne olurdu.
-
halk dokunulmazlıkların kalkmasını da istiyor ama akp yanaşmıyor... demek ki halkın istedikleri değil tayyoşun fettoşun istedikleri oluyor!
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------sen kimseye dinci yobaz diyemezsin. Allahtan kork. Ben de dinciyim. Ama Üniversite mezunuyum. Kusura bakma ne yobazım ne de Ahmağım.
Asıl ahmak, dinciyi tanımayan, dinini bilmeyen, Müslümana yobaz diyenlerdir.
Peygamberimiz ne diyor "Siz sakın ola birisi kafir bile olsa ona kafir demeyin, zira gün gelir o kişi müslüman olur"
Ben hadi kafiri bıraktım. Sen müslüman adama "Yobaz" diyorsun ey ahmak insan !
-----------------------------tartışmasını biliyosan tartış hakaret ederek benle tartışma asıl ahmak kim belli.benim yobaz kelimemin anlamını biliyosun ama sırf laf söylemek için söylüyosun benim yobaz dediğim insan dinciyim dinime bağlıyım kısvesi altında ülkeyi satan,ordusuna laf söyleyen,rejimini çekemeyen,kurucusunu çekemeyen zavallı ufukları dar beyinleri örümcekli adamlardır.kendi ağzınla sölediğinizi kulağınız duymuyo galiba hem diyosunuzki sol örgütler bizleri katletti (sanki hiç sağ örgütler katletmemiş gibi) birde kenan evrene hakaret ediyosunuz e işte sizi adam kurtarmamışmı size göre sol örgütler hepinizi doğrayacaktı yoksa :) kendinizle çelişiyosunuz daha,size göre yasama yürütme organı hükümete bağlanmalı emperyalistler başa geçtiğindede onların uşağı olmalı dimi ? Cumhurbaşkanına gereken yetkilerde zaten verilmiştir.darbeyi gerekirse asker yapar eğer rejim tehlikeye giriyorsa ülkenin geleceği tehlikedeyse bunuda kimse önleyemez.parti kapatmalar zorlaştırılacakmış yok ya başka istediğiniz ? adamlar yemediği halt bırakmicak sonrada kapatılmicak varmı böyle bişey ? ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in sözü öyle değil ''Benim kudretimin ulaştığı yerlere sizin hayalleriniz bile ulaşamaz'' dır.