Telefonlarımızın Dinlemelere Takılmamasını İstiyorsak Neyapmalıyız?
-
http://www.youtube.com/watch?v=YTStdKZo9K0
http://www.youtube.com/watch?v=EejvQ9C5YNU
Başbakanımızı bile rahatlıkla dinleyebiliyorlarmış, çok şaşırdım. Biz kendi telefon konuşmalarımızı başkalarının dinlenmesini önleyebilirmiyiz? Çok rahatsız edici.
Not: Siyasete çekmeseniz, teknoloji konuşsak; dinleme nasıl yapılıyor? nasıl önleniyor öğrenmek istiyorum.
-
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
http://www.c5.com.tr/payment.b2c/
-----------------------------Çok pahalı :( hem herkeste olmalı, başka alternatif yokmu? nokia, windowsmobile, blackberry telefonlarında smsleri şifreleyen birşeyler yapılmış sesin şifreli gönderilmesi çokmu zor?
-
Sence bir çözümü olsa başbakan kendisini dinletir mi?
Videoları birde kendin paylaşmışsın (:
-
Oskar bunu yazdı:
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
http://www.c5.com.tr/payment.b2c/
-----------------------------Çok pahalı :( hem herkeste olmalı, başka alternatif yokmu? nokia, windowsmobile, blackberry telefonlarında smsleri şifreleyen birşeyler yapılmış sesin şifreli gönderilmesi çokmu zor?
-----------------------------Eşşeğe binen osuruğuna katlanır gardaş ucuza olmuyor işte,
-
okadar telefonla ugrastim eger bu telefon dinlenmiyorsa beni zikzinler ulan bu konu telefonla alakali bişey değilki aq. adamlar konuşmaya siziyorlar telefona değil bu mümkün değil alanlara girmiş olur başka bi sik değil resmen aq aleovera tarzinda iş yapmişlar.
-
afrasiab bunu yazdı:
Sence bir çözümü olsa başbakan kendisini dinletir mi?
Videoları birde kendin paylaşmışsın (:
-----------------------------Benmi paronayak oldum :( düşünsenize 20 yıl sonra toplumun tümünün dinlendiği, kayda alındığı ortaya çıksın ve hanımınızla, arkadaşlarınızla, müşterilerinizle olan tüm konuşmalarınız internete düşsün. Çok can sıkıcı ya :( çözümü olmalı.
-
arkadaslar bilgisayarı en basit örnek olarak ele alalım yazılan hersey yüklenen bir video veya herhangi bir cizim bir pcden baska bir pcye aktarılınca ag kartlarındaki 7 katmanlı protokol islevi sayesinde elektirik sinyallerine dönüstürülür...fiberoptiklerde ise ısık sinyallerine cevrilir ve karsıdakine ulasınca ters orantıda dönüstürülür....yani bildiginiz üzre isik veya elektrik sinyalleri karsıya ulasınca video olarak gönderilen video yazı ise yazı ya tekrar dönüstürülür...yani en basit anlamda 1 ve 0 ele alırsak teze karsı anti tez her zaman mümkündür yani dinlyemeyecekleri bir program yapmak galiba biraz kafa yorarak olusturulabilir.......ama unutmayalımki hem yazılım hemde donanım olarak kendimize ait bir veri tabanı işlemci vs yoksa ne kadar sızmnın önüne gecersen gec üretici her zaman er yada gec senin yaptıgın programı cöpe atacaktır
-
buyursun dinlesinler arkadaş.. devlet sırrı felan taşımıyorum, çok gizli belgeler felan taşımıyorum, kurumsal bilgi/sır taşımıyorum, hatta hiç bi sır taşımıyorum :)
sorsunlar söylerim o derece :)
gizlilik için bu kadar çaba niye:) ne konuşuyonuz ki telefonda bu kadar gizlemeye çalışıyonuz :d -
MaviGozluDev bunu yazdı:
buyursun dinlesinler arkadaş.. devlet sırrı felan taşımıyorum, çok gizli belgeler felan taşımıyorum, kurumsal bilgi/sır taşımıyorum, hatta hiç bi sır taşımıyorum :)
gizlilik için bu kadar çaba niye:) ne konuşuyonuz ki telefonda bu kadar gizlemeye çalışıyonuz :d
-----------------------------hacılar dinlemeyi geçtim,bir ara iyice bu konu gündemdeyken bi gsm operatörünün temsilcisi çıktığı kanalda cep telefonlarıyla yapılan bütün konuşmaların istinasız loglanıp en yakın baz istasyonunda(o an sinyali nerden çekiyorsa) kayıt edildiğini söylemişti.
Dinleme olayları ile alakalı epey bir şeyler anlatmıştı ama en çok bu nokta dikkatimi çekmişti.
Konuya gelecek olursak fıskiye tarzı havuzların kenarlarında konuşma yapınca (aktif su sesi olacak) temel yöntemler ile dinlerken sesler karışıyormuş ama daha gelişmş cihazlar ile illaki onunda dinlenebildiğini duymuştum.
-
heza bunu yazdı:
MaviGozluDev bunu yazdı:
gizlilik için bu kadar çaba niye:) ne konuşuyonuz ki telefonda bu kadar gizlemeye çalışıyonuz :d
-----------------------------hacılar dinlemeyi geçtim,bir ara iyice bu konu gündemdeyken bi gsm operatörünün temsilcisi çıktığı kanalda cep telefonlarıyla yapılan bütün konuşmaların istinasız loglanıp en yakın baz istasyonunda(o an sinyali nerden çekiyorsa) kayıt edildiğini söylemişti.
Dinleme olayları ile alakalı epey bir şeyler anlatmıştı ama en çok bu nokta dikkatimi çekmişti.
Konuya gelecek olursak fıskiye tarzı havuzların kenarlarında konuşma yapınca (aktif su sesi olacak) temel yöntemler ile dinlerken sesler karışıyormuş ama daha gelişmş cihazlar ile illaki onunda dinlenebildiğini duymuştum.
Cami şadırvanları bu iş için oldukça uygun.Tecrübe ile sabittir :)