folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Termal Macun Sürülmesi Ve Sonuçları

Termal Macun Sürülmesi Ve Sonuçları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

laptop fazla ısınıyordu ve fan biraz rahatız ediyordu. Arada bir içini temizlesem de termal macunun bittiğini düşündüğüm için yenileme

kararı aldım ve dün bir tane 5 tl ye tek kullanımlık macun aldım.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/termal-macun-gri-cok-kullanimlik-81362700 (bunun küçün boyu)

nasıl sürüleceği ile ilgili bir video burada var (adam işlemciyi de sökmüş göstermek için ama sizin sökmenize gerek yok )

http://www.youtube.com/watch?v=WhQno5QacOg

eğer fikriniz yoksa denemenizi tavsiye etmem, zarar verebilirsiniz, biraz dikkatli olmak gerek. 

Neyse, soğutucuları söktükten sonra cpu üzerinde neredeyse hiç macunun kalmadığını gördüm, ekran kartı chipsetinde ise ona nazaran

biraz vardı. Güzelce temizledim, atıklarını sildim, tozları falan da aldım. Sonra tekrar yerine taktım 

Dikkat: Fanı takarken kablosunu takmayı unutmayn !!

bilgisayarı açtım, yarım saat civarı fandan tuhaf bir ses geldi, sanırım temizlediğimden dolayı oldu.. 

Sonuç: Şuan %90 oranında ses gitti, çok nadir bazı şeyleri yaptığımda ses çıkıyor ve ısınma hafif oluyor. Eskiden visual studio da projeyi

derlerken fan çok ses çıkarırdı ama şuan hiç yok.. ısınma da yok.. 

Eğer laptobunuz 1.5-2 senelik ise macun değiştirmenizi öneririm. Isı, elektronik malzemelerin ve bataryanın ömrünü azaltan bir etmendir.

Buna dikkat etmek gerek. Daha iyi bir sonuç için kaliteli bir soğutucu da kullanılabilir ek olarak.

Not: yaptığınız işlemlerde bir sıkıntı yaşarsanız sorumluluk almam, bilginiz yoksa ya da dikkatli değilseniz hiç uğraşmayın..

Kolay gelsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Ekran kartı chip setine de macun sürülebilir mi?

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

zaten o macunlu yenileyebilirsin =)

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

hocam videoya bak istersen, orada sağdaki cpu, soldaki gpu. ikisinde de macun var zaten, onu da yenilemek gerekli :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

o değil de hacılar benim ısınma sorunuma halen bir çözüm bulamadık ne yapsak nasıl etsek.

ekran kartını macunladım fanları çok iyi temizledim vs zaten elektronik bilgim de var kartı da temizledim amma ve lakin halen ısınma sorunu oluyor.

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

İzleyim bende yapabilirsem yapayım 4 senelik emektarın bir kere daha içini açıp temizlemişliğim yok tozunu bırakın macunu :D Teşekkürler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    HeadBanger bunu yazdı

o değil de hacılar benim ısınma sorunuma halen bir çözüm bulamadık ne yapsak nasıl etsek.

ekran kartını macunladım fanları çok iyi temizledim vs zaten elektronik bilgim de var kartı da temizledim amma ve lakin halen ısınma sorunu oluyor.

bakır soğutucuları, fanı değiştirebilirsin ya da kaliteli bir soğutucu alabilirsin hocam :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

termal macun yerine diş macunu tavsiye ederim.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Geçenlerde bende evdeki pc ye yaptım canavar oldu makina canavar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Hocam iyi aklıma getirdin 2.5 senedir macunu kontrol etmedim makinayıda temizlemedim bu gün yüzeysel bir fan temizliği yapacaktım.

Konuyu görünce aklıma geldi bende şu macunları tekrar yenileyeyim.

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

alırken bi tane kontak spreyi ( http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market/kontak-sprey-yagsiz-81367017 ) alıp fanın içine sıkarsanız sesi keser fanlarınız yağsız olandan alın çünkü yağlı olan sonradan yaga toz yapışma oranı cok oluyor.

ve cok önemli bi uyarı yapayım ekran kartına süreceğiniz termal macun ekranı cip setini her zamanki ısının altında çalıştıracağı için ekran kartı chip setinin soğuk lehim olma ihtimali coooooook fazla buda demek oluyorki 2 - 3 gün belkide 2 - 3 saat sonra laptopunuz bozulabilir.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
Toplam Hit: 3456 Toplam Mesaj: 28