THY Ve IGA ?
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Hocam yerinde olmuş olsaydım . Kesinlikle THY derdim. Maaşı falan boşver hocam.
Sana değer veren bir şirkette devam et hayatına. Normal bir yerde alacağın 1000₺ ile thy de alacağın 750₺ aynı şey emin ol. THY de daha mutlu olacaksın. Sen yükseldiğinde o kaybettim dediğin tutarların çok çok daha fazlasını alacaksın zaten.
Bu THY'nin iyi olduğu çalışanına değer verdiği algısı nereden geliyor ya?
Mesela cuma namazına gitmeyince de bir değerin oluyor mu acaba? Benim bildiğim içerde saçma sapan bir yapılanma var. Çalışanlar mescidde bilerek kartını unutup danışmadan anons yaptırıyorlarmış "xxx kartını mescidde unutmuşsun danışmadan gel al" diye.
Garibanlar napsın, mühendislik takımında çalışsalar da başlarında imam hatip mezunu var, olsun o kadar. -
rajooonn bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Sana değer veren bir şirkette devam et hayatına. Normal bir yerde alacağın 1000₺ ile thy de alacağın 750₺ aynı şey emin ol. THY de daha mutlu olacaksın. Sen yükseldiğinde o kaybettim dediğin tutarların çok çok daha fazlasını alacaksın zaten.
Mesela cuma namazına gitmeyince de bir değerin oluyor mu acaba? Benim bildiğim içerde saçma sapan bir yapılanma var. Çalışanlar mescidde bilerek kartını unutup danışmadan anons yaptırıyorlarmış "xxx kartını mescidde unutmuşsun danışmadan gel al" diye.
Garibanlar napsın, mühendislik takımında çalışsalar da başlarında imam hatip mezunu var, olsun o kadar.@Murcie mescidde düşürüyomusun sende?
-
THY Ciddi manada zarar ettiği yönünde söylentiler var. THY de çalışan bir kaç arkadaşım var. kendilerine verilen bazı hakların kısıtlandığını söylediler. musluk kısma olayına gidiyormuş şirket. İyi araştırılması gerekiyor bu dönemde..
-
rajooonn bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdı
Garibanlar napsın, mühendislik takımında çalışsalar da başlarında imam hatip mezunu var, olsun o kadar.Çalışan tanıdıklarım var hocam. Aldıkları maaş piyasaya göre orta segmentte ama yan hakları rahatlığı vs. gayet tercih edilesi bir iş olmasını sağlıyor. Ek olarak mescid muhabbeti de saçmaymış.
Bu efsane "Haliç'in altında bir sürü altın varmış, Japonlar çıkartmak istiyorlarmış ama altınların hepsini alırız demişler." efsanesine benziyor :)
-
Thy tabiki, İkileme düşmen hata.
Thy nin avantajları cok.
3 ayda 1 cift maaş, bedava bilet, vs vs cok daha fazlası
-
yanına çırak lazımsa thy gittiğinde ben gelirim. takım çantası ne varsa taşırım montajı yaparım robot gibi düşün. işin şakası bir yana thy sıkma politakasına gidiyor thy kar ederken devlet babası el attı ve şu anda zarar eden bir firma konumunda (Zorla zarar ettirilmek istenen desek daha iyi olur). Ama thy şartları güzeldir. He oraya girdiğinde benim hedefim bir tık daha artar ve yurt dışı düşünürüm.
Sonuç olarak burada yazılanlar yazılsada kendi hayatını yönetmekle sen sorumlusun yani ya düdüklenecesin yada düdükleyeceksin. İşin özü hangisi istiyorsan onu yap pişman olma ilerde.
-
İga'yı bilmiyorum ama THY 6 ay önce beni bir pozisyon için aradığında aldığım parayı sordu mevcudu ne eksik ne fazla söyledim.
direk söyledikleri ilk cümle aşağı doğru ne kadar düşebilirsiniz. Hani maaşlarda sektör ortalamasının altı olabilir
-
THY de işe ilk girişte maaş %55 ile başlarsınız. 2.5 yıl sonra maaş %80 civarına, 5. Yıl da %100 e ulaşırsınız. Sonra da kıdem aldıkça maaş baya artar. Yeni başlayan biri için 2.5 yıl sonra maaş nette bin lira kadar artar
Yabancı dil tazminatı da iyidir. Biriminize ve kademenize göre en kotu 400-500 den başlar birkaç bine kadar çıkar (kıdem yıl zart zırt)
En sağlıklı bilgiyi havaiş 26. Dönem TİS e bakarak alabilirsiniz maaş ve tazminatlar haklar konusunda.
Bu sözleşmeyi okuduktan sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, başka kimseye kulak asmayın.
Her ne kadar bazılarının zihniyeti yapmak istese de mescid namaz işlerini hiç duymadım. Onu yapmaya kalkarlarsa çalışacak kalifiye adam kalmaz
antivir-US tarafından 06/Oca/20 12:50 tarihinde düzenlenmiştir -
antivir-US bunu yazdı
THY de işe ilk girişte maaş %55 ile başlarsınız. 2.5 yıl sonra maaş %80 civarına, 5. Yıl da %100 e ulaşırsınız. Sonra da kıdem aldıkça maaş baya artar. Yeni başlayan biri için 2.5 yıl sonra maaş nette bin lira kadar artar
Yabancı dil tazminatı da iyidir. Biriminize ve kademenize göre en kotu 400-500 den başlar birkaç bine kadar çıkar (kıdem yıl zart zırt)
En sağlıklı bilgiyi havaiş 26. Dönem TİS e bakarak alabilirsiniz maaş ve tazminatlar haklar konusunda.
Bu sözleşmeyi okuduktan sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, başka kimseye kulak asmayın.
Her ne kadar bazılarının zihniyeti yapmak istese de mescid namaz işlerini hiç duymadım. Onu yapmaya kalkarlarsa çalışacak kalifiye adam kalmaz
Doğrudur, 2018 de girdi yakın bir arkadaşım mühendis olmamasına rağmen iyi bir maaş ile başladı
-
İGA'dan uzak dur. Hocam sorması ayıp THY süreci nasıl gelişti ? İlan filan mı vardı ?
Cumhurbaşkanının tanıdığı bile 12 ay'a giriyor THY'ye :)