folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yapay Zeka
linefolder Tokensiz Yapay Zekalar

Tokensiz Yapay Zekalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Selamlar.
    Sıfır yazılım bilgisi ile kafamdaki uygulama ve web sitelerini geliştirmek inanılmaz keyifli. Devam eden ve ileride yapmayı planladığım bir sürü fikrim var; ancak Claude Pro ile günlük limit başladığı gibi bitiyor, bu da biraz can sıkıyor.
    Bilgisayarda, token sınırlaması olmadan sadece RAM ve GPU kullanarak çalışabilen modeller olduğunu öğrendim (örneğin DeepSeek, Llama gibi). Bu modeller, yazılım bilmeden Claude Code gibi kod yazıp her şeyi yapabilecek seviyede mi? Ne önerirsiniz? Var mı bu işin piri arkadaşlar bize yol gösterecek?

manhyak tarafından 30/Mar/26 20:00 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Hocam yazılım bilmeden, hazırdaki sistemi bile kullanması yeterince zorken, koskoca dil modelini pc'ye kurup ayarlarını yapıp nasıl kullanacaksınız :)

Cursor pro var bende, özellikle yapay zeka ile yeni yeni proje yapanlar için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Auto modda toket limiti falan da yok, tam sizin aradığınız olay.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

yakıtsız araba

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Hocam yazılım bilmeden, hazırdaki sistemi bile kullanması yeterince zorken, koskoca dil modelini pc'ye kurup ayarlarını yapıp nasıl kullanacaksınız :)

Cursor pro var bende, özellikle yapay zeka ile yeni yeni proje yapanlar için biçilmiş kaftan diyebilirim.

Auto modda toket limiti falan da yok, tam sizin aradığınız olay.

Bir fikrim olduğunda fikri ai'a anlatıp .md ve yol haritası çıkarttırıyorum.
    Sonra o .md ve yol haritasını defalarca optimize ettiriyorum. 
    Sonuç tıkır tıkır çalışıyor.
    Hazır sistemi kullanması nasıl zor hocam promp yazdırıyorsun çatır çatır çalışıyor.
    Ai Ollama, Cline - VS Code, deepseek önerdi kuruyorum bakalım nasıl olacak..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smoker
    smoker's avatar
    Erkek

Claude Max planını kullanıyorum. Limitleri bitirmek imkansiz gibi bir şey. 

Tiryakinim, tiryakinim..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

selamımı almasını bekiyorum 10dk oldu  :D

manhyak tarafından 30/Mar/26 21:40 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Huggingface de claude opus 4.5 versiyonları var, ancak ne kadar iyi çalışır bilemem.

goo.gl/qBNZmW
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı

Selamlar.
    Sıfır yazılım bilgisi ile kafamdaki uygulama ve web sitelerini geliştirmek inanılmaz keyifli. Devam eden ve ileride yapmayı planladığım bir sürü fikrim var; ancak Claude Pro ile günlük limit başladığı gibi bitiyor, bu da biraz can sıkıyor.
    Bilgisayarda, token sınırlaması olmadan sadece RAM ve GPU kullanarak çalışabilen modeller olduğunu öğrendim (örneğin DeepSeek, Llama gibi). Bu modeller, yazılım bilmeden Claude Code gibi kod yazıp her şeyi yapabilecek seviyede mi? Ne önerirsiniz? Var mı bu işin piri arkadaşlar bize yol gösterecek?

:/

200-300k usd'n var mi? ~SoTa modeller ayarinda "token" icin para odemeyecegin sistemler host edebilirsin sayet oyleyse. He yoksa 5k usd'ye bi tane spark dgx alabilirsin ama onda da max 120b host edersin (gorece yavas calisir) yine de claude/gpt randimani alamazsin :P

end tarafından 30/Mar/26 21:47 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

okadar yavaş çalışıyorki claude limitleriyle birlikte bile daha az zaman kaybı -_-

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

cursor alınır mı sizce ?

dün biraz komut vererek apple uygulama yaptırdım expo ile live geliyodu güncelleme

ama biraz hızlı bitti free use :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

claud dan gerisi yalan açık ara en iyisi onu premıum kullan gerısını bosver gemini pro falan halt etmıs

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 1253 Toplam Mesaj: 17
ai llama deepseek claude