Tokensiz Yapay Zekalar
-
Cursor ile başladım, Antigravity ve Claude ile devam ediyorum. 2 tane google pro hesabım var, 1 tane pro claude ama bu namussuz hiç dayanmıyor.
-
Abi Antigravity 2 tane pro hesabım var hiç dayanmıyor yine en iyisi cursor
-
Şu aralar favorim opencode, kendi mini modeli baya iş görüyor orada iş yarım kalırsa ollamanın cloud'unu bağladım ek bi provider olarak, ondan bitirtiyorum. Bu işler localde çok zor gerçekten soğutma büyük dert. Local için daha çok optimizasyon lazım o da anca önümüzdeki 1-2 seneye dye düşünüyorum. Şu an en mantıklısı basic planlarda bir kaç farklı ai provider'ı kullanıp, işi dökümante ettirip sürekli onları referans vererek ilerletmekte gibi bir kaç projede böyle ilerledim çok token gidiyor ama en azından çalışan bi parça çıkarabiliyor. Landing page vs değil bu arada dediğim şey baya bussiness'ı olan logic çalıştıran app içinde modüller de çalışan parça üretmek zor olabiliyor tek provider ile
-
Şey... biraz da kendiniz kod yazssanız 👉👈
(the bomb has been planted)
şaka şaka antigravity+gemini pro çok güzel yazıyor. Hiç limite takılmadım. ya çok yoğun yazıyorsunuz ya da çok fazla input veriyor olabilirsiniz.
-
Ben sık sık hata alıyorum. Antigtavity de bazen tek prompt cevabı 2 dk sürüyor. Bir anda exception veriyor hem tokenlerim gidiyor hem de tekrar yorumlattırmak zorunda kalıyorum. Context size mi doluyor anlamadım. Boş proje açınca canavar ama 3-5 Yapı entegre ettikten sonra devamında ağlıyor.
MhmdAlmz tarafından 31/Mar/26 13:31 tarihinde düzenlenmiştir -
Kesinlikle bilinçli yapıldı haahahaha
https://x.com/i/status/2038894956459290963
-
Hocam, bu seviyede evde Claude kadar randuman alabileceğin bir model olmayabilir. Hatta, bence buradaki mental model, bir işte ne kadar ehilsen o kadar düşük zekalı model kullanabilirsin. Fakat bir işi ne kadar bilmiyorsan o kadar zeki bir model kullanman gerekli. Kendi yazdığın gibi senin pozisyonunu ele alırsak, bu işlerde tecrüben olmadığını düşünürsek, bence senin için en iyi alternatif hala Claude ya da Codex. Kredin çok çabuk bitiyorsa biraz daha yatırım yapıp 5x ya da 20x pro alabilirsin (iki şirket de zaten aynı fiyatlandırmayı kullanıyor, bence Codex daha iyi ve hızlı, oraya geçebilirsin)
-
manhyak bunu yazdı
Selamlar.
Sıfır yazılım bilgisi ile kafamdaki uygulama ve web sitelerini geliştirmek inanılmaz keyifli. Devam eden ve ileride yapmayı planladığım bir sürü fikrim var; ancak Claude Pro ile günlük limit başladığı gibi bitiyor, bu da biraz can sıkıyor.
Bilgisayarda, token sınırlaması olmadan sadece RAM ve GPU kullanarak çalışabilen modeller olduğunu öğrendim (örneğin DeepSeek, Llama gibi). Bu modeller, yazılım bilmeden Claude Code gibi kod yazıp her şeyi yapabilecek seviyede mi? Ne önerirsiniz? Var mı bu işin piri arkadaşlar bize yol gösterecek?hocam ana mantık şu, claude, codex, deepseek gibi modellerin esprisi zaten eğitildikleri veri. güç veriden geliyor. yoksa modellerin ana çerçevesini internetten sen de indirip eğer kaldırabilecek güçlü bilgisayarın varsa çalıştırabilirsin, eğitebilirsin vs. fakat hiç bir local sistem bu büyük başlarınki kadar verimli hiçbir zaman olamaz. tüm github repolarına, tüm internet geçmişine, özellikle kaynaklardan aylar süren eğitimlerle öğretilenlere senin local modelin güncel haliyle hiçbir zaman sahip olamaz. onların özet haliyle çalışırsın sadece.
-
Bosluk bunu yazdı
claud dan gerisi yalan açık ara en iyisi onu premıum kullan gerısını bosver gemini pro falan halt etmıs
Çok Doğru.. Bir Python Kodu Yazdırmak İçin Aldım 1 Aylık.. Nasıl Ayrılıcaz Bilemiyorum.. (:
-
Hocam claude u planlayıcı ve en son işin kontrolcusu olarak kullanıp cursor da kod yazmasını sağlayabilirsin auto modda ikisini de aynı kök dizinde md ler üzerinde birbiriyleriyle konuşturup, ya da r10 dan plus codex alıp aylık 250-300 tl ye sol ile planlamaları yaptırıp luna max ile sınırsız kullanım sağlayabilirsin. Codex haftada bir sıfırlama yapıyor benim 2 âdet codex plus üyelik ile her işimi görüyorum cursor Pro + kenarda yatıyor genel olarak