Torrent Ratio?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

torrent indirdiğim bi siteden böle bi uyari aldim:

Dusuk Ratio Nedeniyle Uyarildiniz.Uyari 0.60 Degerine Dustugunuzde Verilir.
    Rationuzu 0.80 Degerine Yukselttiginizde ve Sistem Kendini Yenilediginde Uyariniz Otomatik Silinecektir.
    3 Hafta, 6 Gun, 7 Saat, 27 Dakika, 33 Saniye Zamani icinde istenilen orana yukseltmemeniz halinde hesabiniz kullanima kapatilacaktir.

ne yapmaliyim. Ne demek istio =) uploaddan bahsedio sanırım ama benim indirmelerim bitti sildim hepsini utorrentten. napccam simdi

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

en çok indirilen 100-200mb lık bşrşeyi bul indir sonrada upload u açık bırak
    downloadın çoksa 3 günde sanmıyorum ki yırtasın :)

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:
    -----------------------------

Rationuzu 0.80 Degerine Yukselttiginizde ve Sistem Kendini Yenilediginde Uyariniz Otomatik Silinecektir.
    3 Hafta, 6 Gun, 7 Saat, 27 Dakika, 33 Saniye Zamani icinde istenilen orana yukseltmemeniz halinde hesabiniz kullanima kapatilacaktir.

0.60 dan 0.80 e cikmam gerekio. 3 haftaiçinde yeter sanirim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Abi ne demek istiyor mu? Yazıyor ya işte ratioyu düzelteceksin. Torrentin mantığı zaten indirdiğini paylaşmak değil mi? Eğer indirdiğin dosyaları da sildiysen o ratioyu düzeltmenin en iyi yolu yeni indirmeler yapıp onları seed etmek olacak. Sadece uTorrentteki listeden sildiysen, indirdiğin dosyalar yine bilgisayarında bulunuyorsa, o siteye git. İlgili torrenti indir. Nereye indirileceği konusunu da ayarla. İndirmen gereken yer, önceden indirdiğin yer yani dosyanın bulunduğu yer olsun. Torrenti başlattığında kontrol olayı olacak. Yani indirilecek olan dosya ile bu önceden inmiş dosya aynı mı değil mi diye. Aynısı olduğu için check işleminden sonra seed yapmaya devam edecek.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

FiL3MAN bunu yazdı:

MaviGozluDev bunu yazdı:

0.60 dan 0.80 e cikmam gerekio. 3 haftaiçinde yeter sanirim

pardon hocam ben 3 haftayı 3 günde giye okumuşum.. halledersin kafanı yormada download ve upload ın ne kadar?
    upload:6gb   download:10gb ikende 0.6 ratio olur..  2gb upload edersin ratio 0.8 olur
    upload:60gb download:100gb ikende ration 0.6 olur.. o zaman 20gb upload etmen gerekir ki 0.8 ration olsun..  ondan sormuştum ownload ını upload ını. :)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.torrentdestek.net/rehberler/240-utorrent-te-sildigin-ya-da-yer-degistirdigin-dosyayi-yeniden-seed-e-girebilmek.html

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

ratio master kullan gitsin :D

1 günde 2-3 gb upload çek..kurtul bu zımbırtıdan ( simdilik )

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

Ratio Download upload oranın ortalamasıdır

yani atiyorum 5 gb dosya indirirsin 5 gb upload yaparsın Ratio 1 olur

mesala

Tekrar Hoşgeldiniz, gzx (94.xx.xxx.xx) [çıkış]     Ratio: 3.48   0.00  Yükleme: 32.72 GB  İndirme: 9.40 GB

Torrent'ları sildiysen yeni dosya indirmene gerek yok daha önceden indirmiş olduğun torrent dosyalarını çek utorrent ile açarken dosyaları ekleme kısmında tamam deme tukarda Klasör adresi sorar nereye kaydedilsin diye onun yanında ... vardır ona tıkla indirmiş olduğun klasör veya doyayı seç

sonra direk upload'lamaya başlarsın

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:

Abi ne demek istiyor mu? Yazıyor ya işte ratioyu düzelteceksin. Torrentin mantığı zaten indirdiğini paylaşmak değil mi? Eğer indirdiğin dosyaları da sildiysen o ratioyu düzeltmenin en iyi yolu yeni indirmeler yapıp onları seed etmek olacak. Sadece uTorrentteki listeden sildiysen, indirdiğin dosyalar yine bilgisayarında bulunuyorsa, o siteye git. İlgili torrenti indir. Nereye indirileceği konusunu da ayarla. İndirmen gereken yer, önceden indirdiğin yer yani dosyanın bulunduğu yer olsun. Torrenti başlattığında kontrol olayı olacak. Yani indirilecek olan dosya ile bu önceden inmiş dosya aynı mı değil mi diye. Aynısı olduğu için check işleminden sonra seed yapmaya devam edecek.

olmuyor işte öle kızma denedim. olan dosyanin yerine göstererek tekrar indir dedim sıfırdan indirio şuan

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    brK
    brK's avatar
    Erkek

Çözüm : Ratio Master

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

cuneyd bunu yazdı:

ratio master kullan gitsin :D

1 günde 2-3 gb upload çek..kurtul bu zımbırtıdan ( simdilik )

hallettim cok saolun ratio master çözdü işi. 0.80 yeterken 1.75 oldu kapattim ratio masteri ;)

Toplam Hit: 3061 Toplam Mesaj: 15