folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ttnet Yurt Dışı Çıkışı 157 Gbps Oldu Fakat Hız Nasıl?

Ttnet Yurt Dışı Çıkışı 157 Gbps Oldu Fakat Hız Nasıl?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

Haberini tam vaktinde geçmemiştik ancak Şubat 2008 sonu itibariyle  Türk Oger Telekom, 33 Gbps olan yurt dışı çıkışımızı 157 Gbps'e çıkarmış durumda. Artan geniş bant Internet kullanıcı sayısı (genellikle ADSL) için yurt dışı çıkışlarımız fazlasıyla yetersiz kalmakta ve özellik yoğun olan saatlerde ciddi bir yavaşlık olmaktaydı. Oger Telekom, 2008 sonuna kadar yurt dışı çıkışlarını 350 Gbps'e çıkarmayı hedefliyormuş.

ttnet_yurtdisi.jpg

Artış iyi güzel ama, Telekom'un iddia ettiği gibi yurt dışı hızlarımızda iyileşme gördük mü? Okuyucularımızdan bu hızı farkeden oldu mu bilmiyorum ancak "Hızlar arttı mı ne?" şeklinde bir tepki gösteren de olmamıştır. Speedtest.net sitesinden Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bir kaç bölgeye hız testi yaptık. Test ettiğimiz hat 2048 / 512 Kbits'lik bir ADSL hattı. Sonuçlara bakalım:

Hollanda:

İspanya:

İsviçre:

Rusya:

Bir çok yurt dışı sitenin bulunduğu Kuzey Amerika'ya bakalım:

Kısacası Telekom'un basın bildirisinde yazılan "Yüksek trafik alan Google, Facebook, Youtube gibi sitelere, internetin en yoğun kullanıldığı dönemlerde dahi yüklenme yaşanmadan erişim sağlanacak." ifadesi herkes için doğru değil.  Yurt dışı için tam kapasite ile bağlantı henüz mümkün gözükmemesi bir kenara, yurt dışı sitelerin önemli çoğunun bulunduğunu Kuzey Amerika'ya erişim hızlarımız henüz bağlantı hızlarımızın çok altında. Dolayısı ile bağlandığımız sunucuların nerede olduğu, performansı belirleyen en önemli etmen.

Bir diğer ilginç not ise, Avrupa'daki bazı bölgelere gayet hızlı erişim hızının sağlanabilmesi. Örneğin Hollanda, İsviçre gibi. İstelik gecikme süreleri de gayet makul seviyelerde. Hız artışını özellikle Avrupa'daki bazı sunuculara eriştiğimizde hissedebileceğiz.

---------------------------------------------------------------------

Hız artışının malesef ülkemizdeki internet kullanıcıların daha rahat internet erişiminden çok yeni hız artışları ve VDSL2 için sadece stratejik bir hızlandırma olduğunu kimse bilmiyor ise bu ülkede yurt dışı hızı 5 kat hızlandı haberi altında insanlar kandırılmaya hala devam ediliyor demektir.Türkiye internet kullanıcısı baz alındığında şu anda hizmette olan bağlantılarınız ile minumum 400 Gbps gibi bir yurt dışı bağlantısına ihtiyacınız olmaktadır.Çoğu kullanıcı zaten sınırlı internet adı altında internet erişimleri en aza indirgenmiş durumdayken hala 157 Gbps hızında bir internet alt yapısı malesef ülkemizde internet erişiminin hizmet olarak değil zorunluluk olarak verildiğini göstermektedir.
    NOT:Turktelekom'un hızları sadece ADSL kullanıcıları için değil Kablonet,gh.dsl,metro ethernet vs. gibi bir çok internet erişim teknolojilerinin altyapısını oluşturmaktadır.

Sonuuç :  Kol gibi kazık ... 

copy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    abi benim yavaşladı hatta harbi yavaşladı bu haber dönmeye başladığından beri ankara aydınlıkevlere bağlıyım ve internet dial-up gibi

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Erkek

Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    -----------------------------
    abi benim yavaşladı hatta harbi yavaşladı bu haber dönmeye başladığından beri ankara aydınlıkevlere bağlıyım ve internet dial-up gibi

ben dial-up dayım 

demekki farkımzı yok (H) 

"Murid" Değil "Murit"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek

normalde 106.5 kb gibi rakamlarla indirdiğim bi dosyayı 30-40 la indirmeye başladı.Hatta akşam saatlerinde 0 a bile düştü. Türk telekomun alt yapısı yoğunluğu kaldıramıyor. yurd dışı çıkışınında arttığı filan yok. Karşıma ilk ttnet çalışanı isaya selam soylesin :D 

Bilgisayar Yazılım & Donanım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    şu tellcom yayılsaydı çabucak bari görürüm o zaman telekomun halini..!!

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    walla son bir haftadır bi düzelme hissettim ben. dün torrentten 110 120 falan çekiyordum. (hatay/isk.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yns_berk
    yns_berk's avatar
    Erkek

hızlandı hızlandı:D

normalde 104 kbps fazlasını göremezdim flashgetle rapidden dosya indirirken, dün gece falan 120-130 arası çektim. şimdi de 110 civarı.
    tabi bizim buralarda çok internet kullanan yok, mahallede 10-15 ev anca vardır.

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

rapidshare ile kıyaslamak istiyorum TürkTelekomu :D

Öncelikle türktelekom Avea'da dahil bir çok kurum kuruluş metroethernet vs vs vs vs superonline smile dsl ve aklıma gelmeyen bir çok kurumsal bireysel ADSL-VDSL2 gibi herşeyi bünyesinde barındırıyor yani bunların hepsine tek bir elden hizmet veriyor. Yurt dışı çıkış hattımız 157 gbit/s ve bu yeni hat yani en son teknoloji yeni yapılmış peki vdsl çıkınca 30 mbit/s ile download edilcekmiş peki hangi sunucu yurtçıkış hattı yetecek ?

Rapidshare  

With 220 Gigabit/s of Internet connectivity and 4.5 Petabytes of storage

220 gbit/s hıza sahip ve serverleri 4.5 petabytes ( serverleriyle alakamız yok :D o hava olsun sadece. " 1024 gb = 1 tb - 1024 terabyte = 1 petabyte" ) bilgi olsun die yazdım her nese Rapidshare bile 220 gbit/s hızı var ve Türktelekomdan daha çok kazanıyordur çünki Rapidde 25 gb için aylık 13 ytl ödüyoruz eminimki milyona yakın aylık veya yıllık premium alan vardır :D

Telekom'un sonu hayır ola. Tellcom bir ilerlesin görürüm yurtdışı çıkış hattımız GB-TB-PB olur heralde 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    __d_mode__
    __d_mode__'s avatar
    Erkek
    Allah belalarını versin, şu an net çok yavaş, tüm benliğimle gireyim bu telekoma
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

__d_mode__ bunu yazdı:
    Allah belalarını versin, şu an net çok yavaş, tüm benliğimle gireyim bu telekoma

Üstüne benide ekle. Yaf TürkTelekom sınırlı hat kullanıcılarına dua etsin. Etrafımdaki insanlar sırf kota dolmasın die nerdeyse 1 ay pc'yi açmayan var :D herkesin sınırsız 1 mb/s olduğunu hayal edemiyorum. 2004-2005deki gibi 3de bir çökerdi ve 24 saat  netsiz kalırdık 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

son 1 haftadır dosya indirirken 2kb üstüne cıkamadım :S

gecen okul cıkısı ttnet servis aracını gördüm, arkadaslarla dalma gibi bi amacımız vardı ama vazgeçtik :|

en azından sinirimizi onlardan cıkarırdık xD 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
Toplam Hit: 1823 Toplam Mesaj: 13