Tüm Zamanların En Büyük Lideri
-
cih bunu yazdı:
-----------------------------
En büyük lider Efendimiz Muhammed (sav) dir. Başka büyük lider olamaz. Onun yanında başka liderlerin esamesi okunmaz.
-----------------------------yazıcaktım peygamberimizle karşılaştırmada yaparsın diye içimden geçti böyle bir karşılaştırmayı anca sen yaparsın ve insanları ikiye bölersin yuh bekardeşim yuh.
-
Demodor bunu yazdı:
-----------------------------cih bunu yazdı:
En büyük lider Efendimiz Muhammed (sav) dir. Başka büyük lider olamaz. Onun yanında başka liderlerin esamesi okunmaz.
-----------------------------yazıcaktım peygamberimizle karşılaştırmada yaparsın diye içimden geçti böyle bir karşılaştırmayı anca sen yaparsın ve insanları ikiye bölersin yuh bekardeşim yuh.
-----------------------------Ozaman tüm zamanların demiyelim dimi kardeş.
-
Peygamber efendi,mizle karşılaştırması bile olamaz zaten
-
o senin fikrin. ATATÜRK tüm zamanların en büyük lideridir şüphesi olandan şüphe ederim.
-
cih bunu yazdı:
Peygamber efendi,mizle karşılaştırması bile olamaz zaten
-----------------------------hoca çok ileri gidiyosun.
-
cih, 400 saat biraz kafani toparla
gelip bu tip karsilastirmalari burda yapmayin. bu yuzden cok kavgalar cikti cok kisi bosyere ban yedi
onlemini bastan aliyorum.
sen onu yazarak milleti Ataturk e dusman ediyorsun farkinda degilsin,
sen oyle yazarak milleti Din e dusman ediyorsun yine farkinda degilsin.
-
Gel konusalim kardesim neden buyuk bir lider diyoruz...
1-Bir toplumu yuzyillardir yasadigi saltanat rejiminden alip cumhuriyet rejimine adapte ediyorsun.
2-Bir toplumu yuzyillardir yazdigi egitim gordugu dili degistirip evrensellestiriyorsun , Turkcelestiriyorsun.
3-Bir toplumun yuzyillardir alisik oldugu ekonomik modeli alt ust ediyorsun ve yeni bir model kuruyorsun.
...bu maddeleri tek tek tek siralariz.Yani sen bir millet bir kultur yaratiyorsun.Dunya savaslari sonrasi elde avucta yokken , zihniyet kohnelesmisken.Millet eline baltayi almis, sadece kendi bahcesini bekliyorken sen imkansizliklar icerisinde insanlari cepheye savasmaya ikna ediyorsun.Dunya uzerine cokmesine ragmen bir devlet kuruyorsun.VE butun bunlari imkansizliklar icerisinde ve cok kisa bir zaman diliminde yapiyorsun.Ve sonrasinda egitime,uretime basliyorsun.Gelistiriyorsun kurdugun sistemi.Kisa vadelerde mukemmel basarilara imza atiyorsun.Sen kolaymi saniyorsn bir toplumun yazi dilini ,egitim dilini bir gecede degistirip kabul ettirebilmeyi.Fidel Castro'nun Ataturk ile ilgili en cok uzerinde durdugu nokta burasi.Bizde devrim yaptik ama Ataturk gibi kulturel hayatta buyuk devrimleri henuz gerceklestiremedik.Dunya devrim tarihi hakkinda arastirma yaparsan , yada kultur devrimlerini arastirirsan yapilan devrimlerin ne denli onemli ve buyuk oldugunu gorursun. TOMTAS nedir bilirmisin hocam sen , bir arastir bakalim.Cumhuriyetin ilk yillarinda boyle buyuk adimlar atmisiz ve basariya ulasmisiz...daha neleri sayayim hocam...Lider olmak hemde butun dunyanin , dusmanlarinin bile saygi duydugu bir lider olmak kolay is degildir.
-
copmu hiç yorma kendini atatürkü bilmeyen yaşamasın kardeşim bu kadarda olmaz yani az tarih okuyun nerde yaşıyosunuz siz kardeşim.
-
"Tüm Zamanların" derken bu zaman diliminde Peygamberimiz de yaşadığı için bu tanım yanlış olur.
tamam Atatürk de büyük bir liderdi ama
Tüm Zamanların En Büyük Lideri H.z Muhammet (s.a.v.)'dir
zaten Atatürk de Peygamberimizi lider olarak kabul etmiştir :)
-
stillalive,haci sizin nasil bir dusunce tarzina sahip oldugunuzu cok merak ediyorum.Cidden gercek hayatta sizle tanismak isterim.Bu nasil bir zihniyettir.Abicim ilkokulda tarih nedir diye ogretilmiyormu bizlere ogretiliyor.Mantiksal suzgecinizi cidden merak ediyorum.O zaman 28 peygamberin 28'ide ayni statudedir.Allah tarafindan gorevlendirilmisler ve gorevlerini yapmislar.Tuhafsiniz.