Tunceli De Yaşayan Veya Okuyan ?
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------
ontedi bunu yazdı:
-----------------------------
Okuyan insana sahip çıkarlar. Sorunları seninle değil, devletle.
-----------------------------.pkk terör örgütünün; Er-Erbaşla sorunları yok, Rütbeli Astsubay / Subaylarla sorunları var gibi olmuş,
Devlet analarınımı zikmiş napmış anlamadım, hadi hükümet politikası ile sorunu olur ama devlet le ne sorun anlamıyorum..?
-----------------------------biraz üslübuna dikkat et, mesajni düzeltmez ve özür dilemezsen sikayet ederim seni.
kafana göre olaylari yorumlayip tüm bölgeye asagilik ithamlarda bulunamazsin.!!!
-
üfak bir yer gezip tozacağın fazla bir yer yok aile ile gidebileceğin munzura pikniğe gidebilirsn. kızlarını srarsan birazdan daha fazla modern giyinim tarzları var.
-
Okumaya gidecek arkadaş hiç kuşku etmeden gitsin diyorum. Tunceli de zamanında fransızlar ve ingilizlerle işbirliği yapıp isyan çıkartmış bazı densizleri koruyan bir grup var doğrudur.
Tunceli li olup okumuş aydın olan hiç kimse Cumhuriyet sistemine geçildiğinde vergi vermek zorunda kaldığı için köprüleri, yolları, kışlaları tahrip eden bir ağa bozmasına tapmaz.... Kim hem aydınım, okumuşum, çağdaş düşünceliyim diyip de feodal bir fransız köpeğinin arkasından gidebilir ? Hem aydınım hem çağdaşım ama aynı zamanda ağamın arkasındayım :) yok öyle .... Adamlar solcuyuz devrimciyiz diyip oraya buraya orak çekiç koyup feodal yapı küpekliği yapıyor ilginç :D
Bu adamların devletle niye sorunu var çünkü köpek ağaları zamanında tüm toprakları için vegi alıyor devlet içinde devletçilik oynuyordu. Atatürk e de bu yüzden düşmandır. Sallarla yok efendim Sabiha Gökçen bombalamış bizi :) Sabiha Gökçen bir askerdi pilottu emir neyse onu yapar. Sen devlete baş kaldırırsan bu gün gene sen aynı öyle bombalarlar bebikim :) hazır batıda zaten köpeği olacak birilerini arıyordu isyan lazımdı çünkü batıya. Neden çünkü biz avrupaya baş kaldırıp ülkemizi SEVR den kurtardık.... Sallarlar gene efendim 100 bin 200 bin 300 bin kişi öldürmüşler... Ulan Tunceli nin o zamanki nufusu ney amk :S PKK nın bir zamanlar propaganda yapmak için köylerde halkı galeyana getirmek için söylediklerini bu gün adamlar benimsedi heryere kakalamaya çalışıyorlar. Operasyonlarda 3000 bin kadar insan sürüldü asılanlar oldu isyana karışmayanlarada hiç birşey olmadı. Yalandır yani....
Tunceli ye gitmkte hiç kuşkun olmasın halkı çok temiz çok iyi insanlardır. Haberlere bakma sürekli olayların falan çıktığı yok... Yakınım İl Jandarma Komutanlığında görevlidir çok kez haberler üzerine sohbette bulunmuşumdur. Haberlerde öyle gösteriliyorki sanki askere düşman herkes, polis asker yolda yürüyemiyor sanki yok öyle birşey....
-
Ne tuncelisi hoca okunur mu orada yaw.Orada okuyup bide makine mühendisi olarak iş arayacaksın.Gerçekçi olmak lazım.Şehri bilmem gerçi çok aydın nüfusa sahip bile olsalar benim gördüğüm kadaryla Dtp almış belediye başkanlığını..Bu çok aydın olmalarından kaynaklanıyor heralde(!).Veya aydınlar İstanbula İzmire kaçmış Tunceli bunlara kalmış..Neyse Üniv konusunda madem ki tuzun kuru.Bir sene daha kas seneye daha güzel bir tercih yapmak için uğraş.
-
Dersim doğasıyla insanıyla havasıyla yeryüzünün cennetlerinden biridir. Okulun kalitesi tartışılır çünkü yeni açıldı diye biliyorum. Onun dışında da şehirde ki olaylar nasıl olursa olsun farketmez kimse yabancısın diye gelip sana çatmaz. İçin o konuda rahat olsun. İstanbulda bir meydanda nasıl bir bombaya yada çatışmaya düşme ihtimalin varsa orada da aynıdır.
-
Hocam sen bakma gitme diyenlere..git bence..Dersim güzeldir..İş sorunu olabilir demisler..o konuda az da olsa haklilar ama özel sektörde calisirsin buyuk ihtimal..
tanidiklar felan olursa iş ayarlaman daha kolay olur.Zaten işi ayarladiktan sonra bir de o işi pratikte kaptin mi istersen hakkari üniversitesi olsun adamlar gene seni alir :)
Bu arada bir not : Isteyen Tunceli der, isteyen Dersim...
-
Ben de tunceli(dersim-galan{ bu üç isim de aynı bölgedir}) kökenliyim. isimlere takılmayın 1938 zamanında çıkan hala zaman tartışılan olaylar sinsilesinden sonra dersim yerine tunceli denmiş dersimden önce de galan denirmiş.. bu olaylardan sonra halk batı bölgelerine yerleştirilse de bir kısmı geri dönmüş.. büyüklerden dinlediğim kadarıyla bir iki cümle ile olay böyle.. yani halkı yerlidir aç kalsan yemeğini suyunu eksik etmezler. ama büyükşehirler de ki gibi iş olanağı bulurmusun onu bilemem. neticede çok büyük bi yer değil.
halen oralarda yaşayan insanlar yerlileridir.. zaten okuyacağın yer merkezde kaçkap desen olmaz hırlılık hırsızlık itme kakma desen hiç olmaz. doğal güzellik desen süper doğası vardır.. yazı kışı ayrı bi güzeldir..şuan izmirdeyim mesela yanıyo buralar.. alışırsan yazında yaylalara çıkarsın v.s. olanak bol yani.. en sağlam içme suyu falan ordadır :) buz gibidir..
zaten hangi okula gitsen eğitimden eser yok. en azından şehirin doğası, havası güzel.. anladığım kadarıyla okumuşsun başka bir yerde de.. bence böyle bi yerde daha başarılı olursun. zaten ilin üniversite okuyan kişi sayısıda bundan dolayı yüksek yapacak bi şey olmayınca mecburen ders çalışırdı bizim kabildekilerde.. bknz: alayı doktor v.s. oldu :D
bu açıdan bakarsan derse ayıracağın vakit fazla olur gibi.. yani hem başarılı olursun üstüne bide sapasağlam bi doğayla iç içe okul okursun.. isviçrenin alpleri yanında bok yemiştir demedi deme :)
-
Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşım senin için araştırdım, baktım. Üniversiteyi elazığ yoluna yapmışlar. Yani eğer orayı biliyorsan, komando tugayının munzur tarafı diye tarif edebilirim. Görmeyeli 15 seneyi aştı, ama değişmemişse bi yanın komando tugayı diğer yanın çevik kuvvet-özel harekat şubesi. Yani tamamen güvenli diyebiliriz. Ama merkezden uzak olduğu için barınma sorunu olabilir. Araştır, eğer kampüs içinde yurt varsa uygun olabilir.
-
yurt ile kampüs arası 10 dk sürüyormuş hocam.
verdiğin ayrıntılar için teşekkür ederim.