Türkçe Alan Adı
-
ya arkadaşım bana türkçe karakterleri nasıl dns de çözebileceğini söylesene? Dns nedir ne işe yarıyor haberin var mı? Senin bahsettiğin olay farklı. Yukarıda defalarca açıklamaya çalıştım.kafan almıyor mu? türkçe karakter dediğiniz domainler farklı karakterlere eş değer.Bu eş değer karaterler dns de çözülüyor ve asıl domain de budur. Anlamadığın şeye burnunu sokma.
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------
ya arkadaşım bana türkçe karakterleri nasıl dns de çözebileceğini söylesene? Dns nedir ne işe yarıyor haberin var mı? Senin bahsettiğin olay farklı. Yukarıda defalarca açıklamaya çalıştım.kafan almıyor mu? türkçe karakter dediğiniz domainler farklı karakterlere eş değer.Bu eş değer karaterler dns de çözülüyor ve asıl domain de budur. Anlamadığın şeye burnunu sokma.
-----------------------------uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.
bu ne demek? domain isimlerinde türkçe karakter kullanılamaz demek. ama kullanılıyor işte. sen bu ilk mesajı yazarken bunu bilmiyodun. sonrada öğrendin ve kıvırmaya çalışıyosun. bilseydin türkçe karaktter kullanılabiliyo ama farklı karakterlere çevrilerek kullanılıyor derdin. hiç boşuna kıvırmaya çalışma.
-
bela mısın sayıyla mı geliyorsun?
domain de türkçe karakter kullanılmaz hala da aynı düşüncedeyim. Çünkü dns domaini çözer. Kaç kere söylettin bana kafan almıyor sanırım. O senin dediğin gerçek domain değil, domainde türkçe karakter olamaz. Çünkü gerçek domaini dns çözmesi gerek.. türkçe karakterleri senin domain dediğin bana göre de gerçekte bir zımbırtıyı dns çözemez. O domain de değildir.Domaini dns çözerrrrrrrrrrrrrrr. Artık anladığını umuyorum.Domainin ne demek olduğunu.Yok anlamamışsan Allah zihin açıklığı versin diyorum
-
-----------------------------bela mısın sayıyla mı geliyorsun?
domain de türkçe karakter kullanılmaz hala da aynı düşüncedeyim. Çünkü dns domaini çözer. Kaç kere söylettin bana kafan almıyor sanırım. O senin dediğin gerçek domain değil, domainde türkçe karakter olamaz. Çünkü gerçek domaini dns çözmesi gerek.. türkçe karakterleri senin domain dediğin bana göre de gerçekte bir zımbırtıyı dns çözemez. O domain de değildir.Domaini dns çözerrrrrrrrrrrrrrr. Artık anladığını umuyorum.Domainin ne demek olduğunu.Yok anlamamışsan Allah zihin açıklığı versin diyorum
katılıyorum biraz mantıklı düşünün. sizin gördüğünüz yazdığınız normal alan adı fakat altında çalışan diğer bir isim var. www.çiğtavuk.com u tescil edin otomatik olarak www.xn--itavuk-vua36b.com bu adreste tescil edilecek. peki ne alaka? dnsinin o adresi çözümlemesine yardımcı olmak için www.xn--itavuk-vua36b.com adreside tescillenecek ve çiğtavuk.com adresini yazınca otomatik www.xn--itavuk-vua36b.com bu adres sorgulanacak. Bu tarayıcının bi desteğidir. Sen tarayıcına çiğtavuk.com yazarsın öyle görünür fakat altında çalışan domain www.xn--itavuk-vua36b.com budur. anlamışsınızdır umarım :) arkadaş anlatamamışta. -
hele şükür beni anlayan bir insan :)
hocam ben iyi anlattığımı düşünüyorum, defalarca kez de örnek vererek anladım.Adamlar at gözlüğüyle okuyorlar mesajları. Odaklanmış bir kere, örnek görmüşye türkçe karakterli domain diye.. artık ısrar eder. dns nedir ne işe yarar bilmeden sallar durur. Anlamak istemeyen insana sayfalarca yazı yazzan yine boştur
-
-----------------------------hele şükür beni anlayan bir insan :)
hocam ben iyi anlattığımı düşünüyorum, defalarca kez de örnek vererek anladım.Adamlar at gözlüğüyle okuyorlar mesajları. Odaklanmış bir kere, örnek görmüşye türkçe karakterli domain diye.. artık ısrar eder. dns nedir ne işe yarar bilmeden sallar durur. Anlamak istemeyen insana sayfalarca yazı yazzan yine boştur
Takma hocam bunun olayı budur. : ) -
öğretmenlik okuyorum hocam.. takmam gerek :) biri anlamadın mı zoruma gidiyor benim :) anlatana kadar uğraşıyorum genelde:)tabii bi sınır var.. neyse.. umarım artık kimse arıza çıkarmaz
-
Hocam anlamayana profesör olsan kaç yazar he öyle de geç
-
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam anlamayana profesör olsan kaç yazar he öyle de geç
-----------------------------:) orası da öyle hocam.. neyse bi ses yok şimdilik..bende biraz ders çalışayım :) iyi akşamlar
-
bence hiç girişmeyin Türkçe karakterli alanadlarına.. elinizde patlar.. bu domainler yönlendirme ile çalışıyor yani çekirdek.com'a giriyorsunuz ama xn--ekirdek-txa.com'a yönleniyor. ne zaman yönlendirmeden çalışırsa ozaman iş yapar ama bana kalırsa türkçe karakterli domainlerden iş çıkmaz. çünkü yabancı ülkelerden giremezsin elin gavurunun klavyesinde ş,ç,ğ.ö.... vs harfler ne arasın? yani bu bile dezavantaj..