Türkçe Alan Adı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

arkadaşlar eskiden dönüp duruyodu türkçe alan adı gelicek fln diye geçende gördüm ekşisözlük alınmış :D dedim bende kapayıp bazı şeyleri hemen diye ama

bi ihs.com.tr de görebilidim orada com,net,org gibi şeyler desteklenmiyor.

Güvenilir com.net.org ları türkçe isimle tescil edebilicegimiz biryer biliyormusunuz ,?

"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.

ikinci yanlışında ekşi sözlük türkçe karakterli bir domain almamıştır

www.eksisozluk.com

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

nasıl la www.ekşisözlük.com gibi mi ?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    -----------------------------

uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.

www.eksisozluk.com

baba futbol maçımı bu ne uluslararası kuralından bahsediyosun çince alan isimleri bile :D abuduik kubudik resimli şeyler bile var yahu.

www.ekşisözlük.com aha adam yazmış daha niceleri var hotmaıl.com yapıkredi.com.tr kapmışlar hepsini..

yokmu bilen 

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı:

www.eksisozluk.com

baba futbol maçımı bu ne uluslararası kuralından bahsediyosun çince alan isimleri bile :D abuduik kubudik resimli şeyler bile var yahu.

www.ekşisözlük.com aha adam yazmış daha niceleri var hotmaıl.com yapıkredi.com.tr kapmışlar hepsini..

yokmu bilen 

Network Error (dns_unresolved_hostname)

Your requested host "www.ekşisözlük.com" could not be resolved by DNS.

For assistance, contact your network support team.
     böle hata veriyor

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

bana bir tane türkçe karakterli domain göstersene bakalım..

domain teknolojisini araştır bakalım.. standart kurallar vardır..

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

tmm arkadaşlar buldum istediginiz siteden tescil edebiliyorsunuz yanlız işin püf noktasını anlatmaya çalısıcam inş anlarsınız

şimdi bi icaan sanırım her yabancı karaktere bi karakter adamış mesela

ş ye Xn1 

ı ya vnx1

ğ rlc2

fln diye

yane siz    şığ.com diye bi alan almak istediginizde      xn1vnx1rlc2.com diye oluyor ancak şığ.com yazınca siteye girilebiliyor.

peki ben bu kodları nerden bilcem derseniz

http://www.motobit.com/util/punycode-decoder-encoder.asp 

oraya www.ekşisözlük.com yazın bakın xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com böle birşey çıkıyor

hem adres çubuguna www.ekşisözlük.com yazın hemde xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com bunu yazın görün.

emin olmak için kayıdı alınmış başka sitelerde deniyebilirsiniz.

"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

oradaki ingilizcedeki hata ne diyor?

dns bu adresi çözümleyemedi! Sence neden çözümlenemez bir adres dns tarafından..

Bilmiyorsan bari atma.. çince isimler varmış :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

isimtescil.net  'de satılıyo

mesela site 

ekşisözlük.com ya 

http://www.xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com/    oluyo   bune **  virüs sitesi gibi kimse linke tıklamaz la :)

kızkulesi.net alın :) >> fati 'nin vardı böyle ama commu  netmi orgmu unuttum.

(:
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek
    Adres satırına "www.ekşisözlük.com" yazdığımda hata vermeden açılıyor. Hemen yüklenmeyin adama bal gibi çalışıyor.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

bana bir tane türkçe karakterli domain göstersene bakalım..

domain teknolojisini araştır bakalım.. standart kurallar vardır..

Türkçe karakter domain diye bir şey olacak dostum.. hatta şu an var diye biliyorum hatta alınmış.. tarayıcılar henüz desteklemiyor fakat var.. googlede türkçe alan adı diye araştır bakalım.. yok mu yani böle bişe adam bi yerinden mi uyduruyo

Toplam Hit: 7655 Toplam Mesaj: 44