Türkçe Alan Adı
-
arkadaşlar eskiden dönüp duruyodu türkçe alan adı gelicek fln diye geçende gördüm ekşisözlük alınmış :D dedim bende kapayıp bazı şeyleri hemen diye ama
bi ihs.com.tr de görebilidim orada com,net,org gibi şeyler desteklenmiyor.
Güvenilir com.net.org ları türkçe isimle tescil edebilicegimiz biryer biliyormusunuz ,? -
uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.
ikinci yanlışında ekşi sözlük türkçe karakterli bir domain almamıştır
www.eksisozluk.com
-
nasıl la www.ekşisözlük.com gibi mi ?
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.
www.eksisozluk.com
-----------------------------baba futbol maçımı bu ne uluslararası kuralından bahsediyosun çince alan isimleri bile :D abuduik kubudik resimli şeyler bile var yahu.
www.ekşisözlük.com aha adam yazmış daha niceleri var hotmaıl.com yapıkredi.com.tr kapmışlar hepsini..
yokmu bilen
-
Allura bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------uluslararası kurallara göre türke karkter olamaz domain isimlerinde en azından ben öyle biliyorum.
www.eksisozluk.com
-----------------------------baba futbol maçımı bu ne uluslararası kuralından bahsediyosun çince alan isimleri bile :D abuduik kubudik resimli şeyler bile var yahu.
www.ekşisözlük.com aha adam yazmış daha niceleri var hotmaıl.com yapıkredi.com.tr kapmışlar hepsini..
yokmu bilen
-----------------------------
böle hata veriyorNetwork Error (dns_unresolved_hostname) Your requested host "www.ekşisözlük.com" could not be resolved by DNS.
For assistance, contact your network support team. -
bana bir tane türkçe karakterli domain göstersene bakalım..
domain teknolojisini araştır bakalım.. standart kurallar vardır..
-
tmm arkadaşlar buldum istediginiz siteden tescil edebiliyorsunuz yanlız işin püf noktasını anlatmaya çalısıcam inş anlarsınız
şimdi bi icaan sanırım her yabancı karaktere bi karakter adamış mesela
ş ye Xn1
ı ya vnx1
ğ rlc2
fln diye
yane siz şığ.com diye bi alan almak istediginizde xn1vnx1rlc2.com diye oluyor ancak şığ.com yazınca siteye girilebiliyor.
peki ben bu kodları nerden bilcem derseniz
http://www.motobit.com/util/punycode-decoder-encoder.asp
oraya www.ekşisözlük.com yazın bakın xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com böle birşey çıkıyor
hem adres çubuguna www.ekşisözlük.com yazın hemde xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com bunu yazın görün.
emin olmak için kayıdı alınmış başka sitelerde deniyebilirsiniz.
-
oradaki ingilizcedeki hata ne diyor?
dns bu adresi çözümleyemedi! Sence neden çözümlenemez bir adres dns tarafından..
Bilmiyorsan bari atma.. çince isimler varmış :)
-
isimtescil.net 'de satılıyo
mesela site
ekşisözlük.com ya
http://www.xn--ekiszlk-d1a0dy4d.com/ oluyo bune ** virüs sitesi gibi kimse linke tıklamaz la :)
kızkulesi.net alın :) >> fati 'nin vardı böyle ama commu netmi orgmu unuttum.
-
Adres satırına "www.ekşisözlük.com" yazdığımda hata vermeden açılıyor. Hemen yüklenmeyin adama bal gibi çalışıyor.
-
-----------------------------bana bir tane türkçe karakterli domain göstersene bakalım..
domain teknolojisini araştır bakalım.. standart kurallar vardır..
-----------------------------Türkçe karakter domain diye bir şey olacak dostum.. hatta şu an var diye biliyorum hatta alınmış.. tarayıcılar henüz desteklemiyor fakat var.. googlede türkçe alan adı diye araştır bakalım.. yok mu yani böle bişe adam bi yerinden mi uyduruyo