folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Türkçe Netlerimi Nasıl Artırırım?

Türkçe Netlerimi Nasıl Artırırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek
    sakın kitap filan okuma...kitap okuyunca derin düşünmeye başlıyorsun ama öss de türkçe çok basit...derin düşünmene gerek yok ne okuyosan onu soruyor...türkçe yi çözersen tarihi de yaparsın biraz ...az puan gibi gözükür sosyal ama çok işe yarar....kulağına küpe olsun...başarılar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomannie
    tomannie's avatar
    Erkek

paragraflar dikkat gerekir dikkatli oku dogru cvbı hemen bulursun zati,,sözcükte yapı,cümlenin öglelri vs. bunlara çalışmak zorundasın

ümidin kaybolması özgürlük demekti
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

KapTaN60 bunu yazdı:
    -----------------------------
    beyler ben sayısalcıyım denemelerde türkçe netelrim çok düşük onları nasıl artırırım hocalar çalışmıyon diolar ama ben çalışamıyorum türkçeye sıkıyo beni sizin bi fikriniz var mı bende türkçe 0 yani hiç bişe yok ona göre yorumlarınızı bekliyorum özellikle anlatım bozuklukları
    -----------------------------

beyler ben sayısal bölüm öğrencisiyim deneme sınavlarında türkçe netlerim yetersiz, onları nasıl arttırırım? öğretmenlerim çalışmadığımı söylüyorlar ama ben çalışamıyorum Türkçe'ye. sıkılıyorum. sizin fikriniz var mı? Bende Türkçe 0 yani hiç bir şey yok, ona göre yorumlarınızı bekliyorum. özellikle anlatım bozuklukları kafamı yoruyor.

hoca kullandığın kelimeleri tart, parçala, köküne in, eklerini farket, anlamlarını farket. "ahmet'in laptopu" gibi bir tamlamanın ortasına eklenen kelimeler(laptopun özellikleri) kafanı dağıtmasın. türkçeyi doğru kullan. cümlelerinde yüklem var mı yok mu dikkat et. türkçeyi doğru kullanan yazarları oku. vs. ben de Türkçe'ye çalışmıyordum ama perfect çekiyodum :D (perfect'i bilerek kullandım :) ama tarihten 12 yanlış yapınca sosyal bilgiler öğr. ne kaldık. şimdi de kpss de başarılı olcam inş. sana ders versem 20 net için garanti verebilirdim.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    kitap oku diyecem en etkili çözüm budur ama sınava gireceksen bu zamandan sonra çok ta etkisi olmaz. paragrafları dikkatli oku 2 kere oku yaparsın

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Bu kitap okuma olayi sinavda ne gibi bir yarar sağlayabilir bunca yıldır çözemedim. kitap okumak Türkçe'ye nasıl bir katkı sağlıyormus ki, dili bilen kitap okur, kitap okuyan dili bilir zaten, yani bunun dışında bir ilişki kuramıyorum. Sanki okudugun kitabın içinden gelecek sorular:P Tek faydası çok sayıda kitap okunursa okuma hızını arttırır fazladan süre kazanılır diyordum ama onun da bilimsel olarak böyle olmadığını kanıtladılar. Türkçe sayısalcılar için tabi ki sıkıcı geliyor. Kendine söz ver bir süre belirle ( uzun tut belirleyeceğin süreyi ), bu belirledigin süre kadar çalışma, bu belirlediğin sürenin 3 te biri kadar çalış yeter. Sayisalin iyiyse tüm konulara ilgi gösterdiğinde Türkçe sorularını yapamaman imkansız gibi bir şey,yeter ki göz gezdirmiş ol tüm konularda, en kötü yüzde seksen oranda yaparsın soruları. Türkçesi iyi olmayan arkadaşlara başarılar ve bol şans diliyorum :-)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

kitap okumak çok faydalı oluyo okuma anlama hızın gelişiyobaşka bir insanın 30 sn de okuyup 2 kere okudugu paragrafı

sen 10 snde bir kere okuyorsun.

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek
    Bu herkeze tavsiyemdir ister sayısal ister sözel ister ea ister dilci olun, bol bol paragraf sorularından çözün.Böylece hem dikkatiniz arar hemde okuma-anlamanız gelişir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tololo
    tololo's avatar
    Erkek

usta bende  sayısal ögrencisiyim aynı dert den bende war

tololo
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    Mesaj Sky tarafından 28 Ekim 2007 (Pazar) tarihinde yazıldı. (Kısayolu

Basligi gördügüm ilk günden beri icimden hep "matematik calisarak." yazmak geliyodu sonunda dayanamadim yazim :D konu sahibi arkadas k.bakmasin gercekten cok engel olmak istedim kendime ama olmadi :)

Waiting for an angel..  

Mesaj cicosz tarafından 21 Mayis 2008 (Çarsamba) tarihinde yazıldı.

ezüz  öss yaklaştı yusuf yusuf..türkçe çalışacağına git fen çalış...dünkü taramada biyolojilerin hep yanlıştı olm:D

Tariqat of SAL  

Adam öss'ye girdi, bi ikincisi girecek herhalde. Konu hortlatmak denilen şey bu mu? :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    Türkçe netlerini artırmak kolayda edebiyat ve mat2 yi netcez?
Toplam Hit: 4459 Toplam Mesaj: 32