Türkiye Ve Ortadoğuya Bir Bakış
-
yazı süper....ama bu kürtlerden hiç bi si*km olmaz..siz kafanızı yormayın bnce amaerika öle süper güç falan deil sadce öle gösterilyor koy adam gbi orduyu karşısına bak çil yavrusu gibi nasıl dağılıyorlar..iki üç çapulcuyla savasmak kolay iş,amerika süper güçse neden hala irana giremedi ? irana karşı neden hala bm yaptrımıyla cıkıo? roller suriyeyle deişse şimdiye kadar amerika ve israil suriyedeydi..amerika ve israil çocuk katillğinden bşaka hiç bi bok bilmiyor!!
-
fistan yazı cok guzel ama birkac noktasına katılmıyorum;abd nin Türkiye ye hukmetmesi,abd sadece hukumete hukmeder halka veya orduya asla! ki benim ve cogu vatandasın tek tesellisi ordu buna alet olmaz Atamızdan bize deişmeden amacından sapmadan sapasaglam ayakta kalan tek mirasımız ordumuz bu ulkenin basındayken ben bole seyleri fazla takmıyorum emin ol ki abd turkiye uzerine siyaset yaparken tamamen ordu uzerinden yola cıkarak yapıyo nası olsa hukumet abd usagı her dedikleri olur ama arada ordu var onları nasıl etkisiz konuma getirirler nasıl kendi dediklerini yaparlar onun pesindeler bugun eger turk ordusu olmasaydı turkiye somaliden veya çad dan etopyadan farksızdı bizim tek kozumuz ordumuz.siyasi gucun olmaya bilir seni ezerler laflarıyla yaptıklarıyla damarına basarlar herseyi yaparlar ama askeri gucun yuksekse bi yere kadar yaparlar 0 noktasına inemezler damarına basarlar herseyi yaparlar ama o patlama noktası olur ya o raddeye gelmeye arka taraf yemez iste turkiyenin de tek kozu bu..bi diger nokta kurtler hakkında,gucleri nedirki? hicbi gucleri yok tek gucleri arkalarındaki amerika yani kısacası diplomatik gucleri var suan ama gun gelirde askeri guc kullanma durumuna gelirsek en fazla yarım gunluk isleri var ne yapabilirlerki? pickup kamyonetin arkasına koydukları ak-47 den bozma makinalı tufeklerle f-16 larımı dusurcekler...onlar hicbi bok yapamaz gucleri gecicidir elbet abd gider biz bize kalırız ozman tekrar gorusuruz fişini veririz eline oderler hesabı...ayrıca unuttukları birsey var galiba bizim sınırlarımız araplarınki gibi pergelle çizilmedi kanla çizildi eğer çizgiler ordan silik gorunuyosa tekrar çizeriz merak etmesinler...
-
Elbet abü askeri gücümüze laf yok. ama her şey askeri güçle olmuyor. Amerika nasıl Ukrayna, Gürcüstan'da halk devrimleri(!) yaptı, turuncu devrim diye. Ordu buna napabilir. Amerika, halkları da kültürel olarak sömüren bir güç. Bu yüzden askeri güç bir yere kadar etkili.
Ve amerika bir süper güç, karşısına sürün ordu çil tanesi gibi dağılır diyorsun. İrana girmemesinin sebebi çok fazla kayıp alacağı ve amerikan kamuoyu böyle bir rezaleti kaldıramaz. Ama eninde sonunda yenerler. Amerikanın bu teknolojiyle -eğer tüm güç savaşırsa- yenemeyeceği bir ordu yok teke tekte. Bizim kahraman ordumuz bile nükleer silaha ne yapabilir ki? Biraz gerçekçi olalım. -
işte bu doğru..adam nükleer güç kullanmaktan mı çekinecek.?
kim ne dicek ki.? Laidn türkiye deydi o yüzden bombaladık der bitirir... bu kadar..
ama gelirlerse eğer 2 dene coni vurmadanda gidersem yazıklar oLsun amk -
kaç 2 coni :)
-
amerikanın TR ye nükleer atması gelecegine nükleer atması demek
-
ABD bize nukleer atarsa bir tane daha dünya savası çıkar..bunu unutmayın..
-
Yemez hoca,bu saatten sonra atacağın nükleer ortalığı öyle bir harmanlar ki atan altından kalkamaz,Amerika Türkiyeye nükleer attı diyelim,attığı takdirde sadece bizi değil komşu ülkelerimizi de bitirecek,örnek İran,örnek Rusya.Serpinti ve diğer etkilerin Tahrana,Moskovaya varması ne kadar sürer?Hadi İranı geçtim, Amerikanın Rusyayı karşısına alabileceğini düşünebiliyor musunuz?Hadi diyelim ki aldı,Amerikanın altından kalkacağı belli olmayan bir yükün altına bu denli kolay girebileceğini sanmıyorum ben.
-
abü örnek verdim, istese yenemeyeceği ülke yok anlamında dedim. Hemen coşmayın yoksa atmaz çıkarları doğrultusunda :)
-
abi teşekkürler..
izninle yazıyı bloguma ekliyorum..
Toplam Hit: 2710 Toplam Mesaj: 29