folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Turkiye‘De 2005 Oncesi Ve 2013 Ne Mi Degismis?

Turkiye‘De 2005 Oncesi Ve 2013 Ne Mi Degismis?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    halat bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    SweeneyTodd bunu yazdı
    halat bunu yazdı

Görende hepinizin asgari ücretle çalıştığını sanır :)

Ha, yok asgari ücretle çalışanların hakkını bu kadar savunacak kadar özgeci insanlarsanız, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir kardeş aile falan bulun . Her ay elinizden geldiğince yardım edin. En azından fiili olarak birşey yapılmış olur. Karanlığa küfretmek yerine bir mum da olsa siz yakarsınız fena mı?

Ben asgari ücretle çalışmıyorum diye, çalışanları yok saymamızı mı söylüyorsun? 

ve ayrıca fiili olarak birilerine yardım vs gibi bir şey yapmadığımızı nerden biliyorsun? değilmi

Yapıyorsan amenna, o zaman asgari ücrete takılmış olan diğerlerine bu mesaj.

Asgari ücretle çalışan insanlara bizim mi yardım etmemiz gerekiyor devletin mi?

Ülkedeki sosyal devlet olgusunu bir anda çökerttin hocam. Madem herkes birbirine yardım edecek maddi manevi anlamda, hükümete ne gerek var, olmasın komunist yaşama geçelim ne dersin?

Ben  diyorum ki, madem asgari ücretle çalışan insanlar var ve siz de bunu biliyorsunuz ve onların bu halleri sizin canınızı sıkıyor önce siz elinizden geleni yapın o zaman. Zaten durumları sizi ilgilendirmiyorsa sorun da yok.

Ayrıca devlet zaten ilgili kurumları vasıtasıyla ihtiyacı olanlara gerekli yardımı yapıyor. 

Bu arada komunist ülkelerde herkes birbirine yardım mı ediyor ? (Ciddi  soruyorum)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

şimdi spordan geldim ama sporda surekli dertlinin yazdığı geliyordu aklıma 

acaba nasıl bir mantık yurutuyor die dusundum kendı kendıme işin içinden çıkamadım

yazılan diğer postları daha okumadım ama dertlini yazdıgı posta itafen sunu yazıcam çok klasiklesmis olsada bu ornege uygun olacagını dusunuyorum

şimdi dertli arkadas internet hızlarının artmasını akp ye bağladı olay bu

acaba akp nın teknolojiyi hızlandırma gibi bir faktore sahip oldugunumu sanıyor. hızların artması tamamen teknolojinin gelişmesi yeni standartlar gelmesi ile alakalı değilmi yoksa. akp ile çok fazla bir alakası yok yani bu hız artışının. 

kaldıki o hızları bize sağlayan bu firmanın 6 aylık kazancına özelliştirilip yabancılara satılması en acı olan kısım, şimdi burada oturup beynini kullanan arkadas akp ye burada artı puan vereceğine bak burada hata yaptılar demesi lazım, yanlışmıyım?

en garip olan kısım ise o kadar yapılan yanlışlar, hatalar ve terbiyesizlikler ortadayken bir insan nasıl olurda internet hızlandı die adamlar çalışmış ne kadar nankörsünüz der cidden anlamak mumkun değil

acaba biz mi yanlış duşunuyoruz demeden edemiyorum, zaten bu tarz insanlara çok mantıklı cumleler kurmuyorum artık. çok basit konuscaksın çok basit. 

googledan bakarak yazmıyorum o yuzden hangi bakandı hatırlamıyorum. adamın dediği turkluk o kadar abartılacak bir şey değil bu ne la bu nee laa diyesi geliyor insanın

andımız, tc, nişanlar vs vs Atamıza yaptıkları saygısızlıklar, cumhuriyeti iplemeleri....

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    halat bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    halat bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    SweeneyTodd bunu yazdı
    halat bunu yazdı

Ha, yok asgari ücretle çalışanların hakkını bu kadar savunacak kadar özgeci insanlarsanız, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir kardeş aile falan bulun . Her ay elinizden geldiğince yardım edin. En azından fiili olarak birşey yapılmış olur. Karanlığa küfretmek yerine bir mum da olsa siz yakarsınız fena mı?

ve ayrıca fiili olarak birilerine yardım vs gibi bir şey yapmadığımızı nerden biliyorsun? değilmi

Ülkedeki sosyal devlet olgusunu bir anda çökerttin hocam. Madem herkes birbirine yardım edecek maddi manevi anlamda, hükümete ne gerek var, olmasın komunist yaşama geçelim ne dersin?

Ben  diyorum ki, madem asgari ücretle çalışan insanlar var ve siz de bunu biliyorsunuz ve onların bu halleri sizin canınızı sıkıyor önce siz elinizden geleni yapın o zaman. Zaten durumları sizi ilgilendirmiyorsa sorun da yok.

Ayrıca devlet zaten ilgili kurumları vasıtasıyla ihtiyacı olanlara gerekli yardımı yapıyor. 

Bu arada komunist ülkelerde herkes birbirine yardım mı ediyor ? (Ciddi  soruyorum)

Hocam ben elimden geleni yapıyorum gerçekten, ama para yardımı yapacak bir gücüm yok sadece çeşitli ortamlarda beni cia ajanı da zannetseler vatan haini de deseler o insanların haklarını savunmak için çeşitli mecralarda çabalıyorum.Dediğim olay ilgilenmemek değil. Yani ben de para kazanan bir insan değilim öğrenciyim ve ülkede zaten elinde senin dediğin kadar yardım edecek paraya sahip insanların çoğu hükümetin bu politikalarını destekliyor.

Hocam gerekli yardımı yapmak derken para bağışlamak değil, ithalatı engelle yerli üretimi teşvik et, köy enstitürlerini tekrar aç ki çiftçiliği ve tarımı doğru düzgün öğret. Taşeronluğu engelle, millet büyük şehirlerde narın bardağını 5tl ye zor içiyor, bizim egede millet 1 liraya satamıyor gübresiz ürünü. Niye çünkü hallere götüren insanlar kar için ölü fiyat veriyorlar. Bunları aşmanın tek yolu da kooperatifleşme ama yıllarca egedeki tariş hükümetlerin baskısı altında kaldığı için şuan birçok tesisi atıl, çalışsa bile eski lojistik gücü yok.

Önemli olan bir insanın cebine para koymak değil ona kendi kalifiye gücüne göre iş istihdam etmektir, ülkeler böyle üretir ve buna paralel olarak gelişir.

Son sorune gelince evet komunizm de devlet yoktur, herkes kendi yeteneğine göre ürettiği için herkes birbirine yardım eder. Ülke aynı anda ve eşit bir biçinde kalkınır. Ama komunizm için dünyanın en az 2/3 ü gibi bir alanına ihtiyaç vardır (maden, tarım arazisi, nüfus gibi şeylerin bir arada olması için) ve maalesef dünya da komunizmin pratiği yoktur belki de insanların buna daha hazır olamamsından kaynaklanıyordur veya büyük para babalarının çıkarlarına uymuyordur kim bilir.

Ha sovyetler falan ne dersen onalr sosyalizm ile yönetilmiştir. Sosyalizm komunizme geçerken bir ara yol gibidir, hükümet hala bulunur çeşitli yasama ve yürütme organları işler ama bu arada komunizme geçişte hazırlıklar da yapılır. Ama maalesef genelde gücü elde edenler sosyalizm den komunizme geçmiyorlar :)

torpedo_XL tarafından 17/Kas/13 18:54 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

2001 de aç 2013 de de aç olması normal yani :) mantığa bak hangi kafayla ulan demezlermi 10 yıl ne bok yedi bu hükümet :) tamam ya 2001 dede açlarmış o zaman sorun yok hatta 1920 dede açlık vardı sorun yok mu diyelim :):):)

oran değil bana rakamları söyle birde ev kiralarını kısaca birde faturaları minimumdan topla  bir fiyat çıkar bu adamalr yaşayabiliyormu açlık sınırının altında maaş sınırı olan ülken var kalkmış bana utanmadan sıkılmadan hangi yüz suratla hükümet yalakalığı yapıyorsunuz harbi sinirleniyorum artık

Açlık sınırının altında maaş sınırı olan bir ülkdesin o rakamlara bak sonra utan utanman varsa sonra savun savundğun şeyi

Terbiyesizlik yapma hiyar. Aciklayabilir misiniz yazdin bende araştırdım topladim yazdim. Kimseyi savundugum yok. Kizdigim anlam veremediğim nokta amcasindan dedesinden duyup da gelip burda ekonomistlik taslayanlar, googledan harun yahya dan zaytungdan okuyup gelip burda bilgrlik taslayanlara. Ister uzerine alin ister alinma Hoca. Akp gelmeden once de ulke cok farkli degildi. Gelen sikiyor giden sikiyor tutp da bana digerlerini savunmayin. Kemal sgk yi yonetemedi ulkeyi mi yonetecek. Bahceli ? Sizin basbug bildigin o mert adam Alparslar Turkes, o istemedi bahceliyi siz nasil olur da onun pesinden ayrilmazsiniz ?.. Ayrica bu konunun siyasete kaymamami gerekiyordu. 2005 oncesi ve sonrasi diyor okusaniza azcik konu disina cikti herkes

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

modlar bazılarını nasıl konuşturuyor  hala anlamıyorum.Bana kalırsa artık tahammül sınırları aşıldı.

örnk: akp savunucuları

ReyiZ tarafından 17/Kas/13 20:21 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek
    mfatihbodur bunu yazdı

4 - [akpden önce elinde TSK varken darbe yapmayıp emekli olduktan sonra yanındadaki 3/5 emekli ile darbe yapılacağı oyunu yazılarak hiçbir genel kurmay başkanı içeri alınamazdı / müebbet verilemezdi... ]  Verilemezdi ne la ? Genel Kurmay başkanı kim oluyor da içeri alınamıyor müebbet verilemiyor ? Adamdan korkularından sesini çıkaramıyordu kimse, şimdi götünden kan alıyorlar kimse de sesini çıkaramıyor. Ha oyun mudur bilemem, oyunsa eğer suçsuz olduklarına dair bişeler çıkartsınlar ortaya yada ortadaki delilleri çürütecek bişeler yapsınlar niye yapamıyorlar ? İnşallah oyun degildir ama her ne olursa olsun Adaletin gücünün üstünde bi güç olmamalı, Suç işleyen paşa da olsa, paşa paşa girecek içeri.

Akp değil miydi kanunları değiştiren? Tayyip yasaları değiştirip de başa gelmedi mi? Madem paşa da olsa hapse girecek suçluysa tayyip de suçluydu hapis yatmıştı hem de hapis yatan birisinin seçme ve seçilme hakkının olmadığı bir yerde yattı ee sonuç? Adam başbakan oldu.

Tayyip, Yıldırım Demirören gibi yıllarca başta kalacak ama gittiğinde de enkaz çok büyük olacak. Ama bu ülke başiktaş gibi vefa feda filan kaldırmaz, bölünür parçalanır. Gerçi şimdiden bölündü ya.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    halat bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    halat bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    SweeneyTodd bunu yazdı
    halat bunu yazdı

Ayrıca devlet zaten ilgili kurumları vasıtasıyla ihtiyacı olanlara gerekli yardımı yapıyor

Sen kendi kendine çelişip duruyorsun zaten!

Asgari ücretli de asgari ücretliye yardım etsin ya da asgari ücretliler bir arada yaşasınlar vs. diye kendince çözüm bulup ahkam kesmeni de bekliyoruz ilerleyen dakikalarda :)  

( Senin formatınla sana cevap verirsek: )

Ne denilmek istendiğini anlıyorsan sıkıntı yok.  

Yok anlatılmak isteneni anlayamayacak kadar safsan devletin ilgili kurumlarına başvur ihtiyaçlarını-eksikliklerini gidersinler!

Her şeyi bizden bekleme...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı

modlar bazılarını nasıl konuşturuyor  hala anlamıyorum.Bana kalırsa artık tahammül sınırları aşıldı.

Bi örnekte sen o zaman

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek
    leadertay bunu yazdı
    ReyiZ bunu yazdı

Bi örnekte sen o zaman

güldürmedi..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

yalanlarla yaşamayın artık ya. saymaya başlasam 7 sayfadaki yalan yanlışı 70 sayfada bitiremem. kolaylığından dolayı birtanesi gözüme takıldı onu diyeyim gelmişken. kılıçdaroğlu sskyı yönetememiş batırmış falan. nesini batırmış gözünü seveyim ya bi söyle bana. hadi batırdı dolandırdı diyelim sence böyle bi durumda şu an hala burada olabilir miydi? nasıl kekleniyonuz bu kadar kolay hiç anlamıyorum.

bu arada kılıçdaroğlunun da karşısındayım. sevmiyorum adamı. ondan hayır gelmez memlekete. denize düşmesek sarılacağımız yok da naparsın. hoş ben gene sarılmıyorum da milyonlarca kişi mecburiyetten sarılıyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 6815 Toplam Mesaj: 69