Türkiyede Halkın Sözü Nereye Kadar Geçerli?
-
turkiyede tekbir partinvardir oda hepar ha ama oda sonsecimde ssecilmedi artik gozumde pati kalmadi hepar secilsebile artik pekte umrumda deil herkes neyi hakederse onu yasar bu halkta bunu hakediyor
-
CellyM bunu yazdı
gibi bişey bu.
Süper resim hocam :)
-
güncel.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/444e-karsi-olan-aileye-silahli-saldiri-haberi-59322
eyleme verilen cevap.
-
Millet gene saçmalığın dibine vurmuş?
Başka ne olacaktı? 10larca yıl istanbulda su yoktu be. Millet banyoyu belediye havuzunda yapıyordu,haftada bir gelen tankerin arkasından bütün sokak bidonlarla koşuyordu su için? Bunları burada yaşı büyük olanlar çok daha iyi yaşadılar.. Şimdi neyin davasındasınızda?
Tekrar o günleremi dönsün millet. Bu millet chpnin halka bunları çektirdiğini gördü. Tutup tekrar o partiyi başa geçirmez. Halk zaten gücünü kullanıyor..
Tüm veriler ortada. Türkiye 2012de en çok büyüyen 2. ülke oldu. Kılıçdaroğluna soruyorlar o rakamlar yalan diyo.
Böyle salakça bi cümle olabilirmi ya? O veriler yalan he. Tüm ekonomi kurumlarına göre doğru,tüm dünya ülkelerine göre doğru. Türkiyeye 4 milyar dolarlık yatırım yapan çine göre doğru. %20 chp'ye göre yanlış yalan o rakamlar. 6 milyar insan yanılıyor %20 chp doğru biliyor.
-
Biz burada chp'yi mi savunduk hocam?
ekonomi büyümüş gibi gözüküyor olabilir, nazi dönemide de almanya büyümüştü. yapılan hizmete bakacak olursak hitler melekmiş ya. sen 1940 dönemini almışsın 2012 dönemiyle karşılaştırıyorsun. bilmiyorum farkında mısında, 1940'larda dünyada ikinci dünya savaşı vardı ve tüm dünyada kıtlık, sefalet vardı. biraz tarih bilgini geliştirmen lazım diye düşünüyorum. AKP'nin cahil insanlara yaptığı sahte propagandalara kanmamalısın.
hatta var ya, biz temiz suyla banyo yapalım diye faşizme boyun eğelim, şehit sayısı onbinleri bulsun değil mi?
edit: ek olarak, hitler 1929 krizinin oluşturduğu sefaletle Almanya'nın başına geçti. Aynı şekilde Tayyip erdoğan'da 2000'li yıllarda oluşan krizlerden sonra iktidara geldi.
anarsistherif tarafından 07/Eyl/12 19:40 tarihinde düzenlenmiştir
Ve nasıl bir tesadüfse, ikiside iktidara geldikten sonra ekonomiyi geliştirdiler ve krizden çıktılar. Her iki krizinde kaynağının ABD olmasıda dikkat çekici tabii ki. -
schwarzseherisch bunu yazdı
Biz burada chp'yi mi savunduk hocam? niye tartışma çıkartmaya çalışıyorsun?
ekonomi büyümüş gibi gözüküyor olabilir, nazi dönemide de almanya büyümüştü. yapılan hizmete bakacak olursak hitler melekmiş ya. sen 1940 dönemini almışsın 2012 dönemiyle karşılaştırıyorsun. bilmiyorum farkında mısında, 1940'larda dünyada ikinci dünya savaşı vardı ve tüm dünyada kıtlık, sefalet vardı. biraz tarih bilgini geliştirmen lazım diye düşünüyorum. AKP'nin cahil insanlara yaptığı sahte propagandalara kanmamalısın.
hatta var ya, biz temiz suyla banyo yapalım diye faşizme boyun eğelim, şehit sayısı onbinleri bulsun değil mi?
Millet konuda neler diyor.Ben tutup akp lehinde konuşurum siyaset yapma olur.
şu 3 sayfayı bi oku.
Evet hitler almanyayı geliştirmiştir.
Birçok konuda bunu birçok mürid dile getirdi zaten. Bugün alman disiplini denen olay varsa hitler sayesinde vardır. Almanlar bugün bu kadar büyüdülerse bunu hitlere borçlular.
Kaldıki neye bakacaz ya? Daha kendi şehrine su veremeyen adamlarmı yönetecek ekonomiyi?
-
hocam biz CHP, MHP veya başka bir partiyi SAVUNMUYORUM. ben herhangi bir parti üyesi, sempatizanı değilim. sen hala diyorsun ki 1940'larda su veremeyen adam mı yönetecek. sen o zamanda yaşamışsın ve neler yaşadığını bir sen biliyorsun he? 1940'da ikinci dünya savaşının sürdüğünü bilmiyor musun? Tüm dünyada süren bir savaş varken, ülkeyi savaşa sokmamak gibi bir başarıya imza atılmış ve sen hala şikayetçisin öyle mi? O zaman savaşa girseydik şu anda ne halde olurduk sen tahmin edebiliyor musun? Üstelik 1951'de kore savaşıyla beraber ikinci bir ekonomik kriz yaşanmışken, Ülke baştan kurulmuş ve sefaletten kurtulmuşken bırak suyun akmasın.
Eğer CHP ile kastettiğin, Atatürk dönemiyse en büyük büyüme Türkiye tarihinde, Atatürk döneminde sağlanmıştır.
Atatürk Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler. Ve AKP Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler.
Atatürk döneminde ekonomik gelişim üretim odaklıyken yani geleceğe dönük bir yatırım iken, AKP döneminde bu yatırımların hepsi özelleştiriliyor.(Neredeyse bedavaya) Özelleştirmelerden gelen paralar suyunu çektiğinde ne olacak peki? (Kısa vade)
Kaynak: www.muhtesemkaynak.com/59.pdf
-
schwarzseherisch bunu yazdı
hocam biz CHP, MHP veya başka bir partiyi SAVUNMUYORUM. ben herhangi bir parti üyesi, sempatizanı değilim. sen hala diyorsun ki 1940'larda su veremeyen adam mı yönetecek. sen o zamanda yaşamışsın ve neler yaşadığını bir sen biliyorsun he? 1940'da ikinci dünya savaşının sürdüğünü bilmiyor musun? Tüm dünyada süren bir savaş varken, ülkeyi savaşa sokmamak gibi bir başarıya imza atılmış ve sen hala şikayetçisin öyle mi? O zaman savaşa girseydik şu anda ne halde olurduk sen tahmin edebiliyor musun? Üstelik 1951'de kore savaşıyla beraber ikinci bir ekonomik kriz yaşanmışken, Ülke baştan kurulmuş ve sefaletten kurtulmuşken bırak suyun akmasın.
Eğer CHP ile kastettiğin, Atatürk dönemiyse en büyük büyüme Türkiye tarihinde, Atatürk döneminde sağlanmıştır.
Atatürk Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler. Ve AKP Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler.
Atatürk döneminde ekonomik gelişim üretim odaklıyken yani geleceğe dönük bir yatırım iken, AKP döneminde bu yatırımların hepsi özelleştiriliyor.(Neredeyse bedavaya) Özelleştirmelerden gelen paralar suyunu çektiğinde ne olacak peki? (Kısa vade)
Ne 1940'ı ya? Susuzluğu burada 20 yaşını geçen çoğu istanbullu bilir zaten.
1990larda istanbulun neredeyse tamamı bu durumu yaşadı.
Ha özelleştirmelerede sonuna kadar destek veriyorum.
Misal ttnet. Her sene zarar eden bir kurum bir milyon lira civarında. Ve dial up net hizmetini aylık 100 liraya sağlıyor.
Sonra kurum özelleştiriliyor bir anda yüksek meblağ geçiyor devletin eline,şuan her ne kadar kafam girsinde desek 8 megabiti 40 liraya alıyoruz. Ve her sene devlete verdiği vergilerde cabası.
İlk başta kurum devlete zarar ettiriyordu,hız düşüktü,fiyat çok yüksekti.
Şimdi her sene devlete vergi veriyor bu kurum,hız eskisine göre 100lerce kat daha iyi,fiyatda normal(eski haline göre)
Şimdi bu kurumun hala devlet elinde olduğunu düşünelim.
1. rekabet olmazdı,ttnete alternatif bir kurum göremezdik.
2.her sene devlet zarar ederdi.
3.büyük ihtimal 1 megabit internete yeni geçiyor olurduk.
4.o 1 megabit net için aylık 100 lira veriyor olurduk.
-
ayrıca ben direk sana birşey yazmamıştım ilk başta. konuda herkes akpye sövmüş. bende tutup desteklediğimi belirttim sen tutup o akpye sövenlere konuyu oraya çekenlere hiçbirşey demezken bana gelip siyasi partilerden konuşmuyoruz tarzında mesaj yazıyorsun.
Madem öyle sadece bizemi lolo?
-
pcdoktor636 bunu yazdıschwarzseherisch bunu yazdı
Ne 1940'ı ya? Susuzluğu burada 20 yaşını geçen çoğu istanbullu bilir zaten.
1990larda istanbulun neredeyse tamamı bu durumu yaşadı.
Ha özelleştirmelerede sonuna kadar destek veriyorum.
Misal ttnet. Her sene zarar eden bir kurum bir milyon lira civarında. Ve dial up net hizmetini aylık 100 liraya sağlıyor.
Sonra kurum özelleştiriliyor bir anda yüksek meblağ geçiyor devletin eline,şuan her ne kadar kafam girsinde desek 8 megabiti 40 liraya alıyoruz. Ve her sene devlete verdiği vergilerde cabası.
İlk başta kurum devlete zarar ettiriyordu,hız düşüktü,fiyat çok yüksekti.
Şimdi her sene devlete vergi veriyor bu kurum,hız eskisine göre 100lerce kat daha iyi,fiyatda normal(eski haline göre)
Şimdi bu kurumun hala devlet elinde olduğunu düşünelim.
1. rekabet olmazdı,ttnete alternatif bir kurum göremezdik.
2.her sene devlet zarar ederdi.
3.büyük ihtimal 1 megabit internete yeni geçiyor olurduk.
4.o 1 megabit net için aylık 100 lira veriyor olurduk.
hocam senin kafan mı iyi?
1991'de DYP
1994'de Refah partisi kazandı seçimleri
1994-1998 arasında RECEP TAYYİP ERDOĞAN isimli savunduğun şahıs İSTANBUL Büyükşehir belediye başkanıydı. (kaynak)
resmen kendi kendini rezil ediyorsun, bilginle (!)
edit: sonradan yazdığın mesaja hitaben:
biz CHP'yi savunmuyoruz dedim, siyaset konuşmuyoruz demedim. saygı çerçevesinde, konudan sapmadığımız sürece tartışabiliriz ancak konudan yeterince saptık. benim konuyu açma sebebim, halkın sözünün sadece seçim zamanı mı geçerli olduğunu öğrenmekti.
anarsistherif tarafından 07/Eyl/12 20:06 tarihinde düzenlenmiştir