Türkiyede Oylar Kime Nerden Çıkacağı Belli Olmaz
-
Mahallede çok sevdiğim bir teyze var.70 küsür yaşında eski toprak.Muhacir nine deriz (tabi söylenirken macir).Konuşuyordukta nasıl oy atıyorsun falan diye dedi ben hiç bir çizgi bilmem dedi.Oraya giderim görevli bana bastırttır dedi.Akp, chp hiç birşey bilmiyor hangisi ne.
Yani şu var böyle insanlar çok vardır sanıyorum.Bilmiyorlar falan düşündüm de daha başka nasıl atabilirler, kimler kime nasıl oy veriyordur çok garip.
-
evet zaten öleleri yüzünden bu hallerdeyiz
yanlış anlamayın , ama öyle bilip bilmeden oy verince elin piçi geliyo seni sömürüyor
bkz dtp piçleri hadi bide ona oy verse şimdi teyzemiz , onun gibi verenler de olucaktır illaki , ondan sonra ayıkla pirincin taşını
-
teyznein suçu yok dedi bir çizgi bile bilmem.Yani okuma yazma yok çokta umrunda siyaset.Ailevi sorunu var sadece kızları var 2 tane birisi almanyada onun evinde kalıyor fakat kızın kocası istemiyor başka yere gitti falan bi ton mesela kimsesi yok.Seviyoruz bizde.
Yani hep böyle yakışıkı diye bilmem ne diye oy verdiler sonucunda böyle oldu.
-
son secimlerde akp 10 milyon oy aldı:)
oy kullanmayan buna gerek görmeyen ve banane diyenler:9.8 milyon artı...küsür ki bu resmi rakam:) bence cok daha fazla.......
"Sessiz çogunlugun sesiyim" nereye kadar:)
-
benim annemde bilmez kime oy verecegini ben ne desem ona oy verir bende dicemki 3 tane bayrak olan hangisi varsa ona ver :)
-
seçim sandığında görev yapacam. bi de yeni duyuyorum. her sandık olan yerde bütün partilerden bi görevli oluyormuş. onlar da bilmeyenleri yönlendirmek için bekliyorlar heralde yeni duydum :S neyse ben alacağım 60 YTL ye bakayım :)
-
abicim evet Türkiyede 10 milyon kişi oy kullanmadı.akpninde 4 milyonu çifte oy diyorlar.Türkiye 68 milyon diyenler var.Yani sizin anlıyacağınız oıldu birşeyler.Eskişehirde seçimlerde milletvekil sandıklara gitmişti.Sonra ülkücüler gitti çıkarttı şeresizi.Oy çaldı eleman ona ramen dspden büyükerşen geldi.
Amerikanın desteği var birşeyler daha var sonucu görüyoruz.Oylarda göreceksiniz de akp belki yine 1. olur ama chp ile çok az fark var.Önümüzde yükseleceğini tahmin ettiğim partiler chp, demokratik parti(erkan mumcu ile mehmet ağarın), gençparti.
Artar dyorum.Akpyi sevmeyen ona karşı olduğu için chpye oy atanlar olacak.Demokratik parti idi sanırım tam hatırlayamıyorum oda iki parti oylarının toplamı olacak.Fakat genç partiye karşı gerçek anlamda bir ilgi var seçimlere ilk katıldığında doğuda kazandı bir ilde bir çok ilde ilk 3 teydi.Fakat doğudaki bayanı vurdular yerine akp geldi :) yani genç partide baya yükseliyor.
-
gene %35 ile a.k.partisi gelecek gibime geliyor. çünkü adamların yandaşları çok. milletin gözünde iyi imajları var.
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------gene %35 ile a.k.partisi gelecek gibime geliyor. çünkü adamların yandaşları çok. milletin gözünde iyi imajları var.
-----------------------------bencede z siyaset yapmıycam sadece tahminim yine akp 1. olacak kendi görüşüm istemeye istemeye
-
TorNaVida bunu yazdı:
-----------------------------
benim annemde bilmez kime oy verecegini ben ne desem ona oy verir bende dicemki 3 tane bayrak olan hangisi varsa ona ver :)
-----------------------------tornavida gecen secimde annaneme öyle demistim gitmis karıstırmıs genc partiye vermisti :D biraz dikkat oyLarı dagıtmayaLım :)
-
açık oylama gizli sayım yapılmış bi ülkede yaşıyoruz normal karşılamak lazım (: