folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye'de Yazılımcı Maaşları - Video

Türkiye'de Yazılımcı Maaşları - Video

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

gerçekse piyasa çok azmış

o kadar kafa xikmenin anlamı yok 

Ev boya badana işi yap daha iyi para var . lise bitirsen yeter . sermayede yok . allah hastalık vermediği sürece tüm dünyada ekmek yenecek meslek . 

Katiliyorim

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

herkes de kanal açıyor he. ne meraklıymışız yaz bi blog okuyalım. bi saat seni mi izleyeceğiz.

1-Blog okuyan var mı?
    2-Blog yazan kaldı mı?
    3-Varsa güzellerinden bi kaç tane gönderir misin?

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    neverland bunu yazdı

Coook degisken bir sey bu olay.

Calistigin senenin pek bir onemi yok.

Eger bilgine guveniyorsan, maks. 1 sene bi yerde calisarak ve is degistirerek maks maasi elde edebilirsin. Bi yerde sabit kalarak zor.

Ama bunu yapmak icin de cidden kendine guveniyor olman lazim :)

kalın yaptığım yere katılıyorum

fakat

bu cümle ikcıların yanında kurarsan seni döverler :D

ik mantığında 

5 sene tecrübeli html yazan personel büyüktür 1 sene tecrübeli işletim sistemi yazan personel :D çünkü onun 5 yıllık terübesi var

büyük kurumsal bir yapı ise (örnek c++ vereyim)

5/5 ingilizce, 2/5 C++ bilen personel büyüktür 3/5 İngilizce, 5/5 C++ bilen personel

yani ik için önemli olan

önce tecrübe yılın, yabancı dilin (büyük bir işletme ise), sonra mezun olduğun okul

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Erkek

Şu soruyu sorayım bende hakettiğiniz maaşı mı alırsınız yoksa pazarlık edebildiğiniz maaşı mı?

HACKEROKAN!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    GuArDiAn55 bunu yazdı

Şu soruyu sorayım bende hakettiğiniz maaşı mı alırsınız yoksa pazarlık edebildiğiniz maaşı mı?

Kücük bir tavsiyede bulunmak isterim:

önemli olan kendinizi iyi pazarlayabilmek. Cok bilirsiniz belki ancak düsük maas alabilirsiniz..Bazilari az bilir ama cok daha yüksek maas alir. Eski calistigim yerde diger yazilimcilarin maaslarini ögrendim (normalde yasak) Haril haril calisan birine baya bir düsük maas verdiklerini ögrendim ve cidden nerdeyse hic bir is yapmadan 1 yil calisana cok daha fazlasini verdiklerini ögrendim... Ki o kisinin bilgisi dogru dürüst yoktu, diger arkadas bir sürü müsteriyle ilgileniyor, hatta müsteri icin yurtdisina da cikiyordu.

Kisacasi etiketinizi iyi yapistirin, kendinizi iyi anlatin, elbette her isverenin bir limiti var. O araligi tespit edip ona göre hareket edin.

"Hak etme" kavrami da göreceli bir kavramdir. Calismadan "hak ettigin" maas bilinmez. Belki verdikleri ücretten cok daha fazla is yükü yüklerlerse? O yüzden maas ve bir kac ay calistiktan sonra hak edip etmedigini söyleyebilir insanlar

unbalanced tarafından 15/Haz/20 02:31 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

gerçekse piyasa çok azmış

o kadar kafa xikmenin anlamı yok 

Ev boya badana işi yap daha iyi para var . lise bitirsen yeter . sermayede yok . allah hastalık vermediği sürece tüm dünyada ekmek yenecek meslek . 

+111

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    GuArDiAn55 bunu yazdı

önemli olan kendinizi iyi pazarlayabilmek. Cok bilirsiniz belki ancak düsük maas alabilirsiniz..Bazilari az bilir ama cok daha yüksek maas alir. Eski calistigim yerde diger yazilimcilarin maaslarini ögrendim (normalde yasak) Haril haril calisan birine baya bir düsük maas verdiklerini ögrendim ve cidden nerdeyse hic bir is yapmadan 1 yil calisana cok daha fazlasini verdiklerini ögrendim... Ki o kisinin bilgisi dogru dürüst yoktu, diger arkadas bir sürü müsteriyle ilgileniyor, hatta müsteri icin yurtdisina da cikiyordu.

Kisacasi etiketinizi iyi yapistirin, kendinizi iyi anlatin, elbette her isverenin bir limiti var. O araligi tespit edip ona göre hareket edin.

"Hak etme" kavrami da göreceli bir kavramdir. Calismadan "hak ettigin" maas bilinmez. Belki verdikleri ücretten cok daha fazla is yükü yüklerlerse? O yüzden maas ve bir kac ay calistiktan sonra hak edip etmedigini söyleyebilir insanlar

Bu pazarlama olayı Türkiye'de mi, yurtdışında mı yoksa her yerde mi böyle?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Fatih54 bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    GuArDiAn55 bunu yazdı

Bu pazarlama olayı Türkiye'de mi, yurtdışında mı yoksa her yerde mi böyle?

Her yerde hocam :) Eski bir kiz arkadasim cok limitli bilgisi olmasina ragmen turkcell'in yazilim test departmanina girebilmisti :)) Sonra ordan ayrilip ingiltere'ye gidip kendi firmasini kurdu tek basina.. Biraz yetenek isi..

Ayni sey yurtdisinda da gecerli. Kendini ne kadar iyi pazarlarsan o kadar fiyat yükselir. Elbette bilgi önemli ama bazi insanlar kendini iyi pazarlayip normalde asla giremeyecekleri yere girebiliyorlar.. Yine master yaparken tanidigim biri, bilgi birikimi neredeyse hic yok ama swisscom gibi isvicre'nin en büyük firmasindan birine app gelistirici olarak girdi.. Bunun gibi cok örnek var.

O yüzden is görüsmesi icin bazi teknik ve taktikler ögrenmeli, degerini düsük göstermemeli, özgüvenle hareket etmeli... Kendini ne kadar pazarlayabilirsen sansin o kadar fazla olur..

Son firmaya nasil girdigimi anlatayim:

Acilen kanton degistirmem gerekliydi, o yüzden 3 tane firma buldum benim ilgi alanima girecek isler yapan (IoT). Birine gec kalmisim, biriyle görüstüm ancak istedigim maasi söyleyince sok oldular :) ve son firma ile görstüm.. Görüsme söyle oldu..

Benimle görüsme yapan kisi bazi sorular vs sordu.. Ben görüsmeye gitmeden önce bu adamlarin yazilimlarini internetten bulup indirdim, hepsini decompile edip aciklarina eksiklerine baktim, lisans sistemlerini inceledim, notlar aldim.. Görüsme basladiktan bir süre sonra, bu yazilimlardan sorumlu adama (suan benim sef'im olur) sorular sormaya basladim. Bunu neden böyle yaptiniz, bu neden böyle, bu nasil calisiyor vs gibi bir sürü soru sormaya basladim. Is öyle duruma geldi ki, sanki ben onu ise alacakmisim gibi sorguluyorum :)) Hatalarini yüzlerine vuruyorum. Adam dumur oldu, hayatta hic böyle bir is görüsmesi yapmamis :) Kendini savunmaya basladi, anlatiyor da anlatiyor. Atiyorum 1.5 saatlik görüsmenin belki 1 saat 15 dksini adam kendini anlatmakla gecirdi :)

Sonra ikinci görüsmeye cagirdi beni, head of development da gelecek dedi. O görüsme pek zorlu gecmedi, baktim zaten sef beni ise almak istiyor, head of development dedi teknik bir soru sor, o da polymorphism'i sordu sadece :) cevapladim, güzel dedi.. .) Daha sonra maas beklentimi sordular, cevapladim. Bir kac gün sonra arayip istedigim maasin biraz eksigini söyleyerek teklif ettiler, (az söylemelerinin sebebi bizim dedigimiz olsun diye cünkü düsürdükleri miktar cok sembolikti ama senin dedigin degil de bizim dedigimiz olacak gibiydi sanki).. Ben de kabul ettim..

Yine bir tavsiye: firmayla is görüsmesine gitmeden, firma hakkinda gercekten bilgi sahibi olun, mümkünse yazilimlarini indirip inceleyin, cok etkisi oluyor. (daha önce bir kac yerde de denk geldim). Bir cok insan, dogru dürüst bilgi sahibi olmadan basvuruyor, görüsmeye gidiyor. Bu insanlarin önüne cok rahatca gecebilirsiniz. "isi bildiginizi" gösterin, ve onlarin sizi ise almasi degil de, sizin onlarin yaninda calisip calisamayacaginizi sorgulayacak bir pozisyonda is görüsmesi yapin. Yani ortamin patronu siz olun yapabiliyorsaniz. Tabi kolay degildir.. Ben kendimi seften daha bilgili olarak gördügüm icin o sekil davrandim.. (not: ukalaliga kacmamak önemli, her sey ters teper)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı

Gelecegin mesleği yazilimcilik mühendislik avukat doktor vs. Değil. Tesisatçılık, kaynakcilik vs.

hickimse ara eleman bulamıyor bu meslekler çok değerli 

Bu dediğine katılıyorum ancak standart bir kaynakçının maaşı şu an ne kadar? denizltı denizüstü değil. demir doğramacıda yada makine imalatı ile ilgili bir fabrikada çalışan standart gazaltı kaynağı veya tozaltı veya argon kaynağı yapabilen bir kaynakçının maaşı nedir bugün için?

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    RhiFaT bunu yazdı

Gelecegin mesleği yazilimcilik mühendislik avukat doktor vs. Değil. Tesisatçılık, kaynakcilik vs.

hickimse ara eleman bulamıyor bu meslekler çok değerli 

Bu dediğine katılıyorum ancak standart bir kaynakçının maaşı şu an ne kadar? denizltı denizüstü değil. demir doğramacıda yada makine imalatı ile ilgili bir fabrikada çalışan standart gazaltı kaynağı veya tozaltı veya argon kaynağı yapabilen bir kaynakçının maaşı nedir bugün için?

ara elemandan kasıt ne bilmiyorum.

fakat

benim düşüncem şu yönde ara eleman dediğin kişi mühendistir

örneğin ben fizikçiyim teorik olarak şu bilgiyi ürettim demiri 300 Kelvin / saniye hızla soğutursam young modulu şöyle oluyor 200 kelvin / saniye hızla soğutursam şöyle oluyor gibi.

bizim kaynakçı teknisyene oturup bunu anlamasını bekleyemem teorik bilgiyi bu adamın anlayacağı şekle çevirmek lazım

işte araya mühendis giriyor teorik bilgiyi kullanılabilir ve uygulanabilir teknik bilgiye çeviriyor

yani mühendis teori ile pratik arasındaki eleman oluyor.

fakat türkiyede nedense temel bilimler(fizik,kimya vb) görmezden gelindiği için teorik bilgi üretme işi de mühendislere yükleniyor. bu nedenle teknisyen ile mühendis arasında uçurum oluyor ve araya birini koyma ihtiyacı doğuyor.

(fizikçiyim mekanik(dinamik ve statiği tek ders),malzeme fiziği ve katıhal fiziği dersleri aldım fakat bizim üniversitede müfredat  nedense daha çok elektrik-elektronik kısmına yoğunlaşılmıştı elektrik,elektronik,elektromanyetik teori,manyetizma uygulamaları,katıhal fiziği(konular olarak yoğunluk yarı iletkenlerdeydi) , seçmeli olan ve benim seçmediğim sensörler, digital elektronik vb dersleride seçmedim )

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 2320 Toplam Mesaj: 21
yazilimci maaslari yeni baslayan yazilimcilar