Türkiyeden Neden Taşındım
-
student bunu yazdı
benim bi arkadaşım da amerikaya gitti.İyi bi işte iyi bir maaşla çalışıyor.O da insanlar çok medeni ,çok kültürlüler , trafişk çok rahat filan deyip duruyor ama her sene 2 defa Türkiye ye gelmeden de yapamıyor.
O isviçre olsun , abd olsun , çok rahat , insanları çokm iyi dediğiniz memleketler zamanında milletleri sömürmüş , ekonomilerini de bu sayede yoluna koymuş yerler, ki abd hala yeni sömürgeler peşinde.İsviçre dediğiniz yer , kendi memleketlerinde insanları soyup paralarını akladıkları yer değil mi ?
Bakın Türkiye de gidin lüks semtlere oralarda da yaşamak çok rahat , insanları çok iyi(!) , naziktirler.Dertleri yok , çok para kazanıp , hep kendileri gibi zengin insanlar arasında yaşayıp ülkenin sorunlarını daha az gelişmiş semtlerde kalması için ellerinden geleni yapıyorlar.Oralardaki insanlarda bu ülkeden kaçan arkadaş gibi düşünüyordur.Kendi insanını hor görüyordur.
Ülkeyi en zengin 50 aile sömürüyor, engellemeye kalkan herkesi medya ile , ellerindeki servet ile püskürtüyorlar.Tüsiad denen kulüp bu memlekette hükümet düşürecek güce sahipti.Servet dağılımının sağlanması , eğitimin artması , insanların arasındaki kürt-türk , alevi -sünni , laik-islamcı gibi ayrımların ortadan kaldırılması , güzel ahlakın ( her din mensubunun en azından kendi dinine göre dikkat ederek ) tekrar önemli olduğunun dizilerle , medya ile , öğretmenler ve hocalarla insanlara öğretilmesi , kısaca tekrar insanların birbirine saygı duymasının sağlanması ile ülkemiz eskisi gibi yaşanacak hale gelir.
Anadolu da ki köylerimiz de halen yaşanacak yerlerdir.
öncelikle "yuh" diyerek baslamak istiyorum mesajıma. senede 2 defa gelmeden yapamıyor nedir ya ? ahahaha. bu arkadasının türkiye'de ailesi, arkadasları, dostları yok mu ? degil 2, 5 kere gelse kim ne diyebilir ki calıstıgı yer dısında ?
isvicre'de ne kadar yasadın, tanıdıgın birileri mi var ? isvicre hakkında yapılabilecek, okudugum en sacma cümleydi bu sanırım. hani pozitif ve negatif yönde her türlü mesajı okudum, cogu mantıklı seylerdi ama kendi insanlarını soymus da öyle zengin olmus isvicre öyle mi ? vatandası soymakla zengin ülke olunsaydı türkiye su anda dünya liderligine oynardı. abi bence eliniz var diye her aklınıza geleni pat diye yazmayın suraya, trajikomik oluyor. zira karsılastırma yapılan ülke türkiye ve sen kendi ülkendeki bakanın 700 bin liralık saatini soramazken isvicre'ye soyguncu ve para akladı diyorsun, vallahi bravo, alkıs tutulası bir yorum.
ülkedeki zenginler daha cok zenginlesip, fakirler daha cok fakir hale geldiyse bunun birincil sebebi o oy verdiklerinizdir. bakıyorum da kıdem tazminati ile konuya hic yorum yapmamıs bu akp tayfası ama türkiye'yi baska bir ülkeyle karsılastırınca da toz kondurmazlar, enteresan.
kac yabancı ülke gördün, gezdin, yasadın bilmiyorum ama gercekten giden insanların yorumlarını okumak lazım, öyle oturdugun yerden "hıaaa türkiye cok güzel yiaaaa" demekle olmuyor.
Andrei tarafından 28/Eki/14 22:10 tarihinde düzenlenmiştir -
öncelikle müridlere teşekürler çünkü sonunda bir konuyu kavga etmeden tartışabilmişiz :D
yurt dışı hakkında yorum yapabilmek için 1 yıldan fazla süre kalmak lazım.1 hafta kalmak sadece etrafı gezmektir.1 yıldan fazla kaldığınız zaman ne konuda iyi ne konuda kötü görebiliyorsunuz.
benim kaldığım yer macaristan.burası öyle ekonomisi süper bir ülke değil.bazı konularda türkiyeden çok eksiği var ama gel gör ki kafa rahatlığı bambaşka
türkiyede her han her dakika ölebilirsin.mesela şu 3 şehidi ele alalım.bu pkklılar 3 askere sıkarken sanada bi tane gelebilir yada bi yerde giderken bomba patlayabilir.kim buna olur mu öle şey diyebilir ? ama burda derim olur mu öle şey die.
gece polis gelmiş bende ne oluyor diye bakim dedim.sarhoşun biri çöpü devirmiş.olay bu.bu sırada sokakta kızlarda var.hadi yiyorsa gece türkiyede bi kız tek başına dışarı çıksın.burda kızın başına en kötü gelecek şey laf atmasıdır.türkiyede örnek vermeye gerek yok ne olacağı belli.
yazıdaki kişi artık umudunun kalmadığını irdelemiş.evet benimde umudum kalmadı.çünkü sabit fikirli insan çok.cahile sözüm yok yeterki sabit fikirli olmasın. tayyip baya bir para hortumladı yani bir hükümet bundan daha kötü ne yapabilir diyorum ama %50nin umrunda değil.3 tane şehidimiz var çözüm için bitirmek için atılan bir adım bile yok.bu işi kökten bitirmek için en yapılıyor ?
gelelim avrupadaki kobani eylemlerine.sıkıyorsa sağı solu yaksınlar.gezi eyleminde binlerce polis vardıda kobanide ne halt ediyorlardı ?
benim bayıldığım ülkeler elbette plan yapacak.zaten bizde yapmıyorsak sorun vardır.bak abd ye adamlar kendi halkı ve çıkarları için her türlü işi çeviriyor.salak olma oyuna gelme.ha gücün varsa sende çevir.futurist...bizde suriyeyi devirmeye çalışıyoruz ne ayak o zmn ?
ben tatile sadece ailemi görmeye geliyorum.onlar başka yerde olsa oraya giderdim.aslına bakarsan türkiye yabancıya güzel ülke.çünkü türklerin giremediği gidemediği restoranlar clublar yabancılara açık.
türkiyede eğitilebilecek insan sayısı çok az.bu yüzden umut yok.cem yılmazın dediği gibi bilmiyorum lafı sözlükten kalktı.bu laf çok şey anlatıyor.
gidenler geri gelmez tabi.gelip harcanmak istemiyorlar.bu şuna benzer 10 yıl 15 yıl bir kod yaz bi araştırma yap biri gelsin tüm çalışmanı silsin.ne yapardın ? aselsanda çalışan kaç kişi öldürüldü ? devlet ne yaptı ?daha insanların zihniyetine yobazlığına girmedim bile.
bi mürid demiş ki zengin semtlerde yaşayın oralarda insanlar nazik vs vs.eet öleler sorunda bu aslında.burda insanların nazik olması için zengin olması gerekmiyor.daha çok şey anlatılırda uzar gider bu olay.
-
Andrei bunu yazdıstudent bunu yazdı
benim bi arkadaşım da amerikaya gitti.İyi bi işte iyi bir maaşla çalışıyor.O da insanlar çok medeni ,çok kültürlüler , trafişk çok rahat filan deyip duruyor ama her sene 2 defa Türkiye ye gelmeden de yapamıyor.
O isviçre olsun , abd olsun , çok rahat , insanları çokm iyi dediğiniz memleketler zamanında milletleri sömürmüş , ekonomilerini de bu sayede yoluna koymuş yerler, ki abd hala yeni sömürgeler peşinde.İsviçre dediğiniz yer , kendi memleketlerinde insanları soyup paralarını akladıkları yer değil mi ?
Bakın Türkiye de gidin lüks semtlere oralarda da yaşamak çok rahat , insanları çok iyi(!) , naziktirler.Dertleri yok , çok para kazanıp , hep kendileri gibi zengin insanlar arasında yaşayıp ülkenin sorunlarını daha az gelişmiş semtlerde kalması için ellerinden geleni yapıyorlar.Oralardaki insanlarda bu ülkeden kaçan arkadaş gibi düşünüyordur.Kendi insanını hor görüyordur.
Ülkeyi en zengin 50 aile sömürüyor, engellemeye kalkan herkesi medya ile , ellerindeki servet ile püskürtüyorlar.Tüsiad denen kulüp bu memlekette hükümet düşürecek güce sahipti.Servet dağılımının sağlanması , eğitimin artması , insanların arasındaki kürt-türk , alevi -sünni , laik-islamcı gibi ayrımların ortadan kaldırılması , güzel ahlakın ( her din mensubunun en azından kendi dinine göre dikkat ederek ) tekrar önemli olduğunun dizilerle , medya ile , öğretmenler ve hocalarla insanlara öğretilmesi , kısaca tekrar insanların birbirine saygı duymasının sağlanması ile ülkemiz eskisi gibi yaşanacak hale gelir.
öncelikle "yuh" diyerek baslamak istiyorum mesajıma. senede 2 defa gelmeden yapamıyor nedir ya ? ahahaha. bu arkadasının türkiye'de ailesi, arkadasları, dostları yok mu ? degil 2, 5 kere gelse kim ne diyebilir ki calıstıgı yer dısında ?
isvicre'de ne kadar yasadın, tanıdıgın birileri mi var ? isvicre hakkında yapılabilecek, okudugum en sacma cümleydi bu sanırım. hani pozitif ve negatif yönde her türlü mesajı okudum, cogu mantıklı seylerdi ama kendi insanlarını soymus da öyle zengin olmus isvicre öyle mi ? vatandası soymakla zengin ülke olunsaydı türkiye su anda dünya liderligine oynardı. abi bence eliniz var diye her aklınıza geleni pat diye yazmayın suraya, trajikomik oluyor. zira karsılastırma yapılan ülke türkiye ve sen kendi ülkendeki bakanın 700 bin liralık saatini soramazken isvicre'ye soyguncu ve para akladı diyorsun, vallahi bravo, alkıs tutulası bir yorum.
ülkedeki zenginler daha cok zenginlesip, fakirler daha cok fakir hale geldiyse bunun birincil sebebi o oy verdiklerinizdir. bakıyorum da kıdem tazminati ile konuya hic yorum yapmamıs bu akp tayfası ama türkiye'yi baska bir ülkeyle karsılastırınca da toz kondurmazlar, enteresan.
kac yabancı ülke gördün, gezdin, yasadın bilmiyorum ama gercekten giden insanların yorumlarını okumak lazım, öyle oturdugun yerden "hıaaa türkiye cok güzel yiaaaa" emekle olmuyor.
burdaki sıknıtıda bu.gitmeden görmeden uzun süre yaşamadan yorum yapılması ve sabit fikirli olunması.belki bu durum için olmayabilir fakat örnek vermek gerekirse mesela student bu fikrini değiştirmez
İsviçre dediğiniz yer , kendi memleketlerinde insanları soyup paralarını akladıkları yer değil mi ? -
@Andrei, arkadaşa cevap vermek istemedim ama sen yazdın diye yazayım. Ben isviçre'de yaşıyorum, burası avrupanın en refah ülkesi ya da ilk 3 ülkeden biri. Asgari ücret türkiye parasıyla 8000 tl civarında. Ve tek bir kişi yaklaşık 2000-3000 tl ye rahatça geçinebilir. Genelde ailede hem kadın hem erkek çalışıyor. İsviçreliler zaten asgari ücret almaz, türk parasıyla en az 15000 tl alır. İki kişi çalıştığını hesap ederseniz 30 bin tl. Asgari ücret 8000 TL olmasına rağmen ben birey olarak 2000tl ye rahatlıkla geçinebiliyorum, bir aile daha iyi şekilde geçinebilir asgari ücretle ki onu alanlar zaten sığınmacılar v.s.
İsviçre sanırm dünyanın en kapitalist ülkesidir :) Para işleri acayip döner, özellikle zürih de yuvalanmış bunlar. Tüm zenginler paralarını isviçredeki bankalara yatırırlar. Bu bankaların özelliği, dışardan denetlenebilir olamayışı. Ancak bu paralara devlet el koyabilir. Mesela adi bir suç işlendiğinde ya da o kişi hakkında uluslararası bir suç varsa devlet paraya el koyar. Bunun en iyi örneği kaddafi. Duyduğuma göre (%100 emin değilim), kaddafi öldükten sonra paraları isviçre de kalmış ve devlet de bloke koymuş.
Onun dışında isviçre de vergi oranları da yüksektir, itfafiyeye bile 250 lira yıllık para ödenir.. Ama isviçrede toplanan vergiler yine halka geri döner bir şekilde, türkiye deki gibi yolsuzluk yapılmaz o parayla, ya da birileri şahsi işleri için kullanmaz. Bu konuda çok iyi bir memleket. İnsanlar çalışsın ya da çalışmasın refah içinde yaşayabiliyorlar. Aileleleriyle zaman geçirebiliyorlar. Ortalam bir evde 3 tane araba olur. Birisi kadının, biri erkeğin, diğeri de lüks tatil için kullandıkları jeep .. Bunlar hemen hemen her ailede olan şeyler. Benim çevrem sadece öğrencilerden oluşmadığı için aile hayatlarını yaşam koşullarını biliyorum.
TV den başka bir şekilde isviçre hakkında bilgisi olmayıp da ahkam kesmek yerine, isviçre ye geilp, bilen birileriyle görüşmek sormak lazım. Sayamayacağım ve benim bilmediğim bir sürü avantajları var. Sosyal devlet kavramı ve demokrasi çok oturmuş.
Dangalak cübbeli ahmet hoca referanduma laf ediyor isviçre için ama, burada her şey halka sorulup ona göre onay alınır. Kantonal ayrılmış olduğu için, her kanton içişlerinde kendilerini yönetir ve kantonlar arası kural farkları mevcuttur.
Ayrıca nüfus kanton büyüklüğüne göre optimum şekilde dağılmıştır. Yani türkiye deki gibi batıya bir göç yığılması yoktur. Burada bir kantondan başka bir kantona taşınması için bir sebep göstermesi lazım. Ya orada iş bulmuş olması lazım, ya ev satın alması lazım v.s. Onun dışında kafam esti buraya taşınayım, yada buraya gideyim sonra iş bulurum mantığı yok. Her şehir boyutuna göre kalabalık bu da bir çok şeyin eşit olmasını sağlıyor.
Dediğim gibi çok şey var, ama karşındaki muhattap bu ileri demokrasiyi anlayabilecek kapasitede mi?
-
student bunu yazdı
Isvicre'de calistim. Cenevre'de.
Hayir ilginc insan, Isvicre dedigimiz yer, kendi memleketlerinde insanlari soyup paralarini akladiklari yer degil.
Ne oldugunu soylemekle zaman kaybetmiycem, ama lutfen su genc kiz triplerini atin uzerinizden. En degerli biziz, cok guzeliz ama kiymetimiz bilinmiyor falan filan. Avrupayi gezdim dolastim, yasadim. Bircok tanidigim yakin dostum orada. Neden ulkenin 3.sinif bir dunya ulkesi oldugunu kabul etmen bu kadar zor ki. Ne kadar hizli kabul eder calismaya baslarsan o kadar hizli gelisirsin.
Mk milliyetcilik ayri sey, ulkenin ne kadar boktan bir durumda oldugunu farketmek de ayri sey.
-
İsviçre'de böyle bir şey var mı bilmiyorum, ama İsveç'te zamanında yapılmış büyük bir olay.
http://www.independent.co.uk/news/world/sweden-admits-to-racial-purification-1247261.html
http://www.dagmedya.net/2012/03/10/bati-kulturunun-karanlik-bir-yuzu-irkci-kisirlastirma/
62.000 ise şu an bilinen sayı. Şu an nüfuslarının da 9 milyon olduğunu düşünürseniz o dönemde İsveç sağlam bir etnik temizlik yapmış. O yüzden adamlar şu an üstün ırk gibi geziyor.
Kendi vatandaşını soyma konusunda ise Türkiye bir numaradır.
http://www.milliyet.com.tr/gelir-dagiliminda-ucurum/ekonomi/ydetay/1901730/default.htm
http://www.dunya.com/turkiye-gelir-esitsizliginde-oecd-birincisi-192030h.htm
http://www.baskahaber.org/2014/06/esitsizlik-derinlesiyor-turkiye-gelir.html
"Oecd gelir adaletsizliği" yazınca çıkan sonuçlardan.
-
Turkiye sole bole biz bize yeteriz diyenlere harbi hasta oluyorum ulkenin %80 ni gerizali olum belki siz belki ben de gerizekali aptallariz asla danimarkanin isvec in ingilterenin refah seviyesine ulasamicak koyun gibi otlamaya devam edecegiz kabul edin artik sunu dunya silahli savaslarla degil akil savaslari ile yonetilior ve malesefki bizim ulkemizin bu savasda bi yeri yok olmasininda imkani yok bu dunyayi atomu parcalayan fizigin kurallarini kesvedip kullanabilen ulkeler insanlar yonetiyor ya allah diyip cocugum olmuor diye hocaya giden embesillerin bulundugu ulkeler deil
Imkani olan herkez siktirip gitmeli bu ulkenin genclere verebilecegi hic birsey kalmadi artik cehalet korku ve sebepsiz olumlerden baska.
-
Bir vatandaşımız daha kendi zihninde çok yukarılara koyduğu bütün güzelliklerin ve iyiye dair herseyin kaynağı gördügü batısına biricik avrupasina kavuşmuş mutluluklar dileriz:)
Tespitlerine katiliyorum fakat bu insanlarin bu hale gelmesinde o biricik mükemmel batı insanının ne kadar parmağı olduğuna hiç değinmemiş. İnsanlari yozlastiran canavarlastiran o kapitalist sistemi sanki babam krup buyutup tüm dunyayi hakimiyetine aldı. Sanki hiç insanlari somürerek refah icinde her turlu egitime kavusan toplum o yüce batı insani degilmis gibi karsimiza geçip onlari öven ce özenen insanları 5 para etmez varliklar olarak goruyorum. Bizdende bi bok olmaz ama cahilsekte yozlasmissakta o pic kurulari gibi yuzyillarca baska toplumlari sömürüp öldürüp refaha kavusamadigimiz icin butun olumsuzluklara ragmen bunun gururuyla bu vatani sevmeye devam edecegim.
-
Valla yurtdışına gitmeyi düşünmüyor değilim. Amk ne bir saygı nasıl bir kültürümüz var anlamıyorum. Ya amk şefleri bile selam vermiyor. Ben veriyordum baktım hiç siklemiyorlar. Yabaniler amk. Bende bıraktım. Birine selam verdiğinde borçlusunda istiyormuş gibi anlıyor. Allahın selamı be.
En basiti trafikte yeşil ışık yanar hemen biri kornaya basar. La bu araba bir kütlesi var hızlanması için zaman gerekiyor. Tabakhaneye bok yetiştirecekler sanki.
Yaya geçidinde araçlara yol verme olayı tam bir facia. Hemen hergün bu kültürsüz varlıklarla karşılaşmak beni üzüyor. Ya okul bölgesi küçük bebeler yaya geçidinde karşıya geçmek için bekliyor. O araç kullananların hiç mi çocuğu yok. Bu kadar düşüncesiz insan profili nasıl türedi.
Arkadaşım ingiltere de bir sene kaldı. Yola adımını attığında araç sürücüleri yayalara yol veriyorlar dedi. Ben şaştım kaldım. Biz bu kadar yabani olmak zorunda mıyız? Memlekette yaya geçidinde yol verdim bir tanesi sağdan bir fren yaptı yayayı az kalsın ezecekti. Ya neler neler herifler her yere mobese koymuşlar yine bir keresinde yol verdim bu kez yaya bana geç diye işaret ediyor lan geçsem ceza yiyeceğim. Ya sabır.
-
Türkiyede kalın sizde bir daha suratınızı görmeyelim, bende avrupadayım artık, Türkiyede ve türk insanlarıyla harcadığım tüm senelere lanet olsun, özgürlük nedir, insana saygı nedir burada gördüm.