Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!
-
Free_Mans bunu yazdıkaygusuz bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdıkaanstain bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.
Yaranılmaz bu vatandaşa.
Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.
Sana benzin diyorum, başka da birşey demiyorum.
Eee? Birçok ülkedede türkiyedekinden kat kat fazla fiyata yiyecek alınıyor.
Olaya o açıdan bakılmıyor. 2002 senesinde asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyordu ona bakıyorsun,şimdi kaç litre alınıyor ona bakıyorsun.
Ben sana kalkmış dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi diyorum,sen kalkıp fiyatların yüksek olduğu birşeyi söylüyorsun.
Ülkede benzin çıkmıyo arkadaş,sebebinide herkes biliyo daha niye bunu böyle uzattıkça uzatıyosunuz elinizde karşı çıkacak başka argüman yokmu?
Şimdi bana tutup bopun eş başkanlığı gibi saçma şeylerle gelmeyin,lütfen rica ediyorum.
Türkiye 10 sene önce ekonomide ne durumdaydı bakalım. Enflasyon kaç haneliydi bakalım. Asgari ücretle kaç kilo ekmek,kaç litre benzin alınıyordu bakalım. Geçen sene dünyanın en hızlı büyüyen kaçıncı ekonomisi oldu bakalım.
İtirazınız varmı?
açlık sınırı 958 tl
asgari ücret 730 tl :)
yoksulluk sınırı 3.121 tl:)
1 yılda elektriğe zamın alayı doğalgaza zammın alayın suya zam herşeye zam asgari ücrete 30 liracık zam :)
yesinler 2. ekonominizi borçlu yaşamayan aile varmı lan zam yaparak ülkeyi refah tuttuğuna halkı inandıran tek ülkeyiz :) üstelik dış borc habire arttıkca memleketim insanlarına yalan söyleyip onları köleleştirip muhtac ettirmeyin baska bisey istemez. insanlarımızın parası varsa özgür parası varsa demokrasi var ülkesinde yaşatılmasından mutlu değil kimse...
sen ingilterede bir sandiviç in fiyatını biliyormusun? yada sigaraya zam yapılınca isyan edenler bir sigara paketinin fiyatını? ki ben burada sömürgeciliğin kitabını yazmış bir ülkeden bahsediyorum. hocam bazı şeyler ülkemizde çok ucuz. sen bu ülkenin değerini avrupaya gitmeden anlayamazsın.
Hocam 13 sene Hollandada yaşamış biri olarak söylüyorum zam yapılmıyor gibi birşey Hollanda'da. Yapılan en büyük zam Gulden den euro ya geçişte yaşandı o kadar. Evet katılıyorum herşey çok pahallı fiyatlara satılıyor avrupada. bir ekmek bile 4 lira gibi bir fiyata satılıyor. kiralar uçmuş ve hepsini syabiliriz. Fakat bu uçuk fiyatlara göre alım gücüde yüksek. Adam mazota zam yapınca o oranı dengeleyecek zammı maaşlarada yapıyor.
yani 5 lira maaşa zam 10 lira elektiriğe 10 lira ekmeğe 10 lira gaza zam yapmıyor.
işsiz kalınca sana iş bulana kadar işzislik maaşı veriyor. eğitim tedacvi ücretsiz. hiç bir ad adı altında ücret alınmıyor.
eğerki bir bölgede destek varsa(ülkemizdeki kosgeb vb destekler gibi) o destekler zamanında hakkıyla yerine ulaştırılıyor.
-
adsense geliri düşecek iyi mi :|
-
kuytul bunu yazdı
adsense geliri düşecek iyi mi :|
en gerçekçi yorum . -
kaanstain bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.
Yaranılmaz bu vatandaşa.
Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.
Sana benzin diyorum, başka da birşey demiyorum.
Benzin Desek Yeterli Gelirmi Efenim.. :)
Tayyibin Tamam Artılarını İnkar Edemeyiz, Ancak Eksileri Malesef Daha Fazla..
-
unbalanced bunu yazdıWALLACEs bunu yazdı
bu zenginleşme vatandaşa gayet iyi yansıyor.(tabana yansımıyor diyenlere)
kurban bayramı 1. günü hayvan pazarındaki satıcılarla konuştum. bu sene kimsede hayvan kalmadı herkes iyi sattı maaşallah dedi. gözümle de gördüm o gün küçükbaş arayanlar tıfıllarla yetindi.
benzin olayına gelince. bp benzin istasyonu sahibi bir abimiz zamların bizim satışlara zararı olmuyor. aksine hafif hafif artış oluyor dedi. bunun kanıtıda trafikteki tek başına arabayla gezen insanların çoğalması.
biz sanırm farklı ülkelerde yaşıyoruz hocam :)
bir kaç münferit olaydan bahsediyorsun ama genelde ekonomik problem çok fazla. ücretli kölelik yapılıyor fabrkalarda.. istersen bir organize
sanayiye gidip işçilerle konuş bakalım ne diyorlar...
kütahya - afyon -ısparta izlenimlerim böyle. arkadaşlarımın büyük bölümü zaten organize sanayi vb. asgari ücretle çalışanlar.
-
Kişisel izlenimlerle sandiviç kurbanlık fiyatları yada şehrin tam ortasındaki bp bayisiyle ekonomi analiz edilmez. Zenginlik tabana yayılıyo denilmez. Ya sizin zenginlik anlayısınız farklı ya da refah çıtanız oldukca düşük. Bende burda ne adamlar görüyorum zenginlikler neden onlara yansımıyor. Amele pazarında iş bekleyenler ya da 700 800 lira için saatlerce calısan insanları görüyorum bende o ozaman ekonomi boktan derim. Krediyle ev araba alıp 15 20 yıl boyunca onların borcunu ödeyerek ekonomi düzgün denilmez.Sonra faizler artıcak korkusuyla istikrar gitmesin diye aklınız şaşar. Açın bakın hazinenin bddk nın sitesine tüketici kredilerinin ne kadar oldugunu bakın
-
ottomanmurat bunu yazdı
Şu anda devletin amacı vatandaşın parasini yatirima dondermesi piyasaada dolaştırması bu yüzden altın dolar felan yada yastik altı yatirim araçları birden bire düşüp birden bir yükselmiyor birden bire cebi boşaltip birden bire doldurmuyor bu iyi birşey
gelir düzeyine gelince teknoloji konusunda en çok ürün satilan ülkeyiz bir evde kişi başı 2 telefon düşüyor neredeyse 3 hat kullanan kişi yüzde 30 40 larda en son model telefon satişlari süper sokaktaki 100 insandan 80 90 i yeni model telefon kullanıyor yaşlılarda bile var olmayanlarda yüzde 10 20 seviyesi bilgisayar desen core işlemciden i7 ye evlerdeki tv ler artik en kücük 80 ekran lcd plazma led 3d teknoloji manyagiyiz
sokaga cikiyoruz en son model araçlar reklama cıkmadan yola cıkıyor memurlar aglıyor yüzde 90 i araçlı en az clio benzinlikler ful çalışıyorfakir adam yok geliri az olup çok harcayan birde çalışmayan hazir bekleyen iş begenmeyen varGüzel tespit. +1
-
cracker bunu yazdıottomanmurat bunu yazdı
Şu anda devletin amacı vatandaşın parasini yatirima dondermesi piyasaada dolaştırması bu yüzden altın dolar felan yada yastik altı yatirim araçları birden bire düşüp birden bir yükselmiyor birden bire cebi boşaltip birden bire doldurmuyor bu iyi birşey
gelir düzeyine gelince teknoloji konusunda en çok ürün satilan ülkeyiz bir evde kişi başı 2 telefon düşüyor neredeyse 3 hat kullanan kişi yüzde 30 40 larda en son model telefon satişlari süper sokaktaki 100 insandan 80 90 i yeni model telefon kullanıyor yaşlılarda bile var olmayanlarda yüzde 10 20 seviyesi bilgisayar desen core işlemciden i7 ye evlerdeki tv ler artik en kücük 80 ekran lcd plazma led 3d teknoloji manyagiyiz
sokaga cikiyoruz en son model araçlar reklama cıkmadan yola cıkıyor memurlar aglıyor yüzde 90 i araçlı en az clio benzinlikler ful çalışıyorfakir adam yok geliri az olup çok harcayan birde çalışmayan hazir bekleyen iş begenmeyen varGüzel tespit. +1
çooh gözel tesbiit anuğa goim, ekkonomi süpper ganka anuğa goin. insert coin anuğa goim.
-
Burada da israil ve amerika müslümanları mevcut bütün dünya daki müslüman rolü oynayan hareketler gibi yolda sokakta tv de memleketi yönetenler gibi her yerde karşımızdalar propoganda ya devam.döviz,faiz,borsa bunlar üçkağıt ekonomisidir böyle ekonomiler striptiz ekonomisidir bana ne elin dolarından ne yapayım doları ben çin li olsam düşünürüm ben üretmediğim zaman düşünürüm üretmeden tüketimle konuşmak aptallıktır popülizmdir.
http://www.youtube.com/watch?v=xBOxktGkej4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iwGp-lRNRLs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ad10ur1mDO8 -
pcdoktor636 bunu yazdı
Yaranılmaz bu vatandaşa.
Bu büyümeyi-refahı vatandaşa yansıtma konusundada 88.inciyiz.