Ubuntu "Da Masaüstü Efeklerini Kullanmak (Soru)
-
Efektlerin nerden açılacağını biliyorum, orada sorun yok.Fakat açmamla beyaz ekranı görmem bir oluyor.
NVIDIA TNT 2 - 32 MB ekran kartım var.Çok şey mi istiyorum,yoksa yapabiliceğim başka bir şey var mı?(yeni bir ekran kartı almak dışında)
-
Ubuntu 7.04 kullanıyorum.Söylemeyi unutmuşum.
-
efekt derken ? berylden bahsediyorsan sanırım opengl destekli ve minimum 64mb bi kart olması gerek
-
ahhhh ahhhh yaramı deştiniz 256 mb ekran kartı ubuntu 7.04 ama bir türlü olmuyo
bunlar gerekiomuş
Synaptic paket yöneticisini açın. Aşağıda yer alan paketleri yükleyin.
beryl
beryl-core
beryl-manager
beryl-plugins
beryl-plugins-data
beryl-settings
beryl-settings-bindings
emerald
emerald-themes
libberyldecoration0
libberylsettings0
libemeraldengine0Başka bağımlılıkta isterse onlarıda kurun. Bu paketlerin hepsi resmi depoda var. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.
Bu paketlerin kurulumundan sonra Sistem Araçlarından Beryl Manager'ı çalıştırın. Kırmızı küp çıkınca tamamdır. Ayarları oradan yapabilirsiniz.
Not : Bu işlemi yapmadan önce ekran kartınızı kurunuz.
-
Arkadaşlar yapacağınız ilk işlem şudur:
Konsola bu komutu girin
glxinfo | grep direct
Eğer cevap bu ise:
direct rendering: Yes
Berly destekli bir ekran kartınız vardır. Yani 3B desteğiniz vardır demektir.
Eğer varsa: http://wiki.linux-sevenler.org/index.php/Ubuntu_Edgy_Eft_altinda_hizli_XGL/Beryl_kurulumu
Burdan yardım alarak Berly kurulumunu yapabilirsiniz.
-
benimki desteklemio ama bir gün boyunca kullandım :D sonra hata verdi bi daha kurulamadı
bu beryl den başka böle bi program varmı bunun alternatifi?
-
pcBear bunu yazdı:
-----------------------------benimki desteklemio ama bir gün boyunca kullandım :D sonra hata verdi bi daha kurulamadı
bu beryl den başka böle bi program varmı bunun alternatifi?
-----------------------------
Bak sana geniş bir bilgi veren bir yer tarif edeyim. İngilizcen varsa dene burayı. Benim ekran kartım Ati olmasına rağmen Berly kurdum çalışıyor. http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/XGLİstersen senin de Ati falansa Synaptic ten driver yükleyebilirsin. Ya da Ekle Kaldır da olacak. Dene bakalım. Önemli olan yeni şeyler öğrenmekse!! Birbirimize yardım etmeliyiz. :)
-
direct rendering: No
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
-----------------anlaşılan desteklemiyor :(((
-
ekran kartının 3d özelliğini açman gerekiyor.açsan bile 32 mb kaldırmayacaktır.Yine görsellik istiyorsan kde veya gnome template leri dene efektli olmaz ama idare et :P
-
nothing bunu yazdı:
-----------------------------direct rendering: No
Berly'e benzemese de Ubuntu nun kendi içinde öyle bir özelliği var. Onu sana yazacağım da şimdi kendi bilgisayarımda değilim. Bu akşam, 3 saat sonra falan yazarım sana. Onu yaparsın kesin olur. Ben de 2 ekran kartı var. Benim bilgisayarım da eskidir. Biri 64 mb. diğeri 128. 64 mb. olanı berly destekli değil. Ama onda çalışmıştı bu yöntem. Sana yazarım. -
invisible_1905 bunu yazdı:
nothing bunu yazdı:
-----------------------------direct rendering: No
Berly'e benzemese de Ubuntu nun kendi içinde öyle bir özelliği var. Onu sana yazacağım da şimdi kendi bilgisayarımda değilim. Bu akşam, 3 saat sonra falan yazarım sana. Onu yaparsın kesin olur. Ben de 2 ekran kartı var. Benim bilgisayarım da eskidir. Biri 64 mb. diğeri 128. 64 mb. olanı berly destekli değil. Ama onda çalışmıştı bu yöntem. Sana yazarım.
-----------------------------çok büyük sevaba girersin :D