folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ukraynaya Gitmiş Olanlar

Ukraynaya Gitmiş Olanlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Beyler inşallah 20 güne kadar Kiev'e öğrenim amaçlı gidiyorum.Aileden yurt parası hariç 300 $ yaşam parası almayı düşünüyorum aylık ( Yemek,yol vs ).

Alkol,sigara kullanmıyorum.Gece hayatım yok.Haftada 2-3 kez dışarda yemek yerim.Hatunla haftada bir sinemaya,gezmeye giderim.Sizce aylık 300 $ benim burdaki standartlarda yaşamama yeter mi orda ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

dolar böyle çıkmaya devam ederse yeterde artar hocam :)

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

Burda doların yükselmesi ve orda doların sabit kalması kötü bir durumdur.1 tl geçen sene 5.4 iken şu 4.6 lara düşmüştür.2 odalı evler 400 dolardan başlıyor kişi başı 200 e denk geliyor eğeki yurtta kalırsan 300 dolar yeter.Ama yurtların durumu kötü olduğu için 400 dolardan aşağı çok zor yaşarsın.

Kuzenim orda okuyor 4.senesine girecek o söyledi :D

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

doktor bir tanıdığım senin cep harçlığın kadar maaş alıyor:D

ama kıt kanaat hayat pahalı aldıklara maaşa nazaran.

hayırlı olsun bu arada bölüm ne?

ben de geleceğim yakın zamanda oralara ticaret amaçlı haberleşiriz.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:
    -----------------------------

doktor bir tanıdığım senin cep harçlığın kadar maaş alıyor:D

ama kıt kanaat hayat pahalı aldıklara maaşa nazaran.

hayırlı olsun bu arada bölüm ne?

ben de geleceğim yakın zamanda oralara ticaret amaçlı haberleşiriz.

mimarlık inşallah nitrocum.

Yapmayın amk ya demek 300 $ dediğim gibi yaşamaya yetmez.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

KenanDuman bunu yazdı:

Merhaba

Ben orada okuyorum. 4. seneme gireceğim bu sene. Okuyacağın şehire göre oradaki ekonomik durumunu ayarlaman gerekecektir. Odessa şehrindeyim ev kiraları kuzenime söylettiğim gibi orta halli 2 odalı bir ev 400 dolardan başlar. Kievde duyumlarıma göre 600 dolardan başlıyor. Ama küçük şehirlerde 250 300 dolara kadar düşüyor. 2 kişi kaldığını kişi başı düşen kiranın 200$ olduğunu varsayarsan. Kişisel olarak yemeğin tüm masrafların dahil azami miktar ev kiran hariç 200$ daha gerekecektir. Bu gayet ortalama bir rakamdır. Tabi koyarsan cebine 300$ aylık orada yurtta kalırsın. Masrafın evdekinden daha fazla olacaktır çünkü dışarda yemek yeme alışkanlığı kazanacaksın masrafın artacaktır. Kiran olmayacak masrafın artacaktır. Buna istinaden benim önerim biraz fazla eve ver rahat yaşa düzgün yemek ye. Ama ilk etabda sen hazırlık okuyacaksın. Rusça öğrenmen için daha çok pratik yapman gerekecek. Daha çok kişiyle içli dışlı olman yararına olacaktır. İlk gittiğinde yurtta kalırsın. Yurt fiyatları aylık 30 40 dolar arası okuluna göre değişiyor. Tabi yurt şartlarını gittiğinde görürsün ev kadar olmaz. Yazın sıcak su yok. Kışın soğuk su bile arada yok:) Temizlik en diplerde.

Durum bu arkadaşım. Daha çok sormak istediğin soru varsa buyur.

Saygılar.

pm attım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

u235 bunu yazdı:

KenanDuman bunu yazdı:

Merhaba

Ben orada okuyorum. 4. seneme gireceğim bu sene. Okuyacağın şehire göre oradaki ekonomik durumunu ayarlaman gerekecektir. Odessa şehrindeyim ev kiraları kuzenime söylettiğim gibi orta halli 2 odalı bir ev 400 dolardan başlar. Kievde duyumlarıma göre 600 dolardan başlıyor. Ama küçük şehirlerde 250 300 dolara kadar düşüyor. 2 kişi kaldığını kişi başı düşen kiranın 200$ olduğunu varsayarsan. Kişisel olarak yemeğin tüm masrafların dahil azami miktar ev kiran hariç 200$ daha gerekecektir. Bu gayet ortalama bir rakamdır. Tabi koyarsan cebine 300$ aylık orada yurtta kalırsın. Masrafın evdekinden daha fazla olacaktır çünkü dışarda yemek yeme alışkanlığı kazanacaksın masrafın artacaktır. Kiran olmayacak masrafın artacaktır. Buna istinaden benim önerim biraz fazla eve ver rahat yaşa düzgün yemek ye. Ama ilk etabda sen hazırlık okuyacaksın. Rusça öğrenmen için daha çok pratik yapman gerekecek. Daha çok kişiyle içli dışlı olman yararına olacaktır. İlk gittiğinde yurtta kalırsın. Yurt fiyatları aylık 30 40 dolar arası okuluna göre değişiyor. Tabi yurt şartlarını gittiğinde görürsün ev kadar olmaz. Yazın sıcak su yok. Kışın soğuk su bile arada yok:) Temizlik en diplerde.

Saygılar.

pm attım

Çok özel değilse burdan da yazarsan hocam biz de öğrenmiş oluruz ?

der die das
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

madrew bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

KenanDuman bunu yazdı:

Merhaba

Saygılar.

pm attım

Çok özel değilse burdan da yazarsan hocam biz de öğrenmiş oluruz ?

hocam konuyla alakalı detaylı konusmak için arkadasdan iletisim adresi istedim o yani pm :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Yurtdışında okuyacaklara ilk 4 ay kesinlikle yurtta kalmasını öneriyorum.Yoksa oranın dilini öğrenmen gerçekten uzun sürüyor.Bulgaristan deneyimim oldu biz evde kalıyorduk 1 yılda ancak bakkalda markette derdimizi anlatıcak kadar dil öğrenmiştik yurtta kalanlar 6 ayda sular seller gibi bulgarca konuşuyorlardı.

Hem yurt arkadaş çevresi için de faydalı.Tabi ki evin rahatlığı yok ama işte dediğim gibi 2-3 ay dayanıp daha sonra eve çıkmak en iyisi.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

suan sana kievden yazıyorum ne lazım sana :D arkadasım sana 300 dolar kievde yetmez haftada 3-4 dısarı cıkıyım falan diosan eger özel olmassa hangi üni???

delimiyim ben?
Toplam Hit: 4362 Toplam Mesaj: 32