Ülkemizin İlk Ateizm Derneği Açıldı
-
Selamlar herkese (:
Çok yorum yapmak istemiyorum konuyla ilgili, birçok farklı yorum yapılabilecek bir mevzu ama haberimiz olsun da istedim.
Bir ay kadar önce İstanbul'da açılmış. Apolitik bir duruşları varmış. Ayrımcılığa maruz kalan insanlara hukuki yardım yapmak, toplumu bilinçlendirmek gibi amaçlarının olduğunu söylemişler.
Şurda ilgili haber ve röportaj var: https://www.haberturk.com/yasam/haber/940892-devlet-onayli-ateizm-dernegi
Şu derneğin sitesi: http://ateizmdernegi.org
Kendi sitelerinde hem dernekle ilgili haberlerin verildiği, hem de serbest tartışmaların yapılabildiği bir forum da var.
Özetle, böyle bir şey yapmışlar işte bizim ülkede (:
-
yakında ayyıldız team siteyi hackler, binasını da kimliği belirlenemeyen gruplar taşla yıkar heralde :D
-
Apolitik?! imkani yok. teke tuka da izledim, kizil saçli kizin peltek konusmasina, abimin heyecanina hasta olmadim.degil. ;) RitmFarbRacourci tarafından 09/May/14 14:17 tarihinde düzenlenmiştir
-
Ateist olmamama rağmen demokrasi adına atılmış güzel bir adım olarak görüyorum umarım toplum saygı duyar yobazlar yakmaya katletmeye kalkmaz bu insanları
AyT değil wc lamerleri hacklemeye filan kalkar birde yazar ölen adminimiz anısına diye :)
-
5Agustos1921 bunu yazdıApolitik?! imkani yok. teke tuka da izledim, kizil saçli kizin peltek konusmasina, abimin heyecanina hasta olmadim.degil. ;)
aslında imkanı var fakat öyle kutuplaşmış bi toplum içindeyiz ki apolitik duruşu kendilerine karşıt politik düşünceler mâl ediyorlar. bugün çoğu akpliye oy vermiyorum desem chpliyim, yasaklara karşıyım desem chpliyim, dini baskıya karşıyım desem chpliyim, yolsuzluk var desem chpliyim.
lan baktım say say bitmiyor.
-
Yakında ateist ibadet evide açarlar. Ulan ne kadar malca birşeydir bu. Ateizm inançsızlık demek değil mi ? Sanki ateizm i de bir inanç gibi yaşıyor bizim toplumumuz. Her görüş bildirmede, tartışmada v.s v.s. bu tipler bildiğin bir inancı savunuyor aleni. Ne diyeyim ki daha.
-
Ya @promet sorma, baksana Öö.ritmenim peni hakarete boğdu, nasıl üzüldüm nasıl, su an yerin dibinden yazıyorum. :-D
burdan onu ( ˘ ³˘).
\( ˆoˆ)/\(ˆoˆ )/
҉٩(*´︶`*)۶҉
neyse çok kardeş payı verdim, az İmza kasayım.
belki ateyim, belkide degilim. Net hesabı Kendime, ve varsa Allahıma veririm, gerisi hayal rüya tefekkür madde..
Öö.ritmenim bi bana, bide sana *acve hurması gelsin, M.karataş'a selamlarımla.
Düzenleme. RitmFarbRacourci tarafından 09/May/14 16:21 tarihinde düzenlenmiştir -
dernek fitre zekat kurban kabul eder mi
antivir-US tarafından 09/May/14 16:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Ateistlerin babası bile: "Ateistler için dernek oluşturulması Ateizm'in bünyesine aykırıdır". Diyorken bu zatların dernek açması, Bunların çakma ateist olduğunu gösteriyor. Şimdi bi ateistte dicekki Ateistlik kimsenin tekelinde değil, özgür ol vs vs.. Gittik derneğe haklarımızı öğrendik, korunmak için neler yapmamız gerektiğini anlattılar. Bizi taşlayan taşlamayan birçok Müslümanın adınıda yobaza çıkarmıştık zaten. Savunmamızıda öğrendik iyi bir ateist olduk, ne mutlu bize... Bakıyorum kurucularıda yabancı uyruklu veya çakma türk. işinde gücünde olan sade bir istanbullu vatandaş kurucu olsa şaşardım zaten.. Ateistlik amerikada almanyada doğduya Türkiyeye ihraç etmek lazım.Çok teşekkür ettik çunku burası köy gibin eziliydik şinci örgütlendik çokta iyi oldu...
İyi niyetlerimi sunarak, Allah akıl fikir versin diyorum..
ProBilisim tarafından 09/May/14 18:28 tarihinde düzenlenmiştir -
ProBilisim bunu yazdı
Ateistlerin babası bile: "Ateisler için dernek oluşturulması Ateizm'in bünyesine aykırıdır". Diyorken bu zatların dernek açması, Bunların çakma ateist olduğunu gösteriyor. Şimdi bi ateistte dicekki Ateistlik kimsenin tekelinde değil, özgür ol vs vs.. İyi niyetlerimi sunarak, Allah akıl fikir versin diyorum..
sen ateizmi çok yanlış anlamışın. ayrı bi din gibi anlamışın. daha önce cevap da almışın ama onu da anlamamışın.
-
Prometheus bunu yazdı
sen ateizmi çok yanlış anlamışın. ayrı bi din gibi anlamışın. daha önce cevap da almışın ama onu da anlamamışın.
Kardeş seninle uğraşamıcam. Çunku Çok boş ve ham geliyorsun bana... Normalde Senin cvplarını muhatap alıp pek karşılık vermiyorum farketmiş olman lazım...Vakit kaybısın. Ateizmi yalayip yutmuş olan siz yüksek profesörü, baskıcılıktan ve yobazlıktan uzak kalmaya davet ediyorum...