Ulusal Alkol Kontrol Eylem Planı
-
hocam bazı yerlere cidden müdahale edilmesi gerek! herkes azıyla içmiyor amk ortalığın herif. 1 bardak rakı içince aslan kesilio tavuk :<
tek taraflı düşünmemek lazım örneğin piknik alanlarında ailesiyle pikniğe giden çiftler var bir kçta arıza adam içince sorun çıkarıyor al başa belayı.
ArmadA tarafından 08/May/13 11:29 tarihinde düzenlenmiştir -
İcen var icemeyen var su deyil ki bu icki icmeyi bilmiyorsan icme icinleri bari kotu gostermesinler. anlatta bilirsen anlat bu olayı anlamazlar tamam parklarda yasak olsun aile ortamlarında yasak olsun cok dogru bi karar bu ,barzo cok ama sanırım benim icim fesat ben bu olaya karsı deyiilim benim kızdıgım fesatlık yaptıgım konu bugun parkta yasakder yarın bakkalarda yasak der oburgun evde ıcmek yasak der bi gun gelır icine idam der... sonra toplum baskısı tahada artıcak ne olucak ailemdeki bayanlar istedikleri gibi giynemicekler... suhan bile oyle aslında etek giyen bayana kotu gozle bakan topluma sayibiz etek gıymış kesın " ve r i r ir ". bu zihniyetlere yasak olsun icki. adam gibi alkol icinlere deyil...
(demek istediğim bugun alkolden başlar yarın başka seylerede yasak gelir alkolle kısıtlamayın olayi)
-
Bunların sebebinin insan sağlığı olduğunu düşünmüyorum. İnançları baskın geldiği için birşeyler yapma gereksinimi duyuyorlar. Yani alkolün yasak olması fikri onlardan çıkma bir düşünce değil. Onlar sadece misyonerliğin gerekliliğini yerine getiriyorlar.
Ayrıca bir çok kişinin düşündüğü gibi bu olayın çok saçma olduğunu düşünüyorum. Bırakın içen içsin. Buna kimsenin karışma hakkı yok. Sonunda zararı kendine veriyor. Birkaç istisna oldu, içti içti ortalığı soydu, adam öldürdü vs olayları herkese genellemeyemezsiniz. Böyle bir davranışın modern mantıkta yeri yok. Bu sadece eski bağnaz, zorbacı mantığın bir ürünü olabilir.
Austen tarafından 08/May/13 11:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Milliyet Gazetesinden Hasan PULUR'un köşe yazısından..
http://gundem.milliyet.com.tr/45-gun-izin-ve-icki-yasagi/gundem/ydetay/1712581/default.htm
.....
Biz “dolaylı içki yasağı” diyoruz ama başka düşünenler, söyleyenler de var.
Kırklareli Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özer başka şeyler söylüyor:
“AKP hükümeti içki yasağı getirmiyor, içki düzenlemesi getiriyor. Ve bu çok geç kalınmış bir düzenleme.Madem siz bilmiyorsunuz ben size anlatayım. Ben Amerika’da 15 seneden fazla yaşadım o yüzden gayet iyi biliyorum. Amerika’da içki ve sigara reklamı yasaktır. Mesire yerleri, park, bahçe, plaj gibi yerlerde, caddede yolda insanların göreceği yerlerde değil içki içmek elinde taşımak dahi yasaktır. Okul, mabet gibi yerlere yakın yerlerde içki satılmaz. Sonra 18 yaşından küçüklere de içki satışı yasaktır. Üniversite kampüslerinde içki satılmaz, kampüse içki sokmak yasaktır.
İçki içmek isteyenler ancak kapalı mekanlarda, bar ve içki ruhsatı olan lokantalarda içebilirler. Duyduğuma göre Avrupa’da da vaziyet bunun gibi. Ben bir ay kadar evvel gittiğim bir mesire yerinde insanların aile boyu masa üzerinde bira içtiklerini gördüm. Tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatsız oldum. Böyle bir manzarayı Avrupa ve Amerika’da göremezsiniz. Medeni olanlar onlar mı yoksa bizler miyiz? Avrupalı ve Amerikalılar bunu içkinin kötülüklerini bildikleri için ve vatandaşlarının içki alışkanlığına kapılmamaları için yapıyorlar. Yani şeriatçı olduklarından değil. Bu kadarını anlıyorsunuzdur muhakkak. AKP hükümetinin yapmak istediği bu düzenlemeler gayet gerekli ve geç kalınmış düzenlemelerdir. Ama onlar kendilerini tanıtmayı beceremiyorlar. Ben olsam evvela medyaya Avrupa ve Amerika’da olan içki düzenlemelerini iyice tafsilatlarıyla anlatır bizim de bu düzenlemeleri yapmamız gerektiğini söylerdim. Ki meseleyi bilmeyen sizin gibi medya mensupları bu meseleyi istismar edemesinler.”
....
-
student bunu yazdı
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yasar/2013/05/07/alkolizm-rusyayi-nasil-cokertiyor
Alkolizm Rusya'yı nasıl çökertiyor?
Ruslar, dünyanın ilk yapay uydusu Sputnik'i 1957'de uzaya fırlattı. Ardından 1961'de uzaya giden ilk kozmonot Yuri Gagarin'in, ABD'den önce uzaya çıkıp, uzaydan dünyayı ilk gören insan olması Kremlin'e büyük bir özgüven ve iddiacılık getirdi. Tabii bu özgüven ve iddiacılık beraberinde Rusya'nın temeline dinamit koyan alkolizm salgınını ortaya çıkarttı. Gelelim alkolizm ve nüfusun azalışı konusunda Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in endişelerine..Askere alınacak gençlerin arzında birdenbire azalma olunca bu durum Putin'i endişelendirdi. Putin, hemen kolları sıvayıp demografik çöküntünün nedenlerini ortadan kaldırmak için teşvikler tasarladı. Ailelere nüfus artışı için devlet yardımı olarak parasal ödeme yapılmaya başlandı. Fakat başarılı olunamadı. Gorbachev döneminde anti-alkol kampanyası ile sağlanan doğum oranlarındaki artışa ulaşılamadı. Putin'in genç nüfusa ücretsiz tedavi, çocuk bakımı, okul hizmeti türünden ayni devlet yardımları da sunmasına rağmen nüfusta belirgin bir artış yok; hatta artması düşünülürken geriliyor. Bu gelişme üzerine Putin gençleri teşvik amacıyla, tarih sayfalarının Rusya'nın düşmanları Napolyon'a, Hitler'e karşı ülkesini koruyan Rus erkeklerin kahramanlıklarıyla dolu olduğunu hatırlatıyor ve "Şimdi Rusya'yı tehlikeli düşmanlara karşı korumakta güçlük çekileceğini" ileri sürüyor. Oysa Rus erkeklerinin son yıllardaki tek aşkı votka.
Gelelim Rusya'daki mevcut tablonun görünümüne... Gorbachev döneminde en üst noktası olan 70 yaşa ulaşan ortalama yaşam süresi 2012'de 69.7 yıla geriledi. Oysa ortalama yaşam süresi ABD'de 78, İngiltere'de 80, Japonya'da 83, Türkiye'de ise 75 yılı buluyor.
Anlayacağınız Rusların işi zor, özgüven ve iddiacılığın ortaya çıkardığı bir sorun olduğu ileri sürülen alkolizm ülkeyi zorluyor. Rusya'nın nüfusunun azalması aslında Türkiye için de sorun. Çünkü küreselleşen ekonomide mal sattığınız pazarların demografik yapısının bozulması ihracatı azaltıyor, büyümeyi zorlaştırıyor.Saçma... Adamlarda ki nüfusu yok eden şey 2.dünya savaşı olmuş. Ülke de istemediğin kadar kız var ve hemen hemen her meslek dalında onlar çalışıyor.
Rusya'da erkekler günü diye bir gün var hocalar gerisini siz düşünün. Bunun alkol ile alakası yok. Tek sebep almanlar... -
Akp insanları uyuşturucaya teşvik ediyor : )Diyor ki bizim milli içkimiz ayrandır . Yani ot içiyoruz demek istiyor , inceden mesaj verdi ama kimse anlamadı
-
hemen akepe yaptı diye karşı çıkanlar da var. bence çok geç kalmış bile bunu yapmaya. bir çok ülkede zaten açık alanda içmek yasak, kaldı ki bütün parklar gece ziftlenenlerle dolu. git evinde ne bok yiyosan ye. milleti huzuursuz etmeye gerek yok. sigara da yasaklandığında herkes karşı çıkmıştı ama şimdi herkes lan daha önce nasıl duruyoduk dumanın içinde diyo.
sigara da alkol de kullanıyorum uygulama bence güzel.
-
insanların özgürlüklerine müdahale etmeye başlarsan bi yerlerine bişeyler girer zamanı geldiğinde.. bu ülkede alkolik bi tecavüzcü çok duyup görmedim ben, alkol kullanan dolandırıcı çok görmedim ben..alkol içipte karı kız kesenden çok, dinci olup kadınların orasını burasını röntgenleyen daha çok..
alkolu ulaşılması zor bi meta haline getirmeye çalışmak açıkça insanların özgürlüğüne müdahaledir.. Türkiyeyle Rusyayı karşılaştırmış bi ayrandan kafası güzel olmuş arkadaş.. Türkiye dünyada alkol kullanımında gerilerdedir.. Rusyanında alkolden gerilediğini söylemek komik.
GERİCİ DİNCİ FAŞİSTLERE artık eskiden olduğu gibi "iyi insanlardır yaa" "idare ederiz" "saygı duyalım birbirimize" kelimeleri yok..
-
SerYolcu bunu yazdı
Milliyet Gazetesinden Hasan PULUR'un köşe yazısından..
http://gundem.milliyet.com.tr/45-gun-izin-ve-icki-yasagi/gundem/ydetay/1712581/default.htm
.....
Biz “dolaylı içki yasağı” diyoruz ama başka düşünenler, söyleyenler de var.
Kırklareli Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özer başka şeyler söylüyor:
“AKP hükümeti içki yasağı getirmiyor, içki düzenlemesi getiriyor. Ve bu çok geç kalınmış bir düzenleme.Madem siz bilmiyorsunuz ben size anlatayım. Ben Amerika’da 15 seneden fazla yaşadım o yüzden gayet iyi biliyorum. Amerika’da içki ve sigara reklamı yasaktır. Mesire yerleri, park, bahçe, plaj gibi yerlerde, caddede yolda insanların göreceği yerlerde değil içki içmek elinde taşımak dahi yasaktır. Okul, mabet gibi yerlere yakın yerlerde içki satılmaz. Sonra 18 yaşından küçüklere de içki satışı yasaktır. Üniversite kampüslerinde içki satılmaz, kampüse içki sokmak yasaktır.
İçki içmek isteyenler ancak kapalı mekanlarda, bar ve içki ruhsatı olan lokantalarda içebilirler. Duyduğuma göre Avrupa’da da vaziyet bunun gibi. Ben bir ay kadar evvel gittiğim bir mesire yerinde insanların aile boyu masa üzerinde bira içtiklerini gördüm. Tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatsız oldum. Böyle bir manzarayı Avrupa ve Amerika’da göremezsiniz. Medeni olanlar onlar mı yoksa bizler miyiz? Avrupalı ve Amerikalılar bunu içkinin kötülüklerini bildikleri için ve vatandaşlarının içki alışkanlığına kapılmamaları için yapıyorlar. Yani şeriatçı olduklarından değil. Bu kadarını anlıyorsunuzdur muhakkak. AKP hükümetinin yapmak istediği bu düzenlemeler gayet gerekli ve geç kalınmış düzenlemelerdir. Ama onlar kendilerini tanıtmayı beceremiyorlar. Ben olsam evvela medyaya Avrupa ve Amerika’da olan içki düzenlemelerini iyice tafsilatlarıyla anlatır bizim de bu düzenlemeleri yapmamız gerektiğini söylerdim. Ki meseleyi bilmeyen sizin gibi medya mensupları bu meseleyi istismar edemesinler.”
....
tmm bu durum böylede sokakta içki içince kimse sana gelip bişi demiyor.sadece içmiyolar.ama içinde var görüyoruz.kimsede zaten takmıyor.ha madem şeriatçı değil demiş o zmn zam neden var.madem kıyaslama yapıyoruz, avrupada amerikada içki sudan ucuz burda da yapsın o zmn...bırak yemezler..bu söylediklerim avrupa için..
Ekerci tarafından 23/May/13 11:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Şu yasağı bile destekleyen örümcek kafalılar var,kardeşim o zaman ezanıda yasaklayın sabah 5 te dibimde 100 desibel uyanıyorum? Kilisede yapılsın her mahalleye.Kabul etmezsiniz dimi neden çok demokratız çünkü.Ramazanda yemek yiyenlerin,sigara içenlerin dövüldüğü bir ülke burası,sonra kimse çıkıpta islam hoşgörü dini demesin.Bu kafayla gitmeye devam edin,bilimde hiç bir bokta ilerlemiyin,insanların uçkuruyla uğraşın,sonunuz yakındır,o çok imrendiğiniz arap ülkelerinden beter olacak durumunuz.