folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Unbalanced Url Checker [Çoklu İşlem Parçacığı Destekli]

Unbalanced Url Checker [Çoklu İşlem Parçacığı Destekli]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Merhaba,

Gece Salih arkadaşın burdaki konusunu gördüm, biraz uğraştım, bugün de tamamladım programı. Gözümden kaçan bir şey yoksa gayet iyi

çalışıyor program. İnternet ve bilgisayar hızınıza göre küçük ayarlamalar yapabilirsiniz. Kaç kişinin işine yarar bilmiyorum ama kafam esti

yaptım :) 

Biraz aceleye  getirip hızlı hızlı yaptım o yüzden çok fazla test etme imkanım olmadı. urlnin geçerliliği için bu patterni kullandım.

(([\w]+:)?//)?(([\d\w]|%[a-fA-f\d]{2,2})+(:([\d\w]|%[a-fA-f\d]{2,2})+)?@)?([\d\w][-\d\w]{0,253}[\d\w]\.)+[\w]{2,4}(:[\d]+)?(/([-+_~.\d\w]|%[a-fA-f\d]{2,2})*)*(\?(&?([-+_~.\d\w]|%[a-fA-f\d]{2,2})=?)*)?(#([-+_~.\d\w]|%[a-fA-f\d]{2,2})*)?

yanlış bi url olmadıkça çalışması lazım.

program multi-thread tabanlı, başlat butonuna bastıktan sonra belirlediğiniz sayı kadar thread pool da thread oluşturuyor ve her biri bir siteyi alarak işleme başlıyor. Dur butonuna bastığınızda aniden kesmesi söz konusu değil. 10 thread var ise bu 10 thread işini bitirdikten sonra yeni iş alamıyor. O yüzden dur butonuna bastığımda neden durmuyor demeyin, bir süre beklerseniz durduğunu görebilirsiniz :)

kodları karıştırdım, uğraşıp da çözmeye uğraşmayın :) amacınız geliştirmekse özel mesaj atarsanız projeyi yollarım problem değil. kodları karıştırmamın amacı program yayılırsa önüne gelenin önüne kodlar geçmesin diyedir. Zaten ne kadar uğraşırsanız uğraşın kodları düzgün şekilde göremeyeceksiniz, sadece metod içlerini görebilirsiniz ama o da biraz karışık olarak.

kullandığım dil c#, framework da 3.5 olduğundan dolayı bilgisayarınızda en az .net framework 3.5 yüklü olması gerekli. aksi halde çalışmaz.

programda her hangi harici bir kod bulunmamaktadır, sizin ya da başkasının güvenliğini tehlikeye düşürecek. inanmayan/güvenmeyen taratabilir ya da kullanmayabilir tercih onların. ancak program yüzünden doğabilecek bir arızayı kabul etmiyorum.

virustotal dan taratılmış linki burada

https://www.virustotal.com/file/1bf2e2c956002767a856e9f874193f77c790b69fde30ec44c13d29a5cf9332bc/analysis/1360077551/

sadece bir antivirus böyle bi uyarı verdi

bu da zaten benden kaynaklı değil, kullandığım obfuscator programından kaynaklı.

programda gördüğünüz 403 e gelince, bu bir güvenlik istisna kodudur. nedenin tam bilmiyorum (webci arkadaşlar belki açıklayabilirler) get yapıldığında authorization hatası dönüyor. aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi bazı siteler 403 dönderiyor oysa normal olarak browserdan girdiğimde site açılıyor. Onları da ayrı olarak ekledim.

ekran görüntüleri de aşağıdaki gibidir, biraz çakma oldu gibi :) orjinal bi şey yapayım dedim, listview koydum ve geçerlileri renkli boyatayım dedim ama kasıyor diye gereksiz şeylere girmedim listbox ile yaptım

Programın geliştirilmesini istemeyin ve de beklemeyin. Yukarıda tam anlatamamış olsam da programı geliştirebileceğini düşündüğüm arkadaşlara projeyi verebilirim. (vs 2010) Küçük hatalar v.s. olursa düzeltmeye çalışırım. Dediğim gibi çok fazla test imkanım olmadı. google dan bu listeyi buldum, bi kaç tane de ben elle ekledim.. bu kadar.

Yukardakilerin hepsini anladıysanız ve hala programı kullanmak istiyorsanız buyrun download linki

https://www.box.com/s/jelw7n31232xsefvisth

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

burayı da genel açıklamalar için alayım, lazım olur belki

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek

Cennetlik bir adamsın eline sağlık

Gimme Some Tits
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Konuyada yazmıştın sanırım olmazsa ben yaparım bir tane diye. Eline sağlık. Lazım olursa bende bunu kullanırım sanırım.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Bu pattern i hangi araçla hazırladın?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Fatih54 bunu yazdı

http://regexlib.com/Search.aspx?k=URL burayı kullandım .. regex yazmayı az çok biliyordum da ne kadar sağlam olur orası tartışılır. O yüzden bu tarz şeyler için hazır yazılmışları kullanmak mantıklıdır.

@teşekkürler arkadaşlar :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Fatih54 bunu yazdı

http://regexlib.com/Search.aspx?k=URL burayı kullandım .. regex yazmayı az çok biliyordum da ne kadar sağlam olur orası tartışılır. O yüzden bu tarz şeyler için hazır yazılmışları kullanmak mantıklıdır.

@teşekkürler arkadaşlar :)

Regex çok güçlü ama şunun gibi bir şey yeterli olmaz mı acaba?

(VB) için

Like "http://*.*" Or Like "http://www.*.*"

?

Fatih54 tarafından 05/Şub/13 17:51 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

allah razı olsun @masTR e source kodları vermiştim uğraşıyordu şuan :)

1k url cekip denicektim ama acamadım appyi :)

birde eğer tekrarlanan urlleri sil diye bir secenek ekleyebilirsen dehşet olur (delete duplicated urls)

Gzx tarafından 05/Şub/13 17:52 tarihinde düzenlenmiştir

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

adam hizmet adamı icraat adamı :) eline sağlık :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@fatih, mesela şöyle bir url olsa www.a  b.com.cl burada ne yaparsın

@gzx, hocam orjinal exeyi güncelledim, tekrar indirirsen dosyayı o hatayı almazsın. aynı dosyaları zaten temizliyor onlara tekrar bakmıyor. hashset kullandığım için

@mavigozludev, tesekkürler hocam :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@fatih, mesela şöyle bir url olsa www.a  b.com.cl burada ne yaparsın

@gzx, hocam orjinal exeyi güncelledim, tekrar indirirsen dosyayı o hatayı almazsın. aynı dosyaları zaten temizliyor onlara tekrar bakmıyor. hashset kullandığım için

@mavigozludev, tesekkürler hocam :)

ellerine sağlık hocam 1k listeyi yaklaşık yaklaşık 2,5 dakka sürdü (timeout 20sn işlemcik sayisi 50)

verdiği url'ler temiz doğru çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok fakat 1000 adet url den 275 sonuç verdi

bunların 1 tanesi uzak sunucuya erişelemiyor hatası veriyor

2 tanesi error kodu veriyor ama göremedim ama yeterlidir :)

edit:mesala bir temizle buttonları olsaymış güzel olurmuş ama kapat acariz sıkıntı yok :)

edit:işlemcik sayisi neden max 50 :(

edit:kısaca kral adamsın vesselam

Gzx tarafından 05/Şub/13 18:19 tarihinde düzenlenmiştir

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
Toplam Hit: 1523 Toplam Mesaj: 17