folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite (Bir Çeşit Değerlendirme)

Üniversite (Bir Çeşit Değerlendirme)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Arkadaşlar geçen sene üniversiteye girsemde bu sene hazırlığı geçip bölümd eoldum.Hazırlık lise gibiydi fakat şimdi gerçek üniversiteyi değerlendirmeye başladım.Öğretmenler, kampüs hayatı, sosyal yaşam vs..Tabi özgürlükten bahsetmeye gerek yok.Çünkü fazlasıyla özgürleşiyorsun.Ben üniversiteyi bitirdikten sonra ailemle yaşayamayacağımı sanıyorum çünkü 3 aylık tatilde bazı şeyleri görüyor insan.

Gelelim üniversite değerlendirmesine.bilgisayar mühendisliğini kazandım ve ilk gün gidip hocalarla konuştum, kendimi tanıttım.3 grup var.Yaklaşık 100-110 kişi var.Her grupta derse girdim biraz kaydırmalar, hoca değişimleri oldu.Neyse , hocalar daha önce programlama yapan varmı dedi ..Tabi el kaldırdım.100 kişiden sadece 2 kişi çıktı.Durum nedir ?

Her zaman diyorum tahribatta ki bir çok kişi üniversite bitirmişlerden daha çok bilgisi var.Hangi anlamda ? pratik anlamında, programlama alanında...İlk dönem yapılacaklar ( c de ) printf, scanf, if-else, switch, loop.Bunu 1 dönemde gösterecekler.Fakat c ile uzun süredir uğraşmadım , giriş yaptım döngüleri falan yapmıştım.Yaklaşık 30 dakikada hepsinin kullanıldığı ufak birşey yapabilirim.

İşte buda benim programlama bilmemin en azından mantığını bilmemin getirisi.Bu yüzden uğraştığınız, sevdiğiniz bir şeyin bölümüne gidin.Yani ben diyordum ki bilgisayar mühendisliğinde okumam asosyal yaptı bilgisayar beni fakat şimdi avantajlarını görmeye başladım.Mutlaka ama mutlaka sevdğiniz, hoşlandığınız bir hobinizin peşinden gidip okuyun.Alakasız bölümlere sırf ilerde iş getirir diye girmeyin.

Çünkü iş iyi olduğunuz alanda her zaman size vardır

--------

Öte yandan derslere bakalım.Calculus (limit, türev ..)  , descrete (kümeler falan), fizik, ingilizce birde bölüm dersi var.Calculus rus bir hoca giriyor teori anlatıyor ama ben hayatımda böyle birşey görmedim.Yani lisede yada başka birşeyde yok.Adam geliyor işin mantığını anlatıyor.Tam dedim ki bundan kalırım hop tutorial var örnek çözümü adam geldi pat pat yaptı (asistan geliyor) hepsini anladım.Calculus bu sene problem olmayacak, discrete kümeler falna filandı lise 1 de 100 ile bitirmiştim matematik'i o konuda problem yok.

Fizik'e geldik , fizğim kötüdür derken bu gün hocamız anca geldi.Filistinli Türkçe az buz biliyor.Herif matrak çıktı.Tam felsefeci bi tipi var ama onu fiziğe uyararın.Onun dersinde de rahatlıkla geçerim.Yani ben böyle hoca lisede falna göremedim.Çok kafa dengi hocamız vardı ama üniversiteden kaynaklanan birşey mi bilmiyorum ama bu hoca hayatla bağdaştırıyor vs...

Bölüm dersinde problem yok zaten.Bu gün arka sıraya oturdum en arka değil ama biraz uzakta baktım...Lise 1 de matematik şu bu 100 dü lise 2 de sayısalı sevmeidm ve uyudum derslerde.Bilgisayarlada uğraşıyordum sınavlarda ismimi verip çıkıyordum 13 zayıfım vardı.Çoğunu verdim, 2 tane kalmıştı.Son sorumlulukta veremeseydim onları atılacaktım.

Derslerle aramda iyi değildi.Fakat ingilizce olması nedeniyle mi bilmiyorum ama  hayatım boyunca (hatırladığım yıllar) hiç bi kadar istekli olmammıştım.Bütün dersleri dinliyorum, seviyorumda.Üniversiteli olmayıda sevdim.Farklı, her insanın tatması gerek.İyi kötü çalışın, bir yerlere girin.

En arka sıraya baktığımda cidden kendimdeki değişimleri ve istekliliği fark ettim.Üniversiteyi sevdim.Beni değiştirdi her anlamda.Üniversiteye gelmeden önce ve 1 sene geçirdikten sonra değiştim.Tamam her insan değişir ama ben resmen level atladım :) olgunlaşıyorsunuz, fikirleriniz farklı oluyor..

İşin özü hobileriniz neyse onla alakalı okuyun.Hem okuma hemde çalışma size zor gelmez.Ayrıca çalışın.Lisede çalışıp daha itü ye falan gitseydim kötü mü olurdu ? Aldığım bütün dersleri daha sağlam, daha iyi , daha tecrübeli hocalardan alsaydım kötü mü olurdu ?

Doğru liseye kadar anlatılanlar boş.Çoğu gereksiz.Üniversiteye gelincede zaten limiti kaç sene gördüm bilemiyorum ama rus hcoa bi teoriler yazdı, esas mantığını anlattı bunu hiç kimse göstermedi bana.Fakat o gıcık öss yi atlatırsanız, bir yere girerseniz ve önemlisi de ailenizden uzaklaşıp başka şehirde okursanız hayat farklı gelecek.

Üniversite ve üni hayatı össye kadar olan saçma sürece katlanmaya değer mi ? bence değer miş fakat farkına varamıyor insan.Şimdi bu yazıyı okuyan liseliler varsa onlarda aynı şekilde sadece okur, en fazla vay bea üni ortamı güzel herhalde diye düşünrü ama yarın sınıfa girdiğinde yine yanındaki ile geyiğe başlar.Dersleri oturup dinlemez, anlamak için uğrşamaz.

Ders derste öğrenilir..8 ayda ingilizcede epey yol kat ettim ve geçen sene bir kere tekrar etmedim, bir kere ödev yapmadım.Fakat oturup derste dinledim.Bu sene hem derste dinleyeceğim hem ufak tekrarlar edeceğim.Benim amacım ailemin zorlanarak gönderidği ünviersiteyi bitirmek.

Siz siz olun şu dünyada üniversite hayatını yaşayın.İster İstanbul da ister odtü, bilkent te isterse vanda şurda burda..Yaşayın.

Karı kız diye düşünüyorsanız bi zahmet okul öncesi ve psikolojiyi yazın.Fakat sonra isterseniz doktora yapın yine iş bulamazsınız.Karı kız her zaman olur.Önceliğiniz sevdiğiniz bir işin üzerine okumak olsun...

Sevgilerimle :) 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    Üniversiteyi hiç alakanız olmayan bir bölümde,sadece ileride para kazanmak için okuyosanız hiç okumayın derim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek
    hangi üni hocam?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek
    Tesekkurler, yazi gercekten guzel olmus. Benim gibi ossye hazirlanan muritler sayende guzel bi gaz alicak (:
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Değerlendirmene çok noktada katılsam da hayatın dinamikleri neler getirir neler götürür belli olmaz; daha üniversite yaşamında çok yolun var. Bazı şeyler de zaman içinde değişebilir. O yüzden böyle bir değerlendirme sadece yazıldığı ana kadar olan kısmı kapsar diyor ve ayrıca üniversitede "karı, kız" mevzusuyla ilgili şunu ekliyorum:

Gelince Nisan, Mayıs ayları gevşer gönül yayları.

Başarılar dilerim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek
    güzel yazmışsın hacı uzun zamandır yazmıyodun böyle iyi geldi bi solukta okudum :D

Orman Mühendisi //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zumsuk harika bir değerlendirme.Bende sizinle birşey paylaşmak istiyorum.Lisedeyken bilgisayar bölümündeydim.Programlamayı,tasarımı çok severek yapıyordum.Yani bilgisayarla ilgili herşey beni heyecanlandırıyordu.Ama sonrasında bir baktım.Programlama artık beni sıkmaya başlamıştı tasarımmı,programlamamı derken tasarımı seçtim.Şimdi yaptığım birçok tasarım yine beni heyecanlandırıyor.Üniversitede ise mekatronik mühendisliği okuyacağım.Robot tasarımları, analizleri bunlarda beni çok heyecanlandırıyor.Ayrıca matematiğim süperdir.

Son olarak sorum şu:

Bilgisayar olarak gelmişim mekatronik olarak gidebilirmiyim?

(Yani mekatroniğin içine daha tam olarak girmedim seviyormuyum sevmiyormuyum hiç bilmiyorum.(Ama tasarımı çok seviyorum)

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

Zumsuk harika bir değerlendirme.Bende sizinle birşey paylaşmak istiyorum.Lisedeyken bilgisayar bölümündeydim.Programlamayı,tasarımı çok severek yapıyordum.Yani bilgisayarla ilgili herşey beni heyecanlandırıyordu.Ama sonrasında bir baktım.Programlama artık beni sıkmaya başlamıştı tasarımmı,programlamamı derken tasarımı seçtim.Şimdi yaptığım birçok tasarım yine beni heyecanlandırıyor.Üniversitede ise mekatronik mühendisliği okuyacağım.Robot tasarımları, analizleri bunlarda beni çok heyecanlandırıyor.Ayrıca matematiğim süperdir.

Son olarak sorum şu:

Bilgisayar olarak gelmişim mekatronik olarak gidebilirmiyim?

(Yani mekatroniğin içine daha tam olarak girmedim seviyormuyum sevmiyormuyum hiç bilmiyorum.(Ama tasarımı çok seviyorum)

bilgisayarı bildiğin için daha ii gidersin

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek
    gerçekten güzel bi bilgilendirme olmuş..bende bilgisayar mühendisliği okuyorum ve gerçekten bu bölümden başka hiçbir bölümün bana hitap etmediğini bildiğim için bu bölüme geldim.kod yazmak,tasarım vb. işler herzaman bana çok cazip ve eğlenceli gelmiştir.çoğu zaman diskoya bara gitmek,kızlarla gezmekten bile daha cazip :) bu nedenle bölümümü seçerken isteyerek seçim yaptım ve çok memnunm..ve siz siz olun para derdiyle vb. düşüncelerle asla ama asla istemediğiniz bölüme gitmeyin.fakülte lise gibi değildir,sevmezsen bölümünü ölümdende beter gelebilir..çok örneği var arkadaşlarımda..sonucta hayatınız geri kalanının yarısına yakın süresinden bu işle uğraşacaksınız ve buda gerçekten çok öenmli bi zaman dilimi :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kajmerpac bunu yazdı:
    hangi üni hocam?

kıbrıs / doğu akdeniz üniveristesi

--------

Arkadaşlar eyw.Sadece kardeşlerime üniversite hakkında bilgi vermek istedim.Yani önemli olan cidden üniversiteyi kazanmak.

Sistem boş mu ? boş, öss mallık mı ? mallık

ama sonuç olarak onlara katlanıp 1 sene sıkıp össyi geçip güzel bir üniversitede hatta mümkünse burslu olarak okumak ( ailenden uzakta ) cidden çok iyi gelecek.

Kişiliğinize, fikirlerinize vs.. cidden değişeceksiniz çok şey katacaksınız

ki forumda var geçen sene ilk senem olduğundan özellikle ilk 1 ay kafayı yiyiyordum ama şimdi görüyorum ki onlar falan çok şey kattı

------

Ben üniversitedne önce gidip bi işimi zor hallederdim.Üniversiteye gelince burda kedi başınıza bireysiniz.Arkadaşlıklar 3 saatliğine değil 7/24.burda paranızıda siz harcarsınız, kızıda siz tavlarsınız.Çevreyide sıfırdan siz yaparsınız.

Şimdi baktığımda kıbrısta güzel bir çevrem ( evet hatun ortamımda oldu) var.Şimdi Eskişehire geri döndüğümde herkes çok değişmişsin diyor ailem kendime güvenimin geldiğinin farkında.Üniversitede kendinize güvende gelir.

Denenmesi gereken bir yemek gibi üniversite.Tavsiyem gidin, deneyin.2 senelik falan fark etmez.Ayırt etmeyin.Tabi önemli olabilir ama 2 senelik olması bazılarında üniversite değilmiş havası veriyor aldırmayın.Yeterki ailenizden biraz uzaklaşın 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

Değerlendirmene çok noktada katılsam da hayatın dinamikleri neler getirir neler götürür belli olmaz; daha üniversite yaşamında çok yolun var. Bazı şeyler de zaman içinde değişebilir. O yüzden böyle bir değerlendirme sadece yazıldığı ana kadar olan kısmı kapsar diyor ve ayrıca üniversitede "karı, kız" mevzusuyla ilgili şunu ekliyorum:

Gelince Nisan, Mayıs ayları gevşer gönül yayları.

Başarılar dilerim.

:) hocam tabi ki bu sadece hazırlık + bölümün senesinin ilk 2 haftasını kapsıyor.Ders konusunda falan ne olur ne olmaz bilmem ki ilerleyen zamanlarda yine konu açarım zaten.

--

ayrıca bizim üniversitede hatun potansiyeli bu sene artmış :D o bakımdan bi sevinç var.Ne kadarda ders falan desek geçen sene ilk 2 ay cuma-cumartesi partilerden çıkmıyordum.şimdi sıkıldım daha da gitmem çok nadir partilere giderim.

Fakat arkadaşlar var normal kız arkadaşlar onlarla north adında türkiye de olsa kimsenin dönüp bakmayacağı ama buranın en kıymetli canlı müzik mekanına gidiyoruz.İki bira içiyorum geliyorum.50 lik 7 ytl.iki tane içsem 14..Üstüne bi arkadaşla 10 koyarız gider 75 lik jb alırız .

Artık dışarıda eğlenme hevesimde geçti.Seneyede inş ev olur gelen giden, hatunlar falan eksik olmaz güzel bir ortam olur. 

Toplam Hit: 2595 Toplam Mesaj: 26