Üniversite Hocasını Şikayet Etmek
-
Hocalar öncelikle ben de bir akademisyenlik yolunda ilerleyen bir lisansüstü öğrencisiyim ben de derslere giriyorum sınavlara giriyorum sınav hazırlayıp sınav okuyorum ama hiç böyle bişey görmemiştim. Anlatacağım olay kız arkadaşımın başına gelen bir hadise. Olay şöyle gelişiyor;
Üniversite kocaeli üniversitesinin bir meslek yüksek okulunda geçiyor. Hoca kağıt dağıtırken soru kağıtları üzerine şık işaretlemesi yapmayın demiş ayrıca soru kağıtları çok kalitesizmiş ve silgiyle sildiğiniz an kağıt kopuyormuş neyse benim hatun alışkanlığı var benim de alışkanlığım var çözdüğün sorunun yanına + yaparsın sonra bi daha bakmazsın ona o da öyle yapmış yine el alışkanlığından dolayı çözdüğü sorulara + koymuş yanına sonra hoca gelmiş kağıdını almış çık sınavdan demiş herkesin içinde rencide edecek şekilde sınavından 20 puan kıracam demiş. Hatun da beni aradı böyle bişey olur mu diye. Şimdi kendim de eğitimci olduğumdan dolayı bir kere
*Hiç bir öğrenciyi ne dersten ne sınavdan çıkaramazsın çıkarırsan suç sayılır bir öğrenci kopya bile çekse yakaladığında tutanak tutturup sınavına devam ettirmek zorundasın.
*Kağıttan puan kırmak diye bir şey yok yeni çıkan kanuna göre eğer haksız yere puan kırılırsa anında uyarı alıyorlar
*Hiç bir öğrenciyi rencide edecek şekilde davranamazsın. Bu da uyarı almaya neden olur.
Şimdi size sormak istediğim şey şu sizce nasıl bir yol izlemeliyiz. Benim aklımda olan şey şu;
*Düşük veya yüksek notlar açıklandığı an kağıdına dava açtırıp inceleme komisyonuna gönderilmesini isteyecez.
*Daha sonra sınıf içinde imzalı dilekçeler toplanıp hoca hakkında soruşturulma açılacak.
*Ondan sonra avukat olan kuzenimle direk adliye gidilip hoca hakkında hakaret davası açılıp kişilik haklarınına zarar verdiğinden ve insan gururunu rencide ettiğinden dolayı maddi ve manevi tazminat davası açılacak.
Biz de akademisyeniz ama bu kadar piçlik yapılmaz bir değil iki değil lisansı bitirip hiç bir akademik başarısı olmayan insanlar sırf egolarını tatmin edecek diye o kadar öğrenci zor durumda kalamaz bu işi aldığı "Öğretim görevlisi" ünvanini bıraktırana kadar bırakmıycam.
-
Bırakma peşini burnu surtulsun ayrıca hangi unide ne üzerine çalışıyorsun merak ettim mataramasuko tarafından 15/Nis/13 16:28 tarihinde düzenlenmiştir
-
işin zor arkadasları imza verecekmi sonucda dersden kalma korkusu var
herkes eski düzene alışmış padişah onlar amk
savcılık vs.. uzun işler hoca onlar
-
Bu hoca milleti ego icin yasar ego icin olur siki kalkmaz ogrencileri sikmeye kalkar kimsede demez dayi sen napiyon takacan bicagi gotune gorecek isin ozu ne bu siirimi tum universite hicaalarina ithaf ediyorum
-
Hocam tüm kuralları biliyorsun zaten.
Ama ilk önce bi fakülte dekanlığına olmadı rektörlüğe durum hakkında dilekçe yazın Alsın oturtsun karşışına bakalım derdi neymiş Hocanın .
Sonra dava sürecine girebilirsin .
Eskiden di öyle boru öttürmeler.
-
hacılar hatun bölümün birincisi yani ortalaması da yüksek en fazla ff ile bırakır ki o da çok zor mezun olur gider en fazla iki dönem sonra gelir sınavına girer olur biter ama böyle piçlerin gelip de öğrenciye çektirmesini ben kaldıramıyorum ya anadolu üniversitesindeyken ben çok çektim böyle hocaların elinden o yüzden artık ne gerekiyor yapacam
-
Hocalar böyle hocalar şöyle diye konuşmayın amk hoca var hoca var hem konuyu açan da akademisyen :-)
-
KaRaKuLe bunu yazdı
hacılar hatun bölümün birincisi yani ortalaması da yüksek en fazla ff ile bırakır ki o da çok zor mezun olur gider en fazla iki dönem sonra gelir sınavına girer olur biter ama böyle piçlerin gelip de öğrenciye çektirmesini ben kaldıramıyorum ya anadolu üniversitesindeyken ben çok çektim böyle hocaların elinden o yüzden artık ne gerekiyor yapacam
Hic dekanla falan ugrasma ikisi oturur tatliya baglar milliegitime basbakanliga bildir
-
Manevi tazminatı anladım da maddi tazminat davasına gerekçe olarak ne göstereceksiniz onu merak ettim..
-
SeyhSamil bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
Hic dekanla falan ugrasma ikisi oturur tatliya baglar milliegitime basbakanliga bildir
-
CAgAtAy bunu yazdıSeyhSamil bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
Yok aihm e basvursun :-)