Üniversite Okunacak İller
-
darkroques61 bunu yazdıOlgunisik bunu yazdı
Önce Okunmayacak ili belirteyim. Trabzondur. ilk üni mi burada yani ktü de okudum, hiç tavsiye etmem. Teknik kelimesi isminde geçtiğindenmi bilinmez Ders diye öğrenciye birsürü boş şeylerle doldurur. teknik bölümleri zordur. şehir pahalıdır. şehir diktir, keçi gibi tırmanırsın. insanlarıda diktir. Havası o.rospudur. Sabah güneş vardır, öğleden sonra donarsın. iyi tarafı ulaşımda hemen heryere otobüs var.
Valla ben de Trabzon'u pahalı bilirdim. Antalya'yı kazanana kadar.. :)
Trabzon'da pahalılıktan yakınılacak tek şey ulaşım..
KTU yazmayı düşünenler Eğitim Fakültesi düşünüyorlarsa kaçsınlar KTU ile alakası yok çünkü ana kampüste değil bayırından 4 yıl küfrederler.. :)
Trabzon karadenizin ve bölgenin en pahalı ilidir. Antalyada pahalılık sıradan karşılanıyor. Tatilcilier sağolsun böyle birşey var. -
SpArK bunu yazdı
İli ne yapacaksın ? Okula bak asıl okula ? İstanbuldan başka bir yerde okumak istemezdim ben. Bütün olanaklar genelde İstanbul ve Ankara'da bulunmakta ve tabi en iyi üniversiteler de.
Hocam çok iyi demiş üniversiteye bakman lazım bak ben bakmadım kocaeline gittim.Şuan şantiyede staj yapıyorum bir stajer mühendis var adam balıkesirde okuyor geçmek için 30 alması yetiyo ben 65 alsam geçiyorum farka bak hele :/ -
afyon, niğde, kırıkkale, kars, van, maraş
-
Şu diyarbakıra sırf ciğeri için gittim vallaha pişman değilim :D
-
konya'da okudum asla gitmemen gereken bir yer.
kışlar çok serttir. insanlar hakkında konuşmama gerek yok. ucuzdur tabii. etli ekmeği güzel diyorlar hiç yemedim parasızlıktan.
tavsiyem izmir.
-
ıspartada okuyan bri olarak bende tanıtayım bari. çok iyi olmasada kötüde değildir.şehir çok küçüktür. ama istediğin herşeye ulaşabilirsin. küçük ama derli toplu..merkezde gezilecek yer olarak gökçay,ayazmana felan var. pek bir yer yok. eğirdir gölüne gidilebilir.orada baya güzel. onun dışında kışın davraza gidilip kayak yapılabilir. ıspartanın çevresinde güzel gezilecek yerler var. tarihi yapılar doğal güzellikler vs. ama onlar için araba lazım. merkezinde pek bir şey yok..onun dışında merkezinde bir kafeler caddesi var. barlar, kafeler, plastion kafeler vs. burdadır..her yerde sülüyman demirelin heykeli vardır. gören adam ıspartayı düşman işgalinden felan kurtardı sanacak..en büyük güzelliği antalyanın dibinde olması herhalde. 2 saate antalyaya gidiyorsun.. her yer gülcü doludur. şehir ticaret olarak bunu benimsemiş. sanayi gelişmemiştir. bu yüzden göç almaz.(işçi göçü) bu yüzden şehir barzo dolu değildir. istanbuldan en büyük farkı bu olsa gerek. şehirin büyük bir kısmı öğrencidir. askerde çok vardır..kiralar pahalıdır. anadolu şehri aman ucuzdur felan demeyin. istanbulla neredeyse aynı sayılır. tabi pazarı felan ucuz. kendi yetiştirdikleri malları felan satıyorlar. üni ile merkez arası otobüsle 20 dakika sürüyor.okulu hiç yazmamışım sdü işte, bir numara müthiş olmasada türkiye ortalamasında eğitim veren bir okul. iyi hocalar var.kampüsü güzeldir. büyük güzel bir kampüsü var. kykda kampüsün içindedir. 10 üzerinden 6 veriyorum :)
-
aksaray niğde ve bunun gbı orta anadoludakı hıc bır ılde okuma ( anakara hariç )
-
Aklı olan erzurumda okumaz amk..
2 yıl erzurumda okudum devam etmedim bıraktım.
Şimdi trabzonda okuyorum.Ben memnunum insanları yabancı değil,ortama alışkınız.İzmirden,istanbuldan kalkıp trabzona gelmek de adama koyar -
kütahyada okumayın da amk
-
Erzincan da okumuştım ben..,
Gayet güzel bir yer. fakat iklimi biraz kışları soğuk geçiyor ( -40 ) burnumdaki kılcal damarlar donup çatlamıştı o derecede soğuk oluyor.
yazında o kadar sıcak oluyorki kuru sıcak ( +45 ) ve üzere adamın aklı gidiyor..
iklimi böyle ha buarada 1 günde 3 iklim birden yazayabiliyorsun. sabah buzz gibi , öğlen güneşte yanıyorsun , aksama doğru yine soğuk birde yağmur yağarsa süper.. :)
Düz ova üzerine kurulu olan bu ilimizde bir sokaktan baktığında erzincanın sonunu görebiliyorsun diye bilirim :) o derecede..
dışarıda yemek ucuz pek pahalı değil fakat giyim biraz pahalı.
Yarı erzincan lı olduk oralarda pehh.. az çok biliriz.