Üniversitede Hazırlık Gelirse İhtimaline Karşı İngilizce Çalışma Enstanteneleri
-
Çok dangalak bir başlık olduğunu biliyorum. Diikat çeksin maksat. Anadolu liseli(!) çıkışlıyım.
Bu sene üniversiteye gidicem her ihtimale karşılık ingilizce çalışmak istiyorum bu yaz elimde hiç bir şey yok.
Lise de bir şey öğrenemedik hocamız marmara mezunuydu(!) bizde hayta değildikte hoacaların benim ingilizce fobima karşı haftada listining gıramer riiiding rayting quizler bildiğimimde unutturdular.
yani sözün özü önerdiğiniz bir yayın varmı zaten geçememe hazırlığı kim geçmişte ben mi geçecem :D
Ama seneye başlangış için iyi olur.
sıralama 20-25 arası gelir 9 eylül bil makine müh felan düşünüyorum yani okulda önemli de
NEYSE,
bana hazırlık seti önerisi lazım beyler.
-
Benim bildiğim Daylight var sadece,belki işini o görür
-
Makine okumayınn okumayınnn okumayınnnnnn
Tecrübe konuşuyo..
-
en iyi ingilizce konusarak ögreniliyor hocam , şöyle diyim ilk okulu okumadan pazarcılık yapmaya giden çocuklar ingilizceyi hepimizden iyi konusuyor çünki konuşa konuşa öğreniyorlar.
hazırlık kitapları yerine bir kursa gitmelisin , ingilizce kelime darcıgıma güvendiğim halde konuşulanları anlıyorum ama cevap veremiyorum tipik türk sorunu da bu .
skype gibi ortamlarda yabancılar la konuşmaya çalış mesela biz oyunlarda artık yabancılar la arkadaşlık ediyoruz :) elin 13 -15 yaşındaki bücürü su gibi ingilizce konusuyor bizede faydası olur neyse hocam , en iyisi yüzyüze egitimdir tabi önce kelimeleri ezberlemek lazım (doğru okunuşu ile )
ingilizcenin de en nefret ettim kısmı salak ingilizler bok var okunuşu yazılışı farklı dil yapıyorsun , abd de ingiltere de ilk okullarda ve liselerde yarışma yapılır kelimeleri dogru kodlama diye
çünki dil de 30. bin kemlime varsa 30 bin ezber demektir bu :)
-
hazırlıüı atlamak için diyorsan essay yazmayı öğren bir de reading(grammer+kelime bilgisini falan kapsıyor zaten) iyi olsun yeter.ama yok öğrenmek istiyorum diyorsan setlere takıl.goole amcaya veya foruma arat dünya kadar link bulursun
-
daylight ile temeli atarsın geliştirmek senin elinde 3 ayda sıkı bir çalışma ile öğrenebileceğini umuyorum.
karşılıklı biriyle konuşamazsın tabikide ama kağıtta bilgisayarda düşünerek kendini ifade edersin.
zamanla pratikle skype ta milletle konuşa konuşa geliştirirsin.
-
adigestorm bunu yazdı:
-----------------------------
Tecrübe konuşuyo..
-----------------------------:D neden diye uzun bir konuşma yapmak lazım galiba.
ya biliyorum bir dünya link varda pc başında bu merertin gramer kısmı öğrenilmez miki ??
bil ıQ felan olurm acaba
-
formaldehit bunu yazdı:
adigestorm bunu yazdı:
Tecrübe konuşuyo..
-----------------------------:D neden diye uzun bir konuşma yapmak lazım galiba.
ya biliyorum bir dünya link varda pc başında bu merertin gramer kısmı öğrenilmez miki ??
bil ıQ felan olurm acaba
-----------------------------sadece grammer öğrenmek istiyorsan adam gibi bi grammer kitabı al öğren yeter,
-
eger hic bir sey bilmiyorum diyorsan bu kitabi al
http://www.pandora.com.tr/urun/essential-grammar-in-use-elementary-kirmizi-/80641
sonra turkce anlatimli olan bi kitap vardi mor kapakli cok genis ve detayli ona calisirsan zaten toefl da bile cok rahat grammar sikintisi olmaz
reading ile writing de ise odtunun okuma kitaplari var ne kadar cok kullanisli olmasa da en rahat bulabilecegin bu
eger o kadar grammar ihtiyacim yok diyorsan
bu grammar in use in intermediate kitabini almavi renkli olan
grammar sikintin olmasin kelime kolayca hallolur writing de ise cok sikinti cekmezsin.
reading writing ayni anda gelisterebilecegin cogu uni de hazirlik kitabi Focus on Vocabulary kullanmak icin seviye azicik iyi olmali.En azindan beginner olma yeter.
-
sonuçlar açıklandıktan sonra hazırlığı geçmeye özel ingilize kursları açılıyo onlara kesinlikle katıl ben öyle geçmiştim. ayrıca ingilizce çalışmalık rosetta stone indir1-5e kadar amerikan ingilizcesi...
-
kalemlik kursa gidemem galiba maddiyat artı izin vermzler zaten okullar açılmaya yakın sonuçlar geliyor şimdiden başlamak lazım ama şu an video için kesin şunu indir diyen bir arkada ş göremedim sanki. yani bu kesin iyi diyen yokmu kitap yazan arkadaşlar araştıracağım.