Usta Birliğim Kıbrıs
-
yaz abi neyse cozum uzun baya film.Vurduruyo mu adam filmde? vurduruyorsa yaramaz.Rapor alanlari duyuyorum cogunlukla erteliyolarmis surekli fiziki olarak sorunlarim tedavilerim falan var diyerek.
suan en iyi ihtimalle 6k usd ye dovizli gozukuyor gitmiyosun online video seyrettiriyolar.Baska yollar var mi ? -
Acemide eleman 4 metreden atladı gece 4.20 gibi hastane çürük vermiş gelmedi geri eleman
2 tane şişmana verdiler 1 tane epilepsi vardı onuda yolladılar
-
2022-2023 değirmenlik Lefkoşa 14 zırhlı 1 mknz de yaptım. Kıbrıs başka Lefkoşa daha başkadır...
-
Aress bunu yazdı
2022-2023 değirmenlik Lefkoşa 14 zırhlı 1 mknz de yaptım. Kıbrıs başka Lefkoşa daha başkadır...
Biraz daha açarmısın hocam
-
ErastoX bunu yazdı
Arkadaşlar selamlar
Usta birliğim kıbrıs çıktı
28. Mekanize piyade tümeni
paşaköy lefkoşa biraz zor diyorlar
tavsiyelerinizi beklerim
Sene 2014
28,mekanize piyadeye usta birliği olarak gittim,
hani dünyadan bir yer değil gibiydi ve tatbikata denk gelmiştim , komutanlar gece 3 5 dinlemez 5 km koşu yaptırırlardı,
bi gece usta askerler koğuşa su basmış koğuş 4 kişilikti biz 2 haftalık askeriz
bi kavga çıktı kulağım kopma derecesine gelmişti
detaylara girmiyorum özetle,
komutan haritadan yer seç gidiyorsun vs dedi 3 4 gün sonra
bi baktım Girne emniyet muhafız bölüğüne gitmişim
yaşım 35 , hayatımın en iyi 6 ay ı idi, değerini bilemedim
böyle bi anıdır Kıbrıs bende
-
ErastoX bunu yazdı
Arkadaşlar selamlar
Usta birliğim kıbrıs çıktı
28. Mekanize piyade tümeni
paşaköy lefkoşa biraz zor diyorlar
tavsiyelerinizi beklerim
Paşaköy 2012 de tecavüz ediyolardı inşAllah düzelmiştir. Bende kırklardaydım. Yazın gidiyosun yazın askere 11-3 arası sıcaktan dışarı çıkarmıyolar diyolardı hala öylemi bilmiyorum. Alkol kullanıyosan muhtemelen hayatında içmediğin kadar içersin.
-
Benim yaptığım yerde şartlar şöyleydi.
Çarşı yok istirahat yok sigara gümak olarak ve kantinde var kantinde sigara sıkıntı sadece lh ve harvest vardı. Yemekler tugay mutfağında pişerdi lezzet beklemeyin. Su sıkıntısı var ya çok az akar yada olmazdı.
Alt yapı kötü olduğundan sabahları tuvalette yerin altında ne varsa çıkıyordu ve akşama kadar kapalı kalıyordu. Akıllı telefon kesinlikle yasak ağır devrecilik var. ve kktcel hat almak biraz sıkıntı ve uzun sürüyordu havası çok sıcaktır.
sivrisinekleri fenadır sağlam ısırır banyo haftada 2 kere 3 dk idi.
sabah kalk 4:30 hafta sonu 5:30 du. Gittiğin gibi görev almaya çalış yada meslek seçmelerine gir.
-
Aress bunu yazdı
Benim yaptığım yerde şartlar şöyleydi.
Çarşı yok istirahat yok sigara gümak olarak ve kantinde var kantinde sigara sıkıntı sadece lh ve harvest vardı. Yemekler tugay mutfağında pişerdi lezzet beklemeyin. Su sıkıntısı var ya çok az akar yada olmazdı.
Alt yapı kötü olduğundan sabahları tuvalette yerin altında ne varsa çıkıyordu ve akşama kadar kapalı kalıyordu. Akıllı telefon kesinlikle yasak ağır devrecilik var. ve kktcel hat almak biraz sıkıntı ve uzun sürüyordu havası çok sıcaktır.
sivrisinekleri fenadır sağlam ısırır banyo haftada 2 kere 3 dk idi.
sabah kalk 4:30 hafta sonu 5:30 du. Gittiğin gibi görev almaya çalış yada meslek seçmelerine gir.
Değirmenlik kışla gaziyona yada başka gazinoya atabilirsen kendini rahat edersin. Bunun içinde yazıcı garson fırıncı pastacı yada neye ihtiyaçları varsa yapabileceğine atla.
-
Bende 28.mekanize piyadede yaptım acemi birliği maltepe ist. ( 61. piyade alayı 1. bölüktüm Yeşil hatta)
1- Acemiden ustabirliğine giderken kendi imkanlarını kullan (sana zaten bir yolluk varilecek tamamla uçakla gel gemi veya ktm ile giderim deme rezil olursun )
2- Girişte Askeri inzibattan gireceksin kimlikle zeten başka şekilde giremezsin.
3- Gümak denilen bir olay var ayda 2 karton sigara hakkın olacak piyasanını 4 te 1 i fiyatına al mutlaka içmiyorsan bile satarsın ( ben o şekilde telefon almıştım.)
4- Sana başka bölgelere gidemezsin derler Girne, Güzelyurt felan ama bak keyfine bilen birileri ile git mutlaka.
5- Trafik ve direksiyon ters türkiyeye göre araç söförü olacaksan dikkat et derim.
Aklına takılan bişi olusa yaz ben kıbrısta yaşıyorum.
-
2010 2011 yıllarında kıbrıs ulukışlada usta askerliğimi yaptım.
su konusu arkadaşlar yazmış 15 yılda bir çok şey değişmiştir. alay' ın yatakhanesi iki ayrı binadaydı. ilk 3 ay o bina hiç su kesilmezdi (sıcak su dahil), sürekli vardı. sonra bunların suları kesildi. bizim kaldığımız yerdeyse bir tane asker suyu açıyıp kapatıyordu. tamir edildi, bizimki akıyor diğer binanınki akmıyordu. terhisimize bir ay kala hamam dahil girebileceğimiz hiç bir yerde su akmıyordu. portatif hamamda banyo yapıp askerliği bitirmiştim.
çamaşır yıkamak problem olduğu için spordan sonra üstümdekileri çıkarmadan banyoya girip hem kendimi hem giysilerimi yıkıyordum. bir süre sonra herkez benim gibi yapmaya başladı.
devremiz olan bir arkadaşımızın çok spor yaptırıyorlar, çok yorulsuna efsane cevap "hayatımın spor fırsatı gelmiş hiç kaçıramam" demişti. bu felsefeyle çok keyifli geçmişti.
hiç işten güçten spordan kaçmadım. bedenim izin verdiği ölçüde katıldım. 3 km koşu vardı, kim koşamaz diye sordu komutanımız, bende el kaldırmıştım. kimi bacağım arğırıyor, kimi parmağım ağrıyor demişti. bende 2 km koşarım, 3 km kondisyonum yetmez demiştim. o da biriyle badi yapmıştı, 2 km sonra bende nefes bitti, çok az bir gücüm kalmıştı. gruptan aryışmalar başlamıştı. badi beni çekerek koşuyu bitirmiştim.
askerden gitmeden önce bel fıtığın var dikkat et demişlerdi. bel fıtığını düzelttip gelmiştim.
bende de böyle bir hatırası vardır.