folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?

Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

aliyk bunu yazdı:
    -----------------------------

ABD tek tuşla tüm global interneti kapatma gücüne sahip iken

hayal ürünü kalıyor bence

Sanki tüm uydular abdnin de... :) Neden kapatsın arkadaşım onun uydusuna mı daldık alla allaaa?!..

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Hacklenirmi bilmiyorum fakat uydular dünyadan çok uzakta değiller. teleskopla görülebilenleri var.

bence lazerle ısıtılarak indirilebilirler, nerdeyse vakumlu bir ortamda oldukları için soğutma uzayda en büyük problemdir, ısıyı iletecekleri bişey yoktur etraflarında

türkçe karakter kullanmış :|

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

vukuat bunu yazdı:

uydu hacklenebilir yeterli donanımın olduktan sonra ancak.

fakat netür bi saldırıdan bahsediyorsun mesela tv yayınlarına erişmek için broadcast satalite link kullanarak yayın yapılan transponderin  şifrelerini bulduktan sonra 10 15 saniye yayın yapabilirsin yada bi canlı yayın aracını kaçırıp denemelere başlayabilirsin.

yada bi tafics alıp türksat 2a ya baglanıp dünyaynın her yerini arayıp abi ben uydu hackledim diye telefon açabilirsin.

yada bir adet uydu modem alıp uydu internet hizmeti veren serverlara baglanıp kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilirsin.

bunlar uzak ihtimal donanım ları temin etmen biraz para gerektirir.

uydunun mantıgı bir veriyi yer yüzündeki bir noktadan başka noktalara aktarma hizmeti saglamak yani uyduyu hacklemek yerine uyduya veriyi gönderen noktakarı hacklersen zaten uyduyu hacklemiş olursun umarım başarılı olursun.

:D:D

uyduda ne kadar yazılım var ki hacklensin.. en fazla yönünü değiştirirsiniz, olay uyduya kendi yayınını yayınlatabilmekte..

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

aliyk bunu yazdı:

Sanki tüm uydular abdnin de... :) Neden kapatsın arkadaşım onun uydusuna mı daldık alla allaaa?!..

bütün gps uyduları abdnin hacım zaten sistem çöktü çökecek nerdeyse adamlar biz sadece kendimiz için yaptık bütün dünya bağlanıyo şimdi çok yakındır çökmesi diyorlardı 

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    vukuat bunu yazdı:

uydu hacklenebilir yeterli donanımın olduktan sonra ancak.

fakat netür bi saldırıdan bahsediyorsun mesela tv yayınlarına erişmek için broadcast satalite link kullanarak yayın yapılan transponderin  şifrelerini bulduktan sonra 10 15 saniye yayın yapabilirsin yada bi canlı yayın aracını kaçırıp denemelere başlayabilirsin.

yada bi tafics alıp türksat 2a ya baglanıp dünyaynın her yerini arayıp abi ben uydu hackledim diye telefon açabilirsin.

yada bir adet uydu modem alıp uydu internet hizmeti veren serverlara baglanıp kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilirsin.

bunlar uzak ihtimal donanım ları temin etmen biraz para gerektirir.

uydunun mantıgı bir veriyi yer yüzündeki bir noktadan başka noktalara aktarma hizmeti saglamak yani uyduyu hacklemek yerine uyduya veriyi gönderen noktakarı hacklersen zaten uyduyu hacklemiş olursun umarım başarılı olursun.

bizim bahsettiğimiz şey uyduya illegal olarak operatör olarak bağlanmak değilmi :|

senin yazdığın kablo kesmekten farkı yokki

burada illede iletişim uydusu olması gerekmez

burada olay kaçak olarak bir bölgenin fotoğrafını almakta olabilir

yada izinsiz uzay gözlemide yapabilirsin

yada hava durumunu öğrenirsin

dünyadaki sıcaklık değişimleri

manyetik alan yönleri

vsvsvss gibi bilimum işine yarayacak yada yaramayacaz bir sürü bilgi edinmek

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı:

Caliber bunu yazdı:

aliyk bunu yazdı:

bütün gps uyduları abdnin hacım zaten sistem çöktü çökecek nerdeyse adamlar biz sadece kendimiz için yaptık bütün dünya bağlanıyo şimdi çok yakındır çökmesi diyorlardı 

gps uydusu ile iletişim uydusunun ne alakası var :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

uydu hacklemeyinde nete baglanın free

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu işle teknik ilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa TAMSAT amatör olarak uydu geliştiriyor.
    www.tamsat.org.tr

Derneğe üye olarak çalışmalara katılabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
    İyi çalışmalar.

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

asiminnesli bunu yazdı:

daha kolayı var öcelikle tbt olarak makinacı var ve uydu bilimcilerini kaçırırız sonra onalra bir tane uzay mekiği yaptırırız ona biner gideriz uzaya o cihazla bizimkinin yerleri değiştiririz alıp geliriz

hocam oda arkadaşımı uyandırmamak için kendimi zor tutuyorum,öldüm gülmekten :D

Liseli yıllarda ilk hack ile tanıştığımda üye olduğum bir forumda bende bu soruyu sormuştum ama doyurucu bi bilgi alamadım tahmin edeceğiniz üzere.

Onun yerine bizde amatör bir şekilde telsizle uzayda bir astronot,kozmonot artık her neyse ona bi bağlansak tahribat dedirtsek nasıl olur?

edit:birde gözlem uyduları var onlardan görüntü anlık mı alınıyor yoksa fotoları çekip belli periyotlar ile mi yolluyor?

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek
    Evet simdi dusunelim: uydu hacklenebilirmi? Esas soru su : 128 bitlik veri cozulebilirmi? Uyduya komut aktariminda kullanilan enigma ne? :) Heralde hackten kastiniz uydunun kontro gecirmek degilmi? Yoksa istediginiz yayini yaptirmakmi? İstediginiz yayini uydu uzerinden su sekilde yapabilirsiniz: mesela x bir kanalin yerine korsan bir yayin yapmak... Eger sizin elinizdeki verici x kanalin vericisinden daha baskinsa, ayni bant uzerinden daha baskin bir yayin yaparak yayini ele gecirebilirsiniz. Ama tabi bunun icin yuksek meblaglar sart. Zaten okadar meblaga normal bir tv kanali kurarsiniz ayri mesele :) Simdi benim bu noktada hosuma giden tarafa gelelim... once basit bir formul vereyim: f=c/l Turksat uydusu Ankara golbasi uydu kontrol istasyonundan 36500 metre yukarida. C nin isik hizi oldugunu dusunun ki saniyede 300000 metre.bu hesaba gore uyduya gonderilen sinyalin genligi sadece 8.21 hertz... bu cok ufak bir sinyal ve genlik kuculdukce sinyalin daha uzak mesafelere gitmesi soz konusu. Buradan elektrik elektronik muhendisligi okuyacak arkadaslara sesleniyorum: mikrodalga muhendisligini secsinler. Ses muhendisligi gibi gelecegin muhendislik kavramlari arasindadir... ve safi bu konularla ilgilenir. Ayrica bir arkadas sormus uzak yildizlari nasil cekiyorlar fotografini diye, orada cok yavas cekim yapabilen makinelere ozel mercekler takiyorlar ve yansitma metodu ile yavas yavas goruntuyu aliyorlar. Merak eden galileonun yildiz olcumlerinde kullandigi metoda bakabilir. Su dolu havuzun uzerine dusen yildiz goruntusu falan. Ayrica cesitli filitrelerle yildizin yaydigi isigin tonuna bakarak yildizin yasini hesapliyorlar. Daha yazilacak cok sey varda pda dan bukadar oluyor :)

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
Toplam Hit: 13326 Toplam Mesaj: 60