Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?
-
aliyk bunu yazdı:
-----------------------------ABD tek tuşla tüm global interneti kapatma gücüne sahip iken
hayal ürünü kalıyor bence
-----------------------------
Sanki tüm uydular abdnin de... :) Neden kapatsın arkadaşım onun uydusuna mı daldık alla allaaa?!..
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hacklenirmi bilmiyorum fakat uydular dünyadan çok uzakta değiller. teleskopla görülebilenleri var.
bence lazerle ısıtılarak indirilebilirler, nerdeyse vakumlu bir ortamda oldukları için soğutma uzayda en büyük problemdir, ısıyı iletecekleri bişey yoktur etraflarında
-----------------------------türkçe karakter kullanmış :|
-
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------uydu hacklenebilir yeterli donanımın olduktan sonra ancak.
fakat netür bi saldırıdan bahsediyorsun mesela tv yayınlarına erişmek için broadcast satalite link kullanarak yayın yapılan transponderin şifrelerini bulduktan sonra 10 15 saniye yayın yapabilirsin yada bi canlı yayın aracını kaçırıp denemelere başlayabilirsin.
yada bi tafics alıp türksat 2a ya baglanıp dünyaynın her yerini arayıp abi ben uydu hackledim diye telefon açabilirsin.
yada bir adet uydu modem alıp uydu internet hizmeti veren serverlara baglanıp kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilirsin.
bunlar uzak ihtimal donanım ları temin etmen biraz para gerektirir.
uydunun mantıgı bir veriyi yer yüzündeki bir noktadan başka noktalara aktarma hizmeti saglamak yani uyduyu hacklemek yerine uyduya veriyi gönderen noktakarı hacklersen zaten uyduyu hacklemiş olursun umarım başarılı olursun.
-----------------------------:D:D
uyduda ne kadar yazılım var ki hacklensin.. en fazla yönünü değiştirirsiniz, olay uyduya kendi yayınını yayınlatabilmekte..
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------aliyk bunu yazdı:
-----------------------------ABD tek tuşla tüm global interneti kapatma gücüne sahip iken
Sanki tüm uydular abdnin de... :) Neden kapatsın arkadaşım onun uydusuna mı daldık alla allaaa?!..
-----------------------------bütün gps uyduları abdnin hacım zaten sistem çöktü çökecek nerdeyse adamlar biz sadece kendimiz için yaptık bütün dünya bağlanıyo şimdi çok yakındır çökmesi diyorlardı
-
vukuat bunu yazdı:
-----------------------------uydu hacklenebilir yeterli donanımın olduktan sonra ancak.
fakat netür bi saldırıdan bahsediyorsun mesela tv yayınlarına erişmek için broadcast satalite link kullanarak yayın yapılan transponderin şifrelerini bulduktan sonra 10 15 saniye yayın yapabilirsin yada bi canlı yayın aracını kaçırıp denemelere başlayabilirsin.
yada bi tafics alıp türksat 2a ya baglanıp dünyaynın her yerini arayıp abi ben uydu hackledim diye telefon açabilirsin.
yada bir adet uydu modem alıp uydu internet hizmeti veren serverlara baglanıp kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilirsin.
bunlar uzak ihtimal donanım ları temin etmen biraz para gerektirir.
uydunun mantıgı bir veriyi yer yüzündeki bir noktadan başka noktalara aktarma hizmeti saglamak yani uyduyu hacklemek yerine uyduya veriyi gönderen noktakarı hacklersen zaten uyduyu hacklemiş olursun umarım başarılı olursun.-----------------------------
bizim bahsettiğimiz şey uyduya illegal olarak operatör olarak bağlanmak değilmi :|
senin yazdığın kablo kesmekten farkı yokki
burada illede iletişim uydusu olması gerekmez
burada olay kaçak olarak bir bölgenin fotoğrafını almakta olabilir
yada izinsiz uzay gözlemide yapabilirsin
yada hava durumunu öğrenirsin
dünyadaki sıcaklık değişimleri
manyetik alan yönleri
vsvsvss gibi bilimum işine yarayacak yada yaramayacaz bir sürü bilgi edinmek
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------Caliber bunu yazdı:
-----------------------------aliyk bunu yazdı:
-----------------------------bütün gps uyduları abdnin hacım zaten sistem çöktü çökecek nerdeyse adamlar biz sadece kendimiz için yaptık bütün dünya bağlanıyo şimdi çok yakındır çökmesi diyorlardı
gps uydusu ile iletişim uydusunun ne alakası var :|
-
uydu hacklemeyinde nete baglanın free
-
Arkadaşlar bu işle teknik ilgilenmek isteyen arkadaşlar varsa TAMSAT amatör olarak uydu geliştiriyor.
www.tamsat.org.trDerneğe üye olarak çalışmalara katılabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
İyi çalışmalar. -
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------daha kolayı var öcelikle tbt olarak makinacı var ve uydu bilimcilerini kaçırırız sonra onalra bir tane uzay mekiği yaptırırız ona biner gideriz uzaya o cihazla bizimkinin yerleri değiştiririz alıp geliriz
-----------------------------hocam oda arkadaşımı uyandırmamak için kendimi zor tutuyorum,öldüm gülmekten :D
Liseli yıllarda ilk hack ile tanıştığımda üye olduğum bir forumda bende bu soruyu sormuştum ama doyurucu bi bilgi alamadım tahmin edeceğiniz üzere.
Onun yerine bizde amatör bir şekilde telsizle uzayda bir astronot,kozmonot artık her neyse ona bi bağlansak tahribat dedirtsek nasıl olur?
edit:birde gözlem uyduları var onlardan görüntü anlık mı alınıyor yoksa fotoları çekip belli periyotlar ile mi yolluyor?
-
Evet simdi dusunelim: uydu hacklenebilirmi? Esas soru su : 128 bitlik veri cozulebilirmi? Uyduya komut aktariminda kullanilan enigma ne? :) Heralde hackten kastiniz uydunun kontro gecirmek degilmi? Yoksa istediginiz yayini yaptirmakmi? İstediginiz yayini uydu uzerinden su sekilde yapabilirsiniz: mesela x bir kanalin yerine korsan bir yayin yapmak... Eger sizin elinizdeki verici x kanalin vericisinden daha baskinsa, ayni bant uzerinden daha baskin bir yayin yaparak yayini ele gecirebilirsiniz. Ama tabi bunun icin yuksek meblaglar sart. Zaten okadar meblaga normal bir tv kanali kurarsiniz ayri mesele :) Simdi benim bu noktada hosuma giden tarafa gelelim... once basit bir formul vereyim: f=c/l Turksat uydusu Ankara golbasi uydu kontrol istasyonundan 36500 metre yukarida. C nin isik hizi oldugunu dusunun ki saniyede 300000 metre.bu hesaba gore uyduya gonderilen sinyalin genligi sadece 8.21 hertz... bu cok ufak bir sinyal ve genlik kuculdukce sinyalin daha uzak mesafelere gitmesi soz konusu. Buradan elektrik elektronik muhendisligi okuyacak arkadaslara sesleniyorum: mikrodalga muhendisligini secsinler. Ses muhendisligi gibi gelecegin muhendislik kavramlari arasindadir... ve safi bu konularla ilgilenir. Ayrica bir arkadas sormus uzak yildizlari nasil cekiyorlar fotografini diye, orada cok yavas cekim yapabilen makinelere ozel mercekler takiyorlar ve yansitma metodu ile yavas yavas goruntuyu aliyorlar. Merak eden galileonun yildiz olcumlerinde kullandigi metoda bakabilir. Su dolu havuzun uzerine dusen yildiz goruntusu falan. Ayrica cesitli filitrelerle yildizin yaydigi isigin tonuna bakarak yildizin yasini hesapliyorlar. Daha yazilacak cok sey varda pda dan bukadar oluyor :)