Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?
-
dünyada örneği görülmüş mü?
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------
Simdi benim bu noktada hosuma giden tarafa gelelim... once basit bir formul vereyim: f=c/l Turksat uydusu Ankara golbasi uydu kontrol istasyonundan 36500 metre yukarida. C nin isik hizi oldugunu dusunun ki saniyede 300000 metre.bu hesaba gore uyduya gonderilen sinyalin genligi sadece 8.21 hertz... bu cok ufak bir sinyal ve genlik kuculdukce sinyalin daha uzak mesafelere gitmesi soz konusu. Buradan elektrik elektronik muhendisligi okuyacak arkadaslara sesleniyorum: mikrodalga muhendisligini secsinler. Ses muhendisligi gibi gelecegin muhendislik kavramlari arasindadir... ve safi bu konularla ilgilenir.-----------------------------
ışık hızı saniyede 300 000 metre değil saniyede 300 000 000 metredir
yazdığın formulde basit olarak v=lamda/T dersen buradanda ışığa uyarlarsan ve T =1/f dersen
c=lamda*f olur buradan f yi çekersen f=c/lamda olur lamda burada uzaklık değil gönderdir elektromanyetik dalganın dalga boyudur
bulduğun değer genlik değil frekanstır
ayrıca düzeltirsem emd nin gideceği yol ortam ile frekans arasındaki ilişkiyle alakalıdır
ışığı göz önüne aldığımızda senin hertz dediğin değer terahertzlere (1 000 000 000 000) kadar çıkıyor
ama evrenin en uzak köşelerinden dünyaya kadar ulaşabilir
burada atmosferin dalga boyuna göre geçirim grafiği gibi bişey vermişler
incelemen faydalı olur
ve senin 8 hertz 3 baktığımızda dalga boyu 37 500 000 metre oluyor
umarım dediğin gibi elektrik mühendisliğinde okumuyorsundur yada 1. sınıf felansındır aksi takdirde ciddi bir problem var ortada
-
HoneyBadger bunu yazdı:
-----------------------------Uydudan ziyade benim fantezim UAV kaçırmak :D Bi kaç tur attırırdım ben onlara gebze semalarında :D
-----------------------------
3 yıl önce Irak'lı direnişçiler internetten 29.90$'a satın aldıkları sniffer sayesinde UAV'lerin gönderdikleri görüntüleri aylarca izledikleri ortaya çıkmıştı. UAV ve yer istasyonları arasındaki trafik genellikle şifrelenmediğinden dolayı kolayca takip etmek mümkün ama araya girmek çok zor.
Yer istasyonlarının Windows XP / 7 kullandığı ve bu istasyonlara daha önce çeşitli zararlı yazılımların bulaştığı gerçeğini göz önüne alınırsak direk hava aracını hacklemek yerine istasyona dadanmak daha kolay görünüyor.
-
Bu uydular tepemizde iken kendimizin güvenliği inanın koca bir sıfır.kesinlikle bir savunma mekanizmasına ihtiyacımız var.anlık olarak bir sinek gibi takip ediliyoruz hissi son yıllarda kafanda bir soru.ama bu uydular insan ürünü ve engellemek gibi veya karşı statik bulut,antifrekans alanları yapmak mümkün mü?bir japon kanalında bir bölge ve alanı güçlü antenlerle temiz ve frekanslara vs değişik şeylere kapalı hale getirmeye çalışıyorlardı.bunlar gerçekleşek şeylermi yoksa bırakın ele geçirmeyi keklemeyi kendimizi nasıl koruruz uydulardan?devlet düşmanı filmi 1999 yapımı neyse sabah sabah uyku pert etti.
-
hackleye bilecek teknoloji sende olsa kendi uydunu fırlatırsın kanımca :)
kaldıki ABD yapsa zaten rus istihbarat uydularını hackler :)
-
Tüm elektronik sistemler hacklenebilir ...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------hackleye bilecek teknoloji sende olsa kendi uydunu fırlatırsın kanımca :)
kaldıki ABD yapsa zaten rus istihbarat uydularını hackler :)
-----------------------------Bakalımda becerebiliyorlar mı ? :D :D Bak biz daha göndermeden hacklemesini öğrenmeye çalışıyoruz :D
-
Jigsaw bunu yazdı:
-----------------------------Tüm elektronik sistemler hacklenebilir ...
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=qlFQZ-21E7w&feature=related - md5 cracking
http://www.youtube.com/watch?v=UWu5LWZX7XU - IButton Hacking
-
Bende katılıyorum bu görüşe sistemler hack lenebilir ama bugüne kadar bu olay yaşanmış mı ayrıca arkadaşın dediği gibi abd rusların uydularını ne bilim çinin uydularına filan erişebilir onlarda aynı şekilde diğer ülkelere böyle bir olayda duyulmadı yaşanmadı galiba,
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hacklenirmi bilmiyorum fakat uydular dünyadan çok uzakta değiller. teleskopla görülebilenleri var.
bence lazerle ısıtılarak indirilebilirler, nerdeyse vakumlu bir ortamda oldukları için soğutma uzayda en büyük problemdir, ısıyı iletecekleri bişey yoktur etraflarında
-----------------------------Bizim gökyüzü tarayıcılarını o zaman sabitleyip şöyle birkaç gün tutsak üzerlerine indiririk ? :|