Uygulama Yazma Mantığı Hk.
-
Selam Müridcanlar,
C# veya herhangi bir dille yazdığınız uygulamalarda nasıl efektiflik sağlıyorsunuz? Atıyorum db den çektiğiniz bir veri kümesi var. Bu küme içinde atıyorum tarihi bu gün olan veriler süzülecek ve yine atıyorum satisTarihi alanı farklı olanlar ürün adına göre sıralanacak. Tutar alanı 100 den fazla onlar için mail atılacak gibi bir sorunda yaklaşımlarınız nasıl olur?
ham veriyi db den bam diye çekip bir liste atıp orada linq kullanarak mı bu işleri yaparsınız?
Bu listenin içinde iflerle else lerle for larla dönüp kıyaslayıp mı sonuç bulursunuz?
yada bir sorgu classı yazığı her hareket için db ye sorgumu atarsınız?
Veya farklı bir yöntem mi kullanırsınız?
-
bunların bir çoğu database tarafında yapabilirsin?
-
sLeymN bunu yazdı
bunların bir çoğu database tarafında yapabilirsin?
Uygulama tarafında yapmak gerekirse :)
-
İsteğe, gerekliliğe, yapılacak işleme, kayıt sayısına vb.. göre değişir.
-
attackatak bunu yazdı
İsteğe, gerekliliğe, yapılacak işleme, kayıt sayısına vb.. göre değişir.
Mesela?
-
Arkadaşlar çok zor değil konuyu uzatmaya geek yok. genel geçer sorgulamalar yerine basit linq kullanırım yok custom bir class yazar tüm veriyi buna doldurup bu classın içinde linq kullanırım vs vs.
Rica ediyorum örneklendirip bu şekilde basit cevaplar verin. Bunun dışında laf kalabalığından başka birşey olmuyor..
Örneğin; Database bağlantısını buttonun altınada yazarım, configdende okurum, db classı da yazar oradan okur sorgularım. Bunların hepsi ihtiyaca göre tabi ki ama sonuçta benim sorduğum bunların hepsi. ihtiyacı olan ona göre mantık yürüterek ilerleyebilir.
rappermcs tarafından 12/Kas/13 17:29 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam eğer object oriented çalışıyorsan, mümkün olduğu kadar veriden kaçman gerekir. Bunun içinbde Orm teknolojileri kullanırsın.
Ama yok illa kendim data ile uğraşacam dersem, sadece veritabanı işlemlerimi yürüttüğüm bir class içinde yaparım bu işlemleri ki ileride editleyebilmem kolay olsun. Her şey kendi içerisinde dizinli dursun.
-
Eger soruyu yanlis anlamadi isem Sort islemini diyorsun C# icersinde kullanila bilen;
http://stackoverflow.com/questions/620534/sort-array-of-items-using-orderby
-
sLeymN bunu yazdı
hocam eğer object oriented çalışıyorsan, mümkün olduğu kadar veriden kaçman gerekir. Bunun içinbde Orm teknolojileri kullanırsın.
Ama yok illa kendim data ile uğraşacam dersem, sadece veritabanı işlemlerimi yürüttüğüm bir class içinde yaparım bu işlemleri ki ileride editleyebilmem kolay olsun. Her şey kendi içerisinde dizinli dursun.
+1
Java da hibernate framework bu işi çok güzel yapar ama c# ta bu tarz birşey varmı bilmiyorum.
-
Datayı çektikten sonra süzmemelisin, kullanmayacağın bir byte bile datayı db den çekmen yanlış bir tutum olur.
Lazım olan datayı istediğin kritere/sıralamaya göre zaten sorguyla çekebiliyorsun, ardından aldığın datayı, datayla aynı tipte yaratıp enumerable ettiğin bir classa atıp daha sonra o nesne üzerinden kullanabilirsin.
-
Eski bir çin atasözü derki, databasede yapacğaın herşeyi database de yap.
development ortamında -çalışıp productionda patlayan uygulamaların coğu senin mantıkla başlayıp, tüm dbyi bi select edelim, burada işleriz şeklinde veriyapılarına sahipler :)