Uzantı Konusunda Yardım.
-
arkadaşlar notpad Merhaba.java olarak kaydetmem lazım ama nasıl kaydersem kaydediyim hep notpad olarak gözüküyor.
Java için programını indirdim. Cmd'den java -version yazarak çalışıp çalışmadığını kontrol ettim çalışıyor. Ama uzantısını .java yapınca değişmiyor. Sebebi ne olabilir?
-
Biraz daha açar mısın?
-
bence uzanti degismistirde , icon degismedigi icin sana degismedi gibi geliyodur :D
-
hocam ben javaya başladım ilk örneği yapıyım dedim. Notpad'den
public class Merhaba{
public static void main (String[] args){
System.out.println("Merhaba Dunya");
}
}bunları yazdım Sonra Farklı kaydet diyip Merhaba.java yaptım tüm belgeleri seçtim kaydet dedim fakat değişmiyor uzantısı .txt olarak gözüküyor.
-
dosyayı kaydederken kayıt türü bölümünde metin dosyaları var. orayı değiştirerek tüm dosyalar yapman gerekiyor..
-
Fdumanli bunu yazdı:
-----------------------------
dosyayı kaydederken kayıt türü bölümünde metin dosyaları var. orayı değiştirerek tüm dosyalar yapman gerekiyor..
-----------------------------pardon hocam tüm belgeler yazmışım tüm dosyaları seçiyorum.
-
aga dosya uzantılarını görünür yap
txt olarak kaydet sonra txt yi java yap :S
-
az önce kontorl ettim görünürde + dediğini yaptım.
-
PyramiD bunu yazdı:
ok.. uzantıdada problem olmadığına göre derlemeyi yaptımmı ? örn : "javac Merhaba.java" olarak derledikten sonra eğer problem yoksa Merhaba.class olarak derlenmiş olacak daha sonra programı " java Merhaba " olarak çalıştırabilirsin.. Eğer sıkıntı olursa ss ekleyim ;)
-
senin sorunun .java uzantılarını editlemek için not defterinde açarken, birlikte aç kısımından not defteri seçip aynı uzantıları bunla aç seçeneğini işaretlemiş olman.. bunu iptal etmen lazım lakin bunu anca yine birlikte aç kullanıp .java yı çalıştırabileceğin bir program seçmen veya bu olayı kaldırabilmen :/ nasıl yapılacağını bilmiyorum :D
-
TxT bunu yazdı:
PyramiD bunu yazdı:
ok.. uzantıdada problem olmadığına göre derlemeyi yaptımmı ? örn : "javac Merhaba.java" olarak derledikten sonra eğer problem yoksa Merhaba.class olarak derlenmiş olacak daha sonra programı " java Merhaba " olarak çalıştırabilirsin.. Eğer sıkıntı olursa ss ekleyim ;)
-----------------------------javac Merhaba.java bunu yapıyorum ama böyle bişi tanımlanamıyor diyor.