folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder VB.Net Kodunu Kaspersky Neden Virus Olarak Algiliyor?

VB.Net Kodunu Kaspersky Neden Virus Olarak Algiliyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blacktron
    Blacktron's avatar
    Erkek

Arkadaslar yaptigim bir kücük Saka uygulamasinin Windows acilisinda aktiv olmasi icin su asagidaki kodu kullanmak istiyorum.
    Uygulamyi VB.NET ile derledigimde , kaspersky bunu Virus olarak algiliyor.Kodu kaldirip derledigimde sorun olmuyor!
    Acaba neden?
    Bu sorunu nasil asabilirim?

winle_acilsin = Registry.LocalMachine.OpenSubKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", True)
    winle_acilsin.SetValue(Path.GetFileNameWithoutExtension(Application.ExecutablePath), Application.ExecutablePath)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

şuraya bi göz atabilirsin hocam

http://www.tahribat.com/Forum-Regsetvalueex-Api-Ve-Kaspersky-Sorunu-175120/

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

bende bu konuyu arıyordum atmak için :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

LOCAL_MACHINE değil de CURRENT_USER'a eklerseniz ötmemesi lazım.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blacktron
    Blacktron's avatar
    Erkek

Peki currentuser'e eklersek uygulama windowsun acilisinda aktiv olpu devreye girermi?

ekledim ama yine Kaspersky üttü!!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Blacktron bunu yazdı

Peki currentuser'e eklersek uygulama windowsun acilisinda aktiv olpu devreye girermi?

antivirus-trojan programları haliyle o kısımlara bakıyorlar ve oradan uygulamana bakıyor, standart kodları trojan kodlarını kullandığın için uyarı

veriyordur. Kendi kodunu kendin yazmaya çalış ya da mimlenmiş api leri kullanma. local machine e eklememeni tavsiye ederim onun sebebi AV ler

değil, UAC dır. Kişinin UAC ı kapalı değilse yetki isteyecektir oraya kayıt yaptığın için. 

http://www.tahribat.com/Forum-Regsetvalueex-Api-Ve-Kaspersky-Sorunu-175120/2/#2115469 burada 2 alternatif yol söyledim onları kullanabilrisin.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek

Onun yerine startup run klasörüne kısayol at veya hizmet şeklinde ekle veya zamanlanmış görev (dosya aç) şeklinde yap.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blacktron
    Blacktron's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Blacktron bunu yazdı

antivirus-trojan programları haliyle o kısımlara bakıyorlar ve oradan uygulamana bakıyor, standart kodları trojan kodlarını kullandığın için uyarı

veriyordur. Kendi kodunu kendin yazmaya çalış ya da mimlenmiş api leri kullanma. local machine e eklememeni tavsiye ederim onun sebebi AV ler

değil, UAC dır. Kişinin UAC ı kapalı değilse yetki isteyecektir oraya kayıt yaptığın için. 

http://www.tahribat.com/Forum-Regsetvalueex-Api-Ve-Kaspersky-Sorunu-175120/2/#2115469 burada 2 alternatif yol söyledim onları kullanabilrisin.

Verdiginiz linkte explorer.exe ya da userinit.exe lerinin arkasından uyglamanı başlangıçta çalıştırabilirsin demisiniz bunu biraz acarmisiniz?

Nasil yapanilirim? Vb.Net ile?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

vb.net ile ilgili değil, registry ile ilgili..

mesela userinit için

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon bu klasöre girdikten sonra 

sağdaki userinit anahtarının değeri olan C:\Windows\system32\userinit.exe,  

yerine

C:\Windows\system32\userinit.exe,  C:\windows\benimexe.exe 

yi eklersen başlangıçta benimexe.exe çalışır.. 

ancak hklm olduğu için uac sıkıntısı çıkabilir bunun yerine bazı viruslerin kullandığı

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon 

bu yolu takip edebilirsin

bura da shell anahtarındaki explorer.exe yi değiştirebilirsin.

ancak tam olarak hatırlamıyorum bir kaç şekilde denemelisin

explorer.exe, c:\windows\benimexe.exe

c:\windows\benimexe.exe

benimexe.exe

gibi...  bunları sanal bilgisayarda denersen olası bir hatada windowsun açılmama durumu olmasın :) 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blacktron
    Blacktron's avatar
    Erkek

sanirim regedit > HKEY_LOCAL_MACHİNE > Software > Microsoft > WindowsNT > CurrentVersion > Winlogon

bu winlogen anahtarini kast ettiniz?

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon   bu registryde shell diye anahtar yok!!

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

evet o klasör.. 

shell i kendin oluşturabilirsin

cmd ye

reg add "HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v shell /t reg_sz /d "c:\windows\benimexe.exe" /f

şeklinde ekletebilirsin..

Toplam Hit: 2486 Toplam Mesaj: 24