folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Veri Tabanındaki Mükerrer Kayıtlar



Veri Tabanındaki Mükerrer Kayıtlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Merhaba,

    Uzak sunucudaki Mysql veri tabanıma gönderdiğim kayıtların bazılarında mükerer kayıtlar oluşuyor. Fazla değil yani 10bin kayıt gittiyse 20 tane bir biri ardına kayıt oluşmuş. Merak ettiğim daha önce başına gelen var mı böyle bir durum. Ağdaki gecikmelerden vs. olabilir mi bu durum aksi halde oturup kodlara döneceğim. 


    tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nevorapat
    nevorapat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    Unique field yapsana abi


    Hayat <div class="fuck"> ile başlar </div> ile biter.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Oran çok düşük. Çekerken unique çeksen sıkıntı olmaz sanıyorum. Ağ bağlantısından değildir. Kodlara bakmak lazım. Mümkün mertebe parametreli sorgu ve transaction kullanın.


    Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    tablonun içinde tekrar eden alanlar olacak, unique field olursa hata almaz mıyım?


    tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek

    adam tuşa üst üste basmıştır hacım. double click gibi orada kontrolü kodda yapıyorsan bir yeri atlıyordur ondandır.


    Anıl
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    adam basmıyor tuşa uzun bir işlemin neticesi dönüyor da demek ki şartlar bir yerde değişiyor mecburen adım adım bakacağım. Teşekkürler cümleten.


    tahribat.com a can feda
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    bu senden kaynaklı değil bir anlık gecikme buna neden olabiliyor.

    şöyleki oyunlarda bu çok kullanılan bir bug mesela darkorbit oyununda flax bugu vardı. tamamen bu mantık üzerinde adam bir flaxten milyonlar kasıyordu.

    transaction ile çözülebilir görünüyor.


    Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2011
    Erkek

    Tablon/tablolarin MyISAM mi InnoDB mi ?


    🌌 Deniz kiyisina gidip... Yapayalniz dalgalari saatlerce seyretmek istiyorum.... 🌌
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    dhmm bunu yazdı

    Tablon/tablolarin MyISAM mi InnoDB mi ?

    Evet


    tahribat.com a can feda
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2011
    Erkek
    yawuz bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı

    Tablon/tablolarin MyISAM mi InnoDB mi ?

    Evet

    Hocam MyISAM mi ? InnoDB mi ? anlamadim :(


    🌌 Deniz kiyisina gidip... Yapayalniz dalgalari saatlerce seyretmek istiyorum.... 🌌
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    transactionları düzgün yönetememişsinizdir veya bazı kontrolleri kod tarafında yaptıysanız gecikme olduğu vs durumda yanıt alamadan kontrolden geçen aynı istekler (teklif butonuna arka arkaya basmak vs gibi.) kontrolleri güzelce geçip db ye çatanakkk diye giderse db de bunu sorgulamaz yazar :)
    transactionlar isolation leveller vs uğraşmaktansa zaten düşük bi yüzdeyle oluyormuş, db tarafında çoklu alan için unique (tek başlarına unique olmayan ama 2-3 tanesi birleşince unique olan bi key yani) belirle geç hocam, aynı kayıt db ye geldiğinde unique key violation alırsın, mükerrer kayıttan kurtulursun. Mükerrer kayıt yaratmaya çalıştığında haberin olsun diyosan exception olarak 2627 olması gerekioydu kodu da, ona göre yakalayabilirsin.

    sonradan gelen edit : cevap yazdıktan sonra okudum, mysql miş pardon :)

    MaviGozluDev tarafından 05/Nis/18 14:14 tarihinde düzenlenmiştir

    .
Toplam Hit: 1326 Toplam Mesaj: 14
mükerrer msql