Veriler Geri Getirilemez Şekilde Harddisk'e Format Atmak
-
Bahsi geçen konular gördüğümü hatırlıyorum ama, forumun arama kısmında denediğim kombinasyonlara rağmen bir türlü aradığım bilgiyi bulamadım.
maruzatım şudur; birine harddisk vereceğim. vermeden önce içindeki bilgileri öyle bir sileyim ki,
herhangi bir recovery programıyla kastırmak dahil ne yaparsa yapsın benden kalan bir veri elde edemesin.
nasıl yapabilirim?
yardımlar için şimdiden teşekkürler.
-
ccleaner wipe özelliği
-
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M
http://how-to.wikia.com/wiki/How_to_wipe_a_hard_drive_clean_in_Linux -
furkiak bunu yazdı
ccleaner wipe özelliği
kâfi ise bunu yapabilirim
-
pcdoktor636 bunu yazdı
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M
http://how-to.wikia.com/wiki/How_to_wipe_a_hard_drive_clean_in_Linuxbu sanırım beni aşan birşey, kavrayış menzilim dışına düştü (:
edit: heaa in linux diyor, bizde bulunmuyor kendileri..
muaythaist tarafından 18/Haz/15 22:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Kökten çözüm hidroflorik asit bul dök üzerine yanlız üzerine sıçratırsan ölüme kadar götürür seni çok dikkatli olman lazım
-
THY bunu yazdı
Kökten çözüm hidroflorik asit bul dök üzerine yanlız üzerine sıçratırsan ölüme kadar götürür seni çok dikkatli olman lazım
bu yöntemden sonra harddiski teslim ettiğim eleman sorunsuz kullanabilecek mi cihazı :D
-

-
THY bunu yazdı
bu süpermiş :D
o o safe erase de iyidir.
ccleaner ile windwos ortamında yapabilrisin ama dersenki ben tüm hdd yi silecem hirenboot cd kur içinde birsürü tool var onlarla yapabilirsin .
-
muaythaist bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
ccleaner wipe özelliği
kâfi ise bunu yapabilirim
kafi hocam 10 kat yazma özelliği var verileri silip 10 kez üstüne yazıyor
-
furkiak bunu yazdı
kafi hocam 10 kat yazma özelliği var verileri silip 10 kez üstüne yazıyor
son versiyonu indirdim 35 kata kadar üstüne yazma opsiyonu var. bunu 1 kere ya da 3 kere ya da 35 kere üzerine yazdırmam arasında ne fark var ki?
yani 1 kere yazdırınca normal insan geri getirebilir, 5 kere yazdırsam modlar, 10 kere yazdırsam adminler, 20 kere yazdırsam madalyalılar, 35 kere yazdırsam sadece şeyh mi geri getirebiliyor :D