Vicdanım Sızlamaya Başladı
-
Neden?
Korsan, dur dur hemen kapatma sayfayı oku 2 dakka.
Neden korsan kötü muhabbetine girmicem zaten burdaki herkes az-çok biliyo. Ne yapalım? O kadar para mı bayılcaz? Hayır, ben de veremem ama başka çözümleri de var. Evet var. Bilgisayarımda sayısız korsan ama koyuyo artık adama.
Hele artık daha çok koyuyo çünkü bedava olan bi çözüm var ve eskisinden daha güçlü karşımızda duruyor. Ücretsiz alternatifler özellikle açık-kaynak olanlar.
Format attım, office yükleyecektim. Aklıma geldi OpenOffice var, her MS Office dosyasını açar ve düzenler ve de oluşturur. Eskiden o kadar uyumlu değildi. Şekli şemali de kötüydü ama artık çok gelişti. Hem MS Office sürekli kullanan kaç kişi var? Sadece word belgelerini açmak için tüm office kurulu değil mi çoğumuzda? Onun yerine aynı işi yapanını kullan n'olur sanki? İşin mi aksar? Hayır kesinlikle aksamaz.
Pardus, windowstan eksiği ne? Ben göremedim bi eksiğini. He biz windowsla büyüdük onun için tamamen farklı bi platform önce bi şok ediyo bizi. Ama biraz kurcalayınca windowstan daha kolay öğrenildiğini gördüm. Hele Pardus 2008, "çok iyi yapmış adamlar yav" demeden duramıyorum. Bilgisayarı kascak bi anti-virüs kullanmanıza gerek bile yok. Oysa windowsta 3 farklı virüs, adware, spy programını birarada kullanmak zorundayım yine de güvenliğimden endişe ediyorum. Sistemi kaplumbağa yapması da kapak oluyo.
Daha fazla uzatmıcam ama söylenecek sayfalar dolusu gerekli laf var.
İçimdekileri paylaştım, okuduğunuz için teşekkür ederim.
OpenOffice (MS Office alternatifi - ücretsiz - kaliteli - Türkçe) http://www.openoffice.org.tr/
indir : http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,66/Itemid,77/
Pardus (MS Windows alternatifi - ücretsiz - Milli - Kaliteli - Kolay Kullanım - Zengin İçerik ) http://www.pardus.org.tr/
indir : ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008/Pardus_2008-Kurulan.iso
-
Bu dünya için çok duygusalsın.
-
Osiris bunu yazdı:
-----------------------------Bu dünya için çok duygusalsın.
-----------------------------yani çal diyosun, hiç düşünme emek vereni, bu işten ekmek yiyeni hiç düşünme. Yapamadım kusura bakma dünya.
Ücretsiz alternatifler ücretlisinden iyi olsa tamam derim katılmıyorum ama haklısın. Ama daha iyi değil para isteyenler. Bazıları daha kötü.
Ben ödeyin gariplerin parasını demiyorum ki, kullanabildiğiniz sürece ücretsizini kullanın diyorum.
ileri derecede Photoshop kullanıyorum, alternatifi yok, GIMP onun kalitesine yetişemiyo tamam o zaman crack at Ps'ye kullan ama office için aynı mazareti sunamaz kimse.
Ama Ps'de tek yaptığım sivilce silmekse işte sana GIMP, hem çok daha hafif hem ücretsiz.
Aklıma gelmişken ;
GIMP
(Photoshop alternatifi, kullanımı kolay, gelişmiş bir program, sistemi kesinlikle zorlamaz Ps ise zorlar, Türkçe dersler mevcut internette, bazı filtreleri eklentileri Ps'yi kıskandıracak kadar iyi olabiliyor)
http://www.gimptr.com/
indir : http://downloads.sourceforge.net/gimp-win/gimp-2.4.6-i686-setup.exe
-
Şimdi birinin çıkıp,acı görmek istiyorsan testis kanseri olan adamlarla takılmalısınn demesini bekliyorum.
-
Sence büyük şirketlerin umrunda mı korsan yazılım kullanman? Photoshopu programlıyan mühendisler geceleyin ağlıyarak uyuya mı kalıyo sanıyosun? Şirket yönetim şeklinden ve yatırımlarında gözardı edilen şeylerden dolayı kendimi kötü hissedemem. Alan veren memnun olduğu için sen korsan yazılım kullanabiliyorsun. Sen sadece küçük bir yüzdesin ve göz ardı ediliyorsun. Türkiyedeki bursa kentindeki genç onların market araştırmalarında yok sayılan bişi. Büyük şirketlerin satış ve market yüzdelerine göre sen yoksun. Onlara göre doğmamış bir hiçsin. Eğer yaşıyosan ve kendini bir hiç gibi hissetmiyosan istediğini yapıp kendini kötü hissetmemen lazım. Parazitsin ve onlar için önemsizsin.
Şirketlerin sana saygı duyduğu yok. Neden sen onlara saygı duymayı bu kadar çok istiyorsun? Ücretsiz yazılımlar kendileri için gayet iyi olsada insanların görmezden geldiği bişi. Sen bi şirkete gidip open office gimp bilmemne biliyorum desen adam banane sen office dreamweaver bilmemne biliyo musun der. Orda sen ince düşündüğün ve daha çok şey bildiğin halde işe almazlar. Kendini geliştirmek için bedava yazılımlar çok iyi tabiki. Sahte yazılım korsan film izliyorum diye kendini üzmen ve "vicdanın" sızlaması çok saçma. Alınma.
-
Valla dayıcım kusura bakma ama senin open office benim microsoft office 2007'nin eline su dökemez :| İnanılmaz eklentiler var. Özellikle matematikçilerin makale yazmak için ekstra bir program kullanmalarına gerek yok. Her türlü özellik m.o 2007'de mevcut : )
Pardus'a gelince :| Tabii ki kullanılması taraftarıyım ama sende bilirsin ki xp ile yarışması söz konusu bile değil... Hem senin eskiden beri windows kullanan adama linux'a geç demen, delphi programlama dilini bilen adama C#'ı kullan demek gibi bişey.
Valla açarım cd çantamı. Çıkarırım crack'li xp'mi, çıkarırım seriall'li office'imi paşa paşa kullanırım :D
-
Osiris o kadar da üzmüyorum kendimi merak etme :)
TBTde hepimiz korsancıyız farkındayım ben dahil.
-
abi bir müzik cd sine 15 lira bir filme 50 veya 30 lira vercek kadar zengin değiliz yaşasın korsan..
-
orjinali bozar ögrenci adamı :|
abi $u an pc de kurulu olan kullandıgım tüm yazılımları lisanslamaya kalksam batarım heralde. en basitinden flash lisansı 699$ yanlı$ hatırlamıosam :|
-
Eğer bir gun,
Microsoft Korsan kullanımı engellemek isterse engeller.
Ya da Adobe...
Bunlar sadece yaygınlık stratejisi.
Yani sen bu programların crack ını buluyorsan,
Bunun tek sebebi o şirketlerin buna izin vermesi.
-
f1kr3t bunu yazdı:
-----------------------------orjinali bozar ögrenci adamı :|
abi $u an pc de kurulu olan kullandıgım tüm yazılımları lisanslamaya kalksam batarım heralde. en basitinden flash lisansı 699$ yanlı$ hatırlamıosam :|
-----------------------------Hacım lisanslama zaten manyak mısın?
Ama mesela nero kullanma daha kalite ücretsiz alternatifleri var onları kullan. Zaten nero acayip kasıyo. Bi sürü gereksiz şeyler eklemişler. Office fazla kullanmıyosan openoffice kur. Çok hızlı ve hafif.
Demek istediğim bu.