folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Vikipedi Dileniyo Mu ?...

Vikipedi Dileniyo Mu ?...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

https://donate.wikimedia.org/wiki/Special:FundraiserLandingPage?uselang=tr&country=TR&template=Lp-layout-default&appeal-template=Appeal-template-default&appeal=Appeal-Brandon&form-template=Form-template-default&form-countryspecific=Form-countryspecific-variable1&utm_medium=sitenotice&utm_source=B11_Donate_Brandon_AvsB&utm_campaign=C11_1114_AvsB_EUROPE

Vikipedi programcısı Brandon Harris'tan
    Ölüm ilanımın ilk satırını yaşıyor gibi hissediyorum.

Hayatım boyunca yapacağım hiçbir şeyin şuan Vikipedi'de yapmakta olduğumdan daha önemli olacağını zannetmiyorum. Biz sadece bir ansiklopedi yazmıyoruz, biz insanları özgür kılmak için çalışıyoruz. Ücretsiz bilgiye eriştiğimiz zaman, daha iyi insanlar oluruz. Biz dünyanın bizden daha büyük olduğunu anlıyoruz ve bu bizi hoşgörülü ve anlayışlı bir hale getiriyor.

Vikipedi dünyada en çok ziyaret edilen 5. site. Ben internet üzerinde kâr amacı gütmeyen, küçük bir yerde çalışıyorum. Bizler reklam yayınlamıyoruz çünkü bunu yapmak; bağımsızlığımızı feda etmek olur. Vikipedi asla bir propaganda aracı değildir ve olmayacaktır da. İşimiz ancak okuyucularımızın bağışlarıyla mümkündür.

Vikipedi'ye 5, 10, 20 dolar ($) ya da gücünüz ne kadarına yetiyorsa bağışta bulunarak yardım edecek misiniz?

Wikimedia Vakfı'nda çalışıyorum çünkü ruhumdaki her şey bana doğru olan şeyi yapmamı söylüyor. Kim olduğunu bilmediğimiz insanlardan para çalmak için, aptalca bir fikirle tasarlanmış kimi işler yapan; dev teknoloji şirketlerinde çalıştım. Eve yıkılmış olarak gelirdim.

Bunu bilmiyor olabilirsiniz fakat Wikimedia Vakfı çok küçük bir grupla çalışıyor. En iyi listesindeki çoğu şirketin ise binlerce çalışanı ve büyük bütçeleri var. Fakat onlar; insanları sopalar ve tellerle parçalayan yayınlar yapıyorlar.

Vikipedi'ye bağış yaptığınızda tüm dünya çapında, bilgiye ücretsiz ulaşılmasına destek olacaksınız. Bu mirası sadece çocuklarınıza ya da onların çocuklarına değil, bu hazineye; tüm dünyadan erişmek isteyen her insana bırakacaksınız.

Siz de herkesi bir gün güvence altına almış olacaksınız.

Teşekkürler...

Brandon Harris
    Yazılım Uzmanı, Wikimedia Vakfı

Edit: hanginiz  bağış yaptı bana garip geldi ?

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Neyine gülüyorsun hacı, adamlar karşılıksız hizmet veriyor. O site su mu yakıyor sanıyorsun ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byincesu
    byincesu's avatar
    Erkek

yayınlandı ve silindi...

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

en ufak reklam varmı seni rahatsız eden sitede, adamın derdi kaliteli hizmet. Google bile bağış yaptı 500.000 dolar.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

dilenmek    

(nsz) 1. Sadaka istemek: “Cami kapısında avuç açar dilenirim de onun evine gitmem.” -M. Ş. Esendal. 2. (-den) mec. Kendisini acındırarak bir kimseden bir şey istemek: “Karşılığı beklenen sevgiye sevgi denmez / Sevdalılar yalvarır fakat bir şey dilenmez” -F. N. Çamlıbel.

Güncel Türkçe Sözlük

bağış   İng. donation 

Bir kimsenin, kuruluşun veya ülkenin aynî ya da nakdi varlıklarını bir başka kişi, kurum veya ülkeye karşılıksız olarak devretmesi.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü 2004

never say never...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

yok rica ediyor adam ,

Özeti : göt kadar yerde 3 - 5 kişi çalışıyoz diyo bizde bilirdik güçlü firmalar gibi taşak yapmayı ama olmadı sen 5 10 20 ne varsa yolla bizde yolumuza bakalım

....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

hanginiz yolladı abi???????

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

türk insanından kimler bağış yapacak merak ediyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

harddeath0070 bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

Pek komik değil. Aslında orjinalinde ingilizce bir mesajdır büyük ihtimal, fakat türkçe çevirenler sağolsun komikleştirmiştir.

Ayrıca adamlar çok haklılar. Geçenlerde seve seve $5 bağışladım. Bu site bağışlarla ayakta duruyor ve türkiyedeki çoğu insanın ödevini yapmasına yardımcı olduğuna eminim :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

hemen makarna kömür veriyorum.)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Dilenme kelimesi çok ağır bir itham.Adamların sunucularındaki verilerin boyutunu tahmin etmeye çalışın biraz ve bu verileri saklamak için gerekli sunucunun maliyetini düşünün.

Vikipedi gibi firmalar bağışla ayakta durur bunda garip bişey yok belki adamlar parasal sorun yaşıyor.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 7079 Toplam Mesaj: 51