Virgüllü Sayı Formatlama
-
Müridler saatlerdir nette aaştıryorum bir türlü işin içinden çıkamadım.
Şimdi bir anket hazırladım ben anket sonucunu yüzde li olarak çıkartıcam .Herşeyi yaptı yüzde olarak çıkıyor ama çıktı şu şekilde oluyor
0,342142423 ben sadece 34 çıkmasını istiyorum.php de number_format komutuyla 0,34 yapabilidim o "0," kısmını nasıl atacağım bir türlü bulamadım.Yani çıktısı 34 olacak çok kolay bir yolu vardır c de %d filan yapıyorduk php de de vardır diye düşünüyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
-
php de nedir bilemicem de, azcık dolanıver :)
.2f le yaptığımız şey php de neye karşılık geliyo bilemicemde, herneye karşılık geliyosa .2f yap 100le çarp int e ata gitsin :) -
MaviGozluDev bunu yazdı
php de nedir bilemicem de, azcık dolanıver :)
.2f le yaptığımız şey php de neye karşılık geliyo bilemicemde, herneye karşılık geliyosa .2f yap 100le çarp int e ata gitsin :)Hocam aynen 100 ile çarpmak benimde aklıma geldi ama ne bileyim anket olunca ilerde sorun filan çıkarrır filan diye korktum :)
-
Hocam 3 dk once uyandim. Sorunu tam anlayamadim fakat str_replace olayina bi bak. İsine yarar belki
-
0,141365 olarak çıkıyorsa yüzdeyi yanlış alıyorsun hocam.
-
çok kolay yol istiyorsan 0,34 ulaşmışsın işte str_replace ya da preg_replace ile "0," 'ü hiçbirşey ile değiştirebilirsin.
-
$sayi = 123.34;
$sayi = substr($sayi,strpos($sayi,'.')+1,99); -
isoT bunu yazdı
Hocam şimdi benimde kafama taktın :)
Tablomda 4 tane kişi var oy vermek istediğin kişiyi sayfadan oylayınca oy_sayısı alanı bir artıyor.
Yüzdeyi hesaplarkende bütün üyeler için kullanılan oyların toplamını alıyorum ve
kişinin aldığı oy sayısına bölüyorum.yani
a kişisi 10 oy
b kişisi 5 oy
c kişisi 3 oy
d kişisi 1 oy
toplam oy :19
a kişisi için 10 / 19 = 0,52... diye çıkıyor yani %52 oy almış oluyor.
Mantığım doğrumudur acaba ?
-
musa-90 bunu yazdıisoT bunu yazdı
Hocam şimdi benimde kafama taktın :)
Tablomda 4 tane kişi var oy vermek istediğin kişiyi sayfadan oylayınca oy_sayısı alanı bir artıyor.
Yüzdeyi hesaplarkende bütün üyeler için kullanılan oyların toplamını alıyorum ve
kişinin aldığı oy sayısına bölüyorum.yani
a kişisi 10 oy
b kişisi 5 oy
c kişisi 3 oy
d kişisi 1 oy
toplam oy :19
a kişisi için 10 / 19 = 0,52... diye çıkıyor yani %52 oy almış oluyor.
Mantığım doğrumudur acaba ?
doğru bencede 100 le çarp bir şey olmaz :)
-
musa-90 bunu yazdı
Müridler saatlerdir nette aaştıryorum bir türlü işin içinden çıkamadım.
Şimdi bir anket hazırladım ben anket sonucunu yüzde li olarak çıkartıcam .Herşeyi yaptı yüzde olarak çıkıyor ama çıktı şu şekilde oluyor
0,342142423 ben sadece 34 çıkmasını istiyorum.php de number_format komutuyla 0,34 yapabilidim o "0," kısmını nasıl atacağım bir türlü bulamadım.Yani çıktısı 34 olacak çok kolay bir yolu vardır c de %d filan yapıyorduk php de de vardır diye düşünüyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
PHP bilmiyorum ancak sayıyı String olarak al ve mid komutuyla gerekli yeri alıp int çevir.
-
en son 100 ile çarp tamam işte :)